Nemme chokoladeboller – utrolig luftige

Reklame for Pillivuyt // Thuesen Jensen

Jeg kan ikke komme på, hvad der slår en lækker lun bolle fyldt med chokolade og gerne tandsmør. Ja, lune boller kræver tandsmør, hvis du spørger mig.  Luftige chokoladeboller med en smule fuldkornsmel. Også må de gerne være nemme at lave.

nemme fuldkornsboller med chokolade

Duften af nylavet boller, som spreder sig i hjemme! Det er fantastisk og de smager himmelsk.

Jeg er blevet særlig glad for at lave mine boller i Pillivuyts ovnefastefade. Når chokoladebollerne eller bare generelt boller bliver lavet i et fad (lagt sæt), bliver de mere saftige og føltes mere luftige. Kan varm, anbefales at prøve.

nemme chokoladeboller med fuldkorn

Give Away…

Pillivuyt, Toulouse lasagnefad (34 cm) er genialt til at bage i. Størrelsen er god til bradepandekager og som her til boller. Selvfølgelig kan det meget mere end det, men det er virkelig godt til bagning. Du har lige nu muligheden for at vinde dette Toulousefad ovre på min Instagram.

fuldkornsboller med chokolade

Nemme Chokoladeboller

ca. 12 chokoladeboller

Dej
30 g gær
1,4 dl sødmælk
1 æg, str. M/L
20 g lyst rørsukker
90 g smør, smeltet
150 g hvedemel
150 g fuldkornshvedemel
1 tsk kardemomme
1 knvsp salt
100 g god mørk chokolade (gerne chokoladeknapper)
1 æggeblomme (pensling)

Opløs gæren i mælken. Rør ægget og sukker i mælkeblandningen. Smelt smørret og hæld det i mælkeblandningen. Sigt melet, kardemomme og salt i, og ælt dejen godt sammen – gerne 10-15 min. for at opnå en silkeblød dej. Rør chokoladen i og ææg dejen op i en stor skål, og dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke. Stil dejen til hævning i 1 time.

Efter hævning smøres dine hænder ind i neutral olie, og der trilles 12 boller, som placeres i fadet. Kom et visestykke henover, og lad dem efterhæve i 30-45 min. Pensl bollerne med æggeblomme og bag dem ved 200 grader varmluft i 12-15 min.

Server dem gerne sammen med en god kop varm kakao, kaffe eller the.

pillivuyt ovnfastfad

pillivuyt chokoladeboller

chokoladeboller med fuldkorn

chokoladeboller med fuldkornsmel

chokoladeboller

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (12)
  1. Hej Ditte.

    Mums!! Jeg har allerede dejen i gang 😉
    Hvornår smider du chokoladen i? (Jeg prøver mig frem, så jeg står ikke bed røremaskinen og regner med et svar omgående 😉 )

    Venlig hilsen (og god bedring!)
    Sarah

  2. Hej Ditte, jeg tror der mangler lidt på opskriften. Kan det passe at der kun skal 150g mel og 150g fuldkornsmel i? Min dej minder mere om en grød, så jeg prøver med lidt mere af begge dele.. og der står heller ikke hvornår chokoladen skal blandes i 😊
    Vh

    1. Der skal nu 300 g mel i dejen i det hele. Det er en blød dej, men den skal æltes godt. Chokoladen skal i som sidste led – står også i opskriften 🙂 (har i hvert fald lige tjekket).

  3. Hej igen bare slet min kommentar det var bare mig der har været en stor klovn har lige lavet en ny portion med rigtig mængde mælk

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram