Vores eventyr til Cuba – del ll

Rejsen er planlagt i samarbejde med Svanerejser. Derfor kan blogindlægget indeholde reklame, men rejsen er betalt af os selv. Svanerejser har været på sidelinien og strikket rejsen sammen til os efter vores ønsker. 

cuba-trinidad-playa-larga

Hvis du ikke har læst første del af vores tur, vil jeg anbefale dig at starte med at læse “Vores eventyr til Cuba – del I” inden du læser videre.

Efter Vinales drog vi videre til Playa Larga. 

p1282752

PLAYA LARGA

Ved ankomsten til Playa Larga tænkte vi begge “shit en spøgelsesby”. Playa Larga er en vanvittig lille by, som ligger i Svinebugten. Playa Larga skulle efter sigende have en del gode laguner og dykkerspots. Desværre kom vi ikke til at besøge nogle laguner, hvorfor kommer jeg til senere.

Vores hytte/værelse ligger ca. midt på stranden og selve stranden er nu hyggelig nok, og man kan i den grad få slappet af her. På selve stranden ligger der en del spisesteder – særligt om aftenen. Vi spiste frokost en dag på en lille restaurant langs stranden, som har alverdens gamle ting ude foran. Fx. en gammel pladeafspiller, et gammelt sort-hvid TV og mange andre sjove ting. Her får du menukortet læst højt på spansk. Så det er bare at vælge en ret ud fra det spanske vi nu kunne (læs: intet). Men et virkelig hyggeligt sted!

p1272716 p1272720

Om aftenen forvandler stranden sig til et hav af spisesteder med kulørte lamper overalt. Kan ikke huske stedets navn, men det er det eneste sted med mange grønne stole ude foran. Her laver de seriøst de bedste drinks jeg til DATO har fået! Marck er helt enig. Nørj vi drak mange drinks her hver aften. Hver aften spilles der live musik, som næsten alle andre steder på Cuba. Det er virkelig charmerende og hyggeligt!

p1282777playa-larga-marck-drinks

Nå, men Playa Larga blev lidt en underlig pause for os, da vi var i en bobbel af søvnløshed og bekrymringer. Albert blev nemlig rigtig syg, og vi måtte besøge byens eneste doktor. Det var en oplevelse i sig selv. Han blev ringet ind om morgenen og kom cyklende til byens hospital, eller hvad vi skal kalde de mange tomme og forladte bygninger 🙂 Albert får konstateret bronkitis (lungebetændelse), og få udstedet en del medicin. Måtte ringe hjem til min mor i Danmark, og få hende til at undersøge, om vi måtte give ham det. Vi er trods alt langt væk hjemmefra!

Det blev 4 dage uden søvn, en Albert, som konstant sov fra varmen og havde det af helveds til. Vi kunne slet ikke kende vores lille dreng. Albert besøgte doktoren 2 gange i Playa Larga før vi rejste videre på vores eventyr. Next stop Trinidad.

playa-larga-mine-boern

Vil lige fortælle, at jeg denne aften (som på billedet) begyndte at græde af lykke ud af det blå. Det har jeg kun prøvet efter begge mine fødsler – eller i hvert fald den umotiverede måde at græde på grundet uforklarlig lykke! Men at sidde med begge mine børn i favnen på en strand på den anden side af jorden (at have den mulighed), med salsamusik og den gode stemning gav mig en lykkefølelse som gjorde tudemarie kom frem igen! ❤️

Vil lige benytte lejligheden til at takke Svanerejser på Cuba, for at være så behjælpelig med omflytning af taxa mv. ifm. med Alberts sygdom. Kæmpe hjælp af have dem lige ved hånden.

p1272722

TRINIDAD

Så kom vi til byen, som jeg havde glædet mig aller mest til og med stor grund. SHIT EN FED BY! Top yndlingsted på Cuba. Byen har alt. Byen emmer af historie, salsa, liv og glade dage samt en masse historie. Ikke nok med det, har byen og en af de smukkeste strande ud til de caribiske hav, Playa Ancon hedder stranden.

p1292881 p1292889

Vi besøgte stranden dagligt og hyggede de første timer her. Ungerne elskede stranden og vi var ingen undtagelse. Karla og jeg gik mange ture langs stranden og vi fik os en lille sludre, eller moren prøvede at lytte til al Karla’s munddiarré (sådan noget må en mor gerne sige) 😀 hihi.

p1302965

Trinidad har den smukkeste trappe midt i byen, som konstant er fyldt med mennesker, salsa musik og mange drinks. Flere aftener sad vi på trappen og nød menneskemængden og ønskede vi var afsted uden børn, og kunne danse salsa natten lang og drikke et hav af drinks til kun 11 kr. Men hver ting til sin tid – ergo vi må tilbage til Cuba en dag.

p1292808 p1292841

Vil sige det sådan, at Trinidad på en eller anden måde er ret magisk. Byens gader ser tomme ud, og der er ikke som sådan noget liv i gaderne. Men inde bag hver en dør gemmer sig magiske haver, spisesteder, og bl.a. vores Casa. Så det gælder om at ture at gå på opdagelse. Vi fandt nogle anbefalingsværdige spisesteder og barer.

p1292916p2013154p1302943

GODE SPISESTEDER I TRINIDAD

Hver aften stod der en kødrand af mennesker i kø til restaurant Giroud, og med god grund. De laver nogle himmelske pizzaer og pastaretter. Kan varmt anbefales. Heldigvis for os, stod vi aldrig i kø til de gode spisesteder takket være børnene. Så spiser man lige den tand tidligere end andre – fantastisk i det her tilfælde.

p1313035 p1313042

Jeg var blevet anbefalet La Botija af en læser, og det vil jeg gerne takke for! Super lækkert sted med skøn jazz/salsa musik. Stedet laver de lækreste tapasanretninger, og du får meget mad for pengene!

p1292861

Vi besøgte naturligvis også La Canchánchara, som er kendt for deres drinks med hjemmelavet sukkerrørssaft, brandevin og hjemmelavet honning. Drinksene er ikke noget at skrive hjem om, men stedet og det band, som spiller på stedet er et besøg værd. Shit der er gang i den.

p2013158 p2013167

STEMNINGSBILLEDER

Jeg elsker virkelig Cuba og ikke mindst Trinidad. Sikke en perle!

p1282804p1292814p1292865 p1292869 p1292878p1302924 p1302945 p1302954 p1302958p1313045 p1313070 p1313084 p1313102p1313126 p1313137

Cuba er næsten slut, vi mangler en destination. Der kommer endnu et blogindlæg samt en opfølgning på vores mening om Cuba – stay tuned 😉

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (11)
 1. Hola
  ..kan ikke helt forstå,at i har så dejligt vejr,som i beskriver.er lige hjemkommet fra 5 uger i januar-februar fra Viñales,Havana,Baracoa-Havana med kulde,regn regn regn og max 5 solskinsdage…2jan til 2.feb. selv cubanerne var ved at blive skøre af al den regn…
  1.gang jeg har vætet der i januar,med så kolft et klima..normalt op til 30•..
  Men Cuba er og blir mit paradis uanset vejret.
  J.

  1. Vi var så heldige at rejse udenom den kolde brise fra nord 🙂 Særligt snakkede vi med flere som var rejst fra det dårlige vejr og taget til Trinidad, hvor vi havde SMUKT vejr i 4-5 dage. Vi var selv kede af at tage fra det. Men ja, det er virkelig lækkert!

 2. Sødeste Ditte, det ser intet mindre end SKØNT ud! I har lige inspireret os til at tage på sådan en tur med vores børn næste år 😀 Jeg håber Albert er okay igen, den stakkel og så ovenpå en hård omgang skoldkopper. Hvor gammel er det Albert og Karla er nu? Og laver du en samlet “liste” med do and dont’s og must see samt hvad man absolut skal medbringe og hvad man sagtens kan købe på stedet? Og hvad er I mon ca kommet af med for sådan en tur? Vi begynder allerede at spare op nu 😉 Og jeg studsede over at I boede privat hos nogen.. er det det man gør dernede, var det bedst/billigst eller..? Haha masser af spørgsmål men er bare så fascineret af jeres skønne rejse 😍 Fortsat god tur 😘

  1. Tusinde tak 🙂

   Laver i hvert fald en masse mere på det og ellers spørger du bare! Karla er 4 og Albert knap 2 år 🙂

 3. Iiih vi glæder os allerede til Cuba😫❤️ I må komme godt hjem idag👍🏻❤️
  Knus Rasmus, Sofia og co.

 4. Hej Ditte:)
  Vi rejser til Cuba om 5 uger og har næsten samme rute som Jer, dog tager vi Largo del sur i stedet for playa larga og så springer vi Verdano over☺️
  Må jeg spørge hvad I gjorde med valuta? Havde i vekslet til CUC hjemmefra eller hævede i bare i automater? Og må jeg være så fræk at spørge hvilke casas i boede i?

  Tak for dejlige indlæg om Cuba og ikke mindst gode spisesteder☀️👍🏻

  1. Årh glæd jer 🙂 !!
   Vi havde lidt euro med, som vi vekslede i lufthavnen, også hævede vi bare i ATM dernede.
   Årh jeg kan faktisk ikke huske navnene på vores casa’er, idet det kun stod på vores papirer hjemmefra. Men der er casa’er overalt – så det er meget nemt for jer derude 🙂
   God rejse.

 5. Hej Ditte! Jeg synes din Instagram er så hyggelig at følge 🙏🏼 Meget inspireret af jeres fantastiske tur (tak 😍) skal jeg selv til Cuba i maj. Men jeg har lidt svært ved at finde steder at bo ved stranden i Playa Larga – tror du, at du kan finde navnet på jeres casa?? På forhånd tusind tak ☺️

  1. Hej Camilla, Ærligt – så overvej lige Playa Larga en gang mere. Nu kender jeg ikke hele jeres tur. Playa Larga er virkelig dejlig i max 2-3 dage. Der ligger mange casa’er langs stranden. Kan anbefale jer, at tage dertil, nå nede på stranden og gå direkte ind og spørge, om de har et ledigt værelse. Det gjorde de fleste i Playa Larga 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram