Vores eventyr til Mexico – del IIII

Rejsen er planlagt i samarbejde med Svanerejser. Derfor kan blogindlægget indeholde reklame, men rejsen er betalt af os selv. Svanerejser har været på sidelinien og strikket rejsen sammen til os efter vores ønsker. 

Efter 14 eventyrlige dage på Cuba rejser vi videre til Mexico for at runde vores ferie af. Ingen af os har ej heller været i Mexico før. Jeg har som ung været i Florida, og forestillede mig faktisk Mexico lidt i samme stil.

Playa del Carmen

Da vi landede i Cancun, og blev kørt til første stop på rejsen, Playa del Carmen, var det med åben mund og store øjne – shit en forskel. Som en tidsrejse fra OLD Cuba til 2018 :O WAUW!!! Vil sige det sådan, at det er lidt synd for Playa del Carmen, at vi kommer fra netop Cuba, for vores opfattelse af byen var meget, ja hvad skal jeg sige….. turistet.

Vi triller igennem byens gader og der ligger det ene fancy hotel efter det andet. Det ene mere vildt og crazy end det andet. Så triller vi forbi den helt store gade, som løber fra færgeområdet og helt op i den anden ende af byen. Ca. midt på denne lange gade fyldt med liv, butikker, restauranter og barer ligger vores hotel ned af en lille sidegade.

Vores hotel er så fint, så smukt og yndigt. Ligger kun 100 meter fra stranden og 20 meter fra GADEN! Alt er godt. Der ligger hørepropper på sengene, da vi kommer op på værelset. Det undrer os en smule, men tænker ikke mere over det. Indtil kl. bliver 23, og barerne omkring hoteller begynder at spille højt musik. Det gør de så hver aften indtil kl. 02-03 stykker. Faktisk var det som sådan ikke et problem, og vi sov ikke med hørepropperne 😉

p2053260

Stranden lige ved os er fin nok, og der er dejligt, men også vanvittig mange mennesker. Så dagen efter gik vi længere ned af stranden, og fandt et sted at slå os ned. Meget mere roligt og hyggeligt. Faktisk kun 6 blokke fra vores hotel. Men næste dage lovede vi Karla at blive ved poolen, så hun kunne lege bedre. Planen var, at vi i Playa del Carmen intet skulle andet end strand og pool, idet Cuba havde været mere rund rejse, og nu skulle børnene have lov at slappe helt af og lege. Det vidste sig, at vi faktisk var de eneste, som brugte hotellets pool, så vi følte vi havde booket et private house med pool. Nørj hvor var det hyggeligt. Marck hentede i ny og næ øl og iskaffe i den lokale butik nede ved stranden og tog med op til “vores” pool. Vi nød virkelig timer her helt alene som familie.

p2053239 p2053242 p2063264 p2063266

Nogle dage om eftermiddagen/aften gik vi lidt væk fra det store bybillede, for at se den anden side af turistfælden 🙂 Du skal ikke mere end 500 meter væk fra GADEN, og så står du midt i den lokalvenlig del af Playa del Carmen. Ret hyggeligt, og mere ordinært.

p2103468 p2103472

Cozumel

Svanerejse havde planlagt en dagstur for os til øen Cozumel, som ligger kun 40 min. sejlads fra Playa del Carmen. Jeg glædet mig helt særligt til denne dag, fordi jeg på Cozumel skulle besøge en chokoladefabrik/farm, og lave min egen chokolade. Meeeen sådan gik det ikke helt. Men stadig en meget fin tur!

Først blev vi kørt ud til den første Maya landsby på øen og herefter ud til øens teaqlia fabrik. Her skulle der smages på rigtig teaqila. Bagefter blev vi kørt til The Mayan Cacao Company. Desværre havde det ikke meget med chokolade at gøre, men mere et show for turister. ØV! Men selve historien omkring mayanerne og kakaoens betydning for dem var vildt interesant. Jeg fik dog lov til at smage på ren kakao/chokolade, som lige var blevet lavet. Havde bare så håbet jeg selv skulle have fingerne i det. Jeg købt naturligvis lidt chokolade med hjem 😀

p2073313 p2073316 p2073319 p2073325 p2073329

Bagefter lege Marck og børnene, imens jeg var på et mexicansk mad-skole-hold, hvor jeg skulle lave en tre rettes menu. Det var faktisk super hyggeligt.

cozumel

Tulum

Efter 7 dejlige dage i Playa del Carmen var vi mere end klar til at komme videre og se noget andet. Turen går lidt længere syd på, Tulum. Køreturen til Tulum tog ca 1 time fra Playa del Carmen, og da vi rammer byen Tulum og køre ud mod vandet og ned af hele strandsiden, bliver jeg mere og mere glad. Nørj hvor er her fedt! Her er så afslappet, autentisk og meget mindre turistet. Ikke at her ikke er turister – tvært imod – men det er ikke på den der amerikanske måde med store butikker og hiven og flåen i en, men mere på den der back-packer måde. Shit her er lækkert og LIGE OS!!!

Vores hotel ligger ca. midt på hele stranden, og kan varmt anbefales. Vanvittig lækkert hotel og skøn placering! p2103492 p2103495

Ligesom alle andre i Tulum, legede vi også cykler og cyklede rundt i Tulum og oplevelede en hel masse. Særligt stemningen. Vi havde heldigvis en bæresele med til Albert, så han kunne sidde på min ryg og Karla fik lavet et cykelsæde. Ja, cykelhjelm var ikke en mulighed, og det havde vi det faktisk okay med. Vi var trods alt i ferieland, og her tænkes anerkedes.

p2143772

Vi cyklede blandt andet ud til ruinerne i Tulum. Det var den mulighed vi havde med to små børn, og Marck var lykkelig for at få lidt historie!

tulum-ruiner-rejse p2143735 p2143761

Helt personligt var vi kede af vi ikke havde længere tid i Tulum, for stedet/byen er himmelsk. Vi hyggede os sådan i den smukke by! Særligt hele strand delen. Her lå et hav af spisesteder, isbar, barer og små butikker. En smuk boheim-stil og stemning over alt. Så meget en stil, som skaber ro og afslapning, når man er på ferie.

p2123627 p2123628

Der er så mange anbefalingsværdige spisesteder og meget andet. Men jeg vil gerne fremhæve en isbar, Gelato, som kun lå få meter fra vores hotel. SHIT det er vanvittig god is. Tæt på noget af det bedste jeg nogensinde har smagt. Vi fik thailansk mad en aften på Canopia, og vi klappede i vores små hænder af lykke. Det var så velsmagende og nærmest som at sidde i Thailand. Vildt godt! Vi nød to gange at spise på Mateos, som lavede vildt god mexicanskmad. Virkelig gode drinks også 🙂

p2123621p2133693

Faktisk lavede vores eget hotel/spisestedet på vores hotel, Mia Beach Club rigtig rigtig lækker mad og drinks.

p2113534

Stemningsbilleder

Lad mig slutte vores bryllupsrejse og min dagbog af med lidt stemningsbilleder. Tak fordi du læste med 🙂

p2073292p2083371  p2093410p2103493p2103502 p2103515 p2113525 p2113527solopgang-tulump2113537 p2113538 p2113555 p2113558  p2113587  p2123626 p2123622   p2143766   p2143796

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (16)
 1. Ih hvor ser der vidunderligt ud. Langt væk fra al ting også fantastisk måde at være familie på. Men sidder igen med tanken om, hvad mon sådanne en tur koster… hvor vildt er det..? Fordi tænker ikke det lig er noget man bare lige gør, og da slet ikke efter jeres fanatiske bryllupsfest. ❤️
  Så hvis du bare sådan i runde tal ville give et lille hint om hvad I har brugt på rejsen ville jeg blive glad.. har fuldt og læst med hele vejen. 😉☀️

  1. Tænkte selv det samme. Ville virkelig ønske jeg kunne give mig selv og familien sådan en rejse/oplevelse. Blir mega grebet af disse blog indlæg, men har svært ved at vurdere om det er en rejse til 80.000 eller 150.000kr????

   1. Tak Christina! De kan jeg virkelig godt forstå. Med ALT inkl. mad og oplevelser lige i midten af din pris. Det er ikke billigt at bo i Mexico.

  2. Tak Karina
   Det er lidt svært at svare på, da det er betalt over omgange og nogle ting dernede samt lommepenge mv. Men jeg gav Marck rejsen i gave, så rejsen havde jeg sparret op til. Med ALT er vi et sted imellem 80.000-100.000 🙂 Så er det åbent. Mexico er lidt peberet at bo i 🙂

 2. Hej Ditte!
  Sikke en rejse I har været på, som familie. Den største gave man kan give sin familie❤️
  Vi rejser også en del (mor, far, 2 børn 15,11 år)
  Sidst var vi på rundrejse på Vestkysten i USA i 4 uger. Vi planlægger altid selv vores rejser, vi vil selv bestemme.
  Vi vil også se det “autentiske” og ikke spise der hvor alle andre også spiser.
  Vi var engang på en ferie til Italien, hvor vores børn var lidt yngre end jeres.
  Vi var i en lille by der hedder Viareggio nær Pisa. Vi elsker stadig den ferie. Vi cyklede også rundt med børnene. En foran og en bagpå. Og uden cykelhjelm 😉
  Kom til at tænke på denne ferie, da jeg så dine billeder❤️
  Fortsæt med alt det du gør, det er spændende at læse om dine rejser og ik mindst bageopskrifterne🙏🏼
  Kærlig hilsen
  Anita

  1. Årh hvor er det inspirerende at læse! Tusinde tak Anita. Du kan tro jeg fortsætter i vildskab. Nyder alt jeg laver og gør, så det lover jeg 🙂

   Tusindet TAK for din besked.

 3. Spændende indlæg især når man er ved at planlægge en tur dertil – det hotel du nævne har du mere info da jeg ikke kan finde deres hjemmeside. På udkig efter noget uden alt for mange næsebjørne og andre dyr som deler pool og andet med en.
  Tak

 4. Hej Julie,
  Det ser vildt dejligt ud, hvad hedder hotellet i Tulum? Planlægger selv en rejse til Mexico, og synes hotellet i Tulum, ser helt perfekt ud😊
  Tak for at dele det hele, ser så optur ud 😊
  Kh Marianne Herforth

 5. Hej Ditte. Fedt at høre om din tur til Mexico og i sær Tulum. Jeg har selv lige været en måned i Mexico og bl.a 10 dage i Tulum. Jeg er helt enig med, at der er en fantastisk strand og en flotte beachclubs langs med, men jeg synes du mangler lidt af byen?! Byen havde jo et fuldstændigt, vanvittigt miljøproblem. Der lå skrald ud over det hele i byen, og der kørte kæmpe lastbiler rundt med afføring, fordi der ikke er anlagt kloak ved beachclubsne langs stranden. I øvrigt er byen bygget op omkring en kæmpe stor landevej, hvor store truckers kører dagen lang, som også er med til at skabe den enorme trafik i byen, og dermed stor forurening. Synes det er lidt komisk, at der slet ikke bliver nævnt noget af det, for det kan da få folk til at få det forkerte billede af byen!
  Selvfølgelig er der de gode restauranter (som er overalt i Mexico), og den enormt lækre, flotte strand, det er jeg helt enig i, men jeg synes altså ikke helt de overskygger de store miljøproblemer. Og forresten kan man godt leje cykelhjelme, hvilket nok også var en god ide med den trafik!

  1. Hej Marie

   Dejligt med din holdning 🙂 Men vi var slet ikke inde i byen og oplevede slet ikke de problemer. Jeg har det også sådan lidt, at jeg er på ferie og tilpasser mig mine omgivelser, og går ikke så meget op i at fortælle om den slags – og ærligt det oplevede vi ikke på samme måde. Igen vi er i ferieland og vi som forældre havde det fint med at cykle rundt i 1,5 dag uden cykelhjelm. Men synes din pointe er god 😀

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.