Portvins guide // Årets portvin 2017 // WineFamly

portvins guide portvin vinder

Sponsoreret af Winefamly

Den store Portvins Guide! Jeg har testet 6 flasker portvin for Winefamly – så det er alene min og mine veninders mening der her er tale om, men jeg ville mene den er værd at lytte til.

Faktisk afholdte jeg en julefrokost for mine veninder, hvor vi skulle teste 6 dejlige flasker portvin for WineFamly. Jeg holdte min julefrokost hos Co-Ma, Madsalen og ejeren af stedet er selv meget stor portvinsentusiast, og smagte med samt han kom med gode forklaringer på, hvad de forskellige portvine stod for mv. Virkelig godt vi havde ham med ombord! Men det jeg egentligt vil sige med hele dette er, at han faktisk fandt samme vinder som vi gjorde. Så helt tossede er vi ikke.

Jeg elsker personligt portvin, og drikker altid portvin med nogle af mine veninder samt kommer det gerne i samtlige af mine kager (om muligt). Jeg nyder et godt glas portvin til en god ost, dessert eller i dette tilfælde ris a la manden.

Portvins guide // Årets portvin 2017

  1. Quinta das Carvalhas, Ruby Reserve – Pris 72,06 kr. (medlemspris)“Smuk rubinrød farve, som viser meget fine aromaer af modne røde frugter og grønne nuancer. Meget glat på ganen med en god struktur og en smagfuld frugtagtig karakter.” VURDERING : Vi synes denne var meget sprittet, duftede ikke særlig indbydende, men var faktisk okay i sin eftersmag. Selvom den var sprittet, var den alligevel mild, og vi var meget splittet omkring denne.STJERNER : **

  2. Quinta das Carvalhas, Late Bottled Vintage Port 2009 – Pris 80,57 kr. (medlemspris)“Quinta das Carvalhas LBV præsenterer en meget afbalanceret og intens næse med noter af sorte kirsebær og antydninger af citrus. Kombineret med mørk chokolade og diskrete antydninger af egetræ. Meget kraftig og koncentreret, med stor frugt karakter viser portvinen dybde og kraft, med en langvarig fantastisk finish.”VURDERING : Fyld, rund, lækker i sin smag og konsistens. Dejlige toner og noter af kirsebær. Flere mente den er god til en ikke-portvinselsker.STJERNER : ****
  3. Quinta das Carvalhas, Vintage port 2007 – Pris 195,45 kr. (medlemspris)“Dyb lilla farve, med en koncentreret smag af marmelade, sort frugt, kirsebær aroma og Cistus, meget koncentreret vin. Ganen er rund og kraftfuld, meget elegant og frugtagtig med modne tanniner. Lang smuk finish. Vintage portvin er den fornemmese portvinstype, der kun laves i de allerbedste år. Den tilbringer kun ca. 2 år på fad, hvorefter den udvikler sig i mange år på flaske, og den er først drikkemoden i relativ sen alder. Den regnes af mange for “kongen” af portvin.”VURDERING :  En smule sprittet, og alligevel en smule neutral. Få noter af kirsebær. Vi var lidt uenige om denne, nogle synes slet ikke om den og nogle synes det var god fyldig.STJERNER : ***
  4. Quinta das Carvalhas, Vintage port 2013 – Pris 223,39 kr. (medlemspris)“Dette er en vin, der har en fremragende fremtid. Portvinen har masser af lækre saftige sorte frugter i smagen, og kunne egentligt godt drikkes nu. Dog vil vinen udvikle sig fantastisk og hvis man har tålmodighed, venter man mange år, med at åbne den. Vintage portvin er den fornemmese portvinstype, der kun laves i de allerbedste år. Den tilbringer kun ca. 2 år på fad, hvorefter den udvikler sig i mange år på flaske, og den er først drikkemoden i relativ sen alder. Den regnes af mange for “kongen” af portvin.”VURDERING :  Dejlig fyldig, mange noter og en smule krydret. Skøn eftersmag!STJERNER : ****
  5. Quinta das Carvalhas, 10 Years Tawny – (kan desværre ikke finde den på hjemmesiden længere, men er fra WineFamly)VURDERING :  Altså denne portvin er virkelig lækker, rund, fyldig, afbalanceret og vi alle var vilde med den! Stor ros herfra.STJERNER : ****
  6. Quinta das Carvalhas, 20 Years Tawny – Pris 200,91 (medlemspris)“Raffineret og krydret portvin, tilbyder frodigt cremet smag af tørret abrikos, tørret kød, stegt blomme og flødekaramel. Den fløjlsbløde eftersmag er lang og rig, med levende mineralitet.”VURDERING :  Denne portvin smager fortryllende godt! Så mild og alligevel så kraftig. Mange dejlige frugtede toner og noter. Ingen tvivl om denne portvin ligger i en liga for sig, også til den pris. Vi var alle sammen enige om, hvor fantastisk lækker en portvin denne var!STJERNER : *****


VINDEREN ER

Der var slet ingen tvivl for nogle af os, selvom vi synes mange af dem lå på en 3 og 4 stjerner, så var portvin nr. 6 – Quinta das Carvalhas, 20 Years Tawny – Pris 200,91 (medlemspris) – bare en liga for sig, og dermed VINDEREN !!!! Wauw den er god og jeg skal klart have nogle flasker af den til jul!! Min nye favorit portvin.

RABATKODE til dig….

Lige nu kan du ved brugen af rabatkoden “ditte” (som anvendes ved kassen/tjek ud) på Winefamly , får 100 kr i rabat ved dit køb, når du opretter dig som medlem. Koden glæder kun én gang, altså kun en kode pr. person.

GemGem

GemGem

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (3)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.