At se verden med nye øjne….

Tænk engang, at man som mor bliver udfordret dagligt i de små og store beslutninger, som skal tages. Nogle beslutninger skal ikke tages, de er valgt på forhånd, og dem skal man bare arbejde med. Her er et godt eksempel. Karla har fået briller, ikke en beslutning som skulle tages, nogle højere oppe havde truffet den, men alligevel gjorde det vanvittig ondt på mig.

Hvorfor nu det? Herre gud, det er et par briller!

Men for mig var det en stor ting. Jeg kæmper tit med ikke at putte mine fejl og mangler (eller mine skeletter fra tidligere) ned over hovedet på mine børn. Ingen siger de føler det samme som jeg har gjort eller gør. Men hele min barndom har jeg kæmpet med “ikke at være god nok” og er blevet mobbet. Derfor kan jeg hurtigt komme til at påtage mig nogle følelser de burde have eller har, hvilket de formentligt overhoved ikke har. Derfor gik der et lyn igennem min krop, da jeg fik at vide Karla skulle have briller.

Jeg er virkelig bange for at blive misforstået! Men det gjorde mig oprigtig ked af det, at Karla ikke skulle være som “alle andre” i sin alder. Ikke at det som sådan er unormalt at have briller på, men alligvel. Hun er 4 år gammel, og skal nu lige tænke sig en ekstra gang om. Frygten for hun skulle blive drillet eller føle sig anderledes, gjorde mig så ked. Igen måske nogle af mine følelser, som jeg ikke skal trække ned over hende.

For barnet har virkelig brug for briller, hun har +6,5 på begge øjne. Men hun vil formentlig vokse sig fra det, da det ikke er en bygningsfejl.

Men hendes første uge med briller gik sådan her:

Dag 1: Løb lidt for langt og blev slået ned af en gynge. Karla fløj sig en tur og det samme gjorde brillerne.
Dag 2: Løb ind i en dør og brillerne blev vinde og skæve.
Dag 3: Fik så voldsom og kærlig en krammer på legepladsen af en veninde, at Karla røg i gulvet og det samme gjorde brillerne. Jeg høre mig selv sige “hov hov, ikke så voldsomt, Karla har fået briller”………
Dag 4: Lagde brillerne fra sig, og Albert fik fingerne i dem, igen skal de rettes ud 🙂

og sådan kunne jeg blive ved. Ved godt det er naturligt og det er en start. Karla skal også lige vende sig til det. Men igen min pointe er bare. Jeg synes slet ikke en 4 årlig skal have det ansvar på sig eller tænke i de baner. Hun skal bare have lov at løbe og lege. Være en vildbasse. Men ærligt, de briller er ikke gratis 🙂

Hvad ville jeg så egentligt sige med dette? Tja, måske jeg blot flover mig lidt over, at jeg gik sådan i panik over min lille Karla skulle have briller.

Men ærligt. Jeg synes Karla er for cute med briller! Hun er den samme glade pige og er ikke påvirket af det. Så jeg skal så meget pakke mine bekymringer væk. Men igen, jeg er et menneske og mor. Jeg SKAL bekymre mig! Måske bare ikke så meget. Heldigvis har jeg Marck, som er helt modsat mig. God kombi.

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (62)
 1. Hej! Hun ser da for cute ud! Vær glad for at I allerede har opdaget det nu, inden hun starter i skole. Det gør det meget nemmere for hende både fagligt og socialt at hun har brillerne inden hun starter. Så kommer hun ikke bagud i forhold til at lære at læse osv., fordi hun ikke kan se noget. Og børn kan være feje ja, men hvis hun allerede har briller inden hun starter, jamen så er det jo bare en del af hende. Held og lykke med det. Hun ser fin og glad ud

 2. Min datter fik briller som 2 årig og jeg havde det også præcist som dig… Men min frygt var totalt ubegrundet min datter har aldrig været drillet eller set sine briller som et problem..
  vi købte to par briller så vi havde et i reserve ( så kunne vi nøjes med at besøge optikeren hveranden dag)
  Da hun var omkring fire år fik vi også lavet et par meget farvestrålende solbriller, de var ikke vildt kønne men til gengæld lignede de andres pigers solbriller der var købt i H&M til 30 kr

 3. Pige med briller står bomstille og stirrer op i himlen. Efterhånden samler de andre børn sig om hende.
  “Hvad glor du på?”
  “Det kan i alligevel ikke se for i har ikke briller”

 4. Søde Ditte❣️
  Du er slet ikke alene!!! Jeg har stået i samme situation, og min verden væltede. Det gjorde så ondt på mig, fordi jeg i min bedste overbevisning var sikker på at min datter skulle det samme mobberi igennem som jeg selv havde været. Jeg græd da jeg fik af vide hun skulle have briller Men heldigvis blev min frygt gjort til skamme og hun blev ikke drillet.
  Vi tager selvfølgelig vores egen frygt med over i/til vores børn, man er vel mor. Og vi bekymret os og ønsker for alt i verden ikke at de skal de samme hårde ting igennem som vi selv var…… så bare rolig Ditte, du er “bare” mor, og du vil for alt i verden beskytte dine børn fra alt det onde❤️❤️❤️

 5. Hej Ditte

  Jeg kan så meget sætte mig i dit sted, vores børn harnisket fået briller men jeg ville have det på samme måde.
  Jeg voksede selv om med briller, men de var sku heller ikke så smarte som dem idag
  Jeg nægtede at bruge mine briller til at starte med, husker de var frygteligt (lige blevet 5 år) jeg kunne slet ikke vænne mig til dem (desværre fandt mine Forældre ud af at de var alt alt for stærke) Glassene blev skiftet og det blev bedre, men blev også drillet med de dumme briller…,..
  må bare sige at mit arbejde i børnehave og vuggestue idag (specielt børnehaven) de driller bare ikke, det er blevet mere naturligt og man taler om det idag.
  min venindes pige nåede også i børnehaven at have klap for øjet, vores piger gik sammen og gør det endnu, hun har om nogen været meget igennem og det er så naturligt og en del af hende, så kammeraterne siger ikke noget.
  Håber dee blir rigtig godt for Karla, min egen datter siger hun har svært ved at se tavlen en gang imellem, måske vi sku få det tjekket af en øjenlæge (sundhedsplejersken på skolen har eller skrevet alt er ok) men den sunde fornuft siger noget andet…..
  nå lidt om egne tanker, elsker der er plads til dem på din side

 6. Hej Ditte
  Hvor ser Karla bare for sød ud!!
  Jeg fik selv briller som 2-årig, og jeg er (så vidt jeg husker) aldrig blevet mobbet med det. Når man får dem så tidligt, tror jeg også bare, det bliver en del af én. Kan huske, at pigerne i min klasse var vildt misundelige, da jeg fik briller med Pochahontas Jeg er sikker på, det nok skal gå godt 🙂

 7. Min datter har det flotteteste røde hår. Min bekymringer har været meget store for hvordan det skulle gå.

  Idag er det det mest naturlige at have bøjle, briller og rødt hår. Alt det man blev drillet for da vi var små er idag sejt. De ønsker ligefrem bøjle eller briller når de bliver store.

  I dag er min datter 12år og bliver stoppet på gaden af både børn, unge og gamle pga af hendes flotte hår.

  Mor maven har det godt, men det tog en del år før den var helt sikker på, at hun ikke skulle igennem en masse drillerier.

  Hun er super sød med briller, din Karla.

 8. Min datter fik også briller som 4 årig og hun er 17 år nu. Har lige spurgt om hun er blevet drillet pga af dem, hun siger klart nej, de var nærmere misundelige. Hun er en aktiv sportspige og som 12 årig begyndt hun at bruge kontaktlinser når hun dyrkede sport ( det er nemmere med linser under et par skibriller f.eks). Så hun veksler imellem briller og linser.

 9. Hej Ditte.

  Først så der hun SKØN ud med hendes briller.
  Jeg forstår dig godt.

  Min søn på 10 år har længe klaget over hovedepine on and OFF. Tænkte der var pga for list vand i løbet af dagen, men….
  Til sidst vi hans øjne tjekket og ganske rigtigt… så skulle han have briller +3.00 på bege øjne.

  Synte jeg lige at jeg blev en dårlig mor, jo tak der tror jeg nok.
  Men han valgte selv sine briller, Ray Bay det blev.
  Den færstw dag kom han ked af der hjem fra skole, da 4 drenge fra klassen havde været efter ham. Brille abe og du tror bare du er klog med briller.
  2. Dag igen briller i skole = ondt i hovedet.
  3 dag mor puster sig op i klassen også som der ellers andre boller på suppen.
  Øv hvor kan nogen børn være onde.

  I dag er han SÅ glad for fine briller at han har logget et par mere ud af hans mor, for det går ikke med kun er par i sorte

 10. Hej Ditte.

  Har selv været igennem samme historie, med min lille søn. Han var næsten lige så blind som en muldvarp Men allerede nu, her 1 1/2 år efter er der en klar bedring i hans syn… så jo længere man venter med briller, jo længere går inden man får rettet op. Min søn kommer dog sikkert ikke af med brillerne, da han også har bygningsfejl.. Men den sødeste histore er dog at der var en dreng mere i bh klassen der også havde fået briller, og han ville kun have dem på da han så min søn med briller også ❤ så de kan også hjælpe hinanden uden man ved det Og de er aldrig blevet mobbet, snart tværtimod.
  PS, Karla ser da for cute ud med de briller, og vi er ved nr 5 par allerede… de er forresten gratis hos Louis Nielsen

 11. Hun er så fin, med hendes briller – måske nu med et lille frækt spilopmager udtryk
  Det kommer hun så fin til, at takle – børn vender sig jo lyn hurtig til nyt også det, at hun pludselig bedre kan se – ja lidt start vanskeligheder er der jo med et helt nyt og tydeligt syn. To af mine børn – en pige og en dreng – fik briller i Sam alder (også fra +6 til +7) – og jo det har krævet nye briller og diverse justeringer i tid og ud tide De vilde lege fortsatte jo og alt muligt tumlen rund og pludselig er de væk/glemt – men alt løste sig. Idag er de i midt tyverne og for dem har det aldrig været et problem – ingen drillerier eller andet. Mine skiftede briller ca hvert andet år – da smag/mode jo skifter og selvfølgelig vokser ansigtet jo også – på den måde syntes de at de var lidt heldige – (især min datter) . Er sikker på, at det hele bliver/er som det skal være Tillykke til Karla med de fine briller
  Kh Marianne

 12. Hej Ditte. Jeg kan sagtens forstå dig. Jeg har faktisk selv de samme tanker. Jeg har selv været brille-bruger siden jeg var lille og bruger nu linser. Jeg har to børn på hhv 5 og 9 år. Børnenes far bruger også linser. Jeg har tit tænkt, at jeg håber vores børn kunne slippe for de udfordringer det giver at bruge briller. Jeg er dog aldrig blevet mobbet, men har igen og igen haft behov for at få brillerne rettet til Jeg er helt sikker på, at mine børn nok skulle klare det, ligesom din datter sikkert også kommer til. Men bekymringerne fra moderen vil altid være der. Vi ønsker jo bare det aller bedste for vores børn. Alt det bedste til din datter herfra. Kh Tilde

 13. Hej Ditte

  Jeg sender lige god brille-tålmodigheds-energi. Mest med reparationer
  Her er vi på 2. år med briller til vores skønne Frederik, der i dag er 4 år. Vi kører +10 – +12 og alt hvad der kan fåes af bygningsfejl. Jeg vidste virkelig ikke om jeg skulle grine eller græde – jeg valgte at grine. Han bliver aldrig pilot eller politimand, men jeg må prøve at give ham al den ballast jeg kan, for at han kan begå sig, hvis han skulle få udfordringer med dem. Han klarer det mega flot og er super god til at begå sig på lige fod med alle de andre.
  Håber I har hurtigere optikere på Sjælland

 14. Jeg kan sagtens følge dine tanker… Det der motherhood er altså bare fyldt med bekymringer, også selvom det “bare” er et par briller… Men hvor er hun dog bare bedårende med briller på!

 15. Åhhh jeg var i din båd for tre år siden da vores H skulle have briller. Der fløj så mange tanker igennem mht at “passe” ind i den sociale kontekst, samt blev grædt en del tårer – meget mærkeligt vil nogen mene. Men men som en meget klog sagde til mig;” heller nu, end i opdager det, når hun ikke kan følge med i skolen,,. Og ja det var nu ganske rigtig. Hun er nu på 2 par briller, voksede ud af par nr 1, som fik nye glas et par gange. Dyrt, åh ja tak! vi har valgt stellet der kan bøjes begge, og det koster. Men hun er fysik meget aktiv, hyr til springgymnastik og spiller boldt i frikvarteret, og der har brillerne fået en del knubs, men grundet det fleksible stel – har vi kunne rette dem selv. Ingen længe kan du ikke kende din datter uden briller. Hilsen en “lidelsesfælle”

 16. Hvor er Karla dog sød med de nye briller. Hun ser kæk / spilopmageragtig ud. Forstår godt din bekymring med hensyn til vedligeholdelse m. m. , men med hensyn til drilleri eller lignende så behøver du ikke være bange. Vi havde flere børn i børnehaven der fik briller og det var et “ hit “ hos de andre børn. Det skal lige siges, at vi også var meget opmærksomme på problematikken. Vi talte med børnene i fællesskab om, at man skal passe på dem også os andre. Held og lykke .

 17. Karla ser mega smart ud med de briller
  Et lille tip fra en pædagog i en integreret institution, køb to par, det hjælper meget de dage hvor de skal rettes og man som forældre i en forvejen presset hverdag også lig skal nå det. Eller for barnet som lyn hurtigt vender sig til at have dem på, og få god gav af dem, ikke skal undvære dem. Så blot til overvejelse ☺️

 18. Hej Ditte.

  Jeg har en veninde, hvis søn også har fået briller i en alder af 3,5 år. Forældrene gjorde det til en fest, at han havde fået briller. Hun lavede kage/snacks (af de sunde om man vil, med børnehavens sukkerpolitik 🙂 som han serverede i børnehaven, og så snakkede de om det at have briller, og at der ikke er noget anderledes ved det 🙂 Måske en ide til hvordan dem hun omgås til daglig, kan blive inddraget i den “forandring” hun står overfor 🙂 (Håber jeg udtrykker mig klart)

  Hilsen Caroline – Der fik briller 2 dage inden hun skulle starte i en ny 7 klasse.. Og nej, jeg blev ikke mobbet med dem 🙂

  1. Tak for din besked – god ide 🙂 Slet ikke dårligt. Jeg er nu heller ikke bage for, at hun vil blive mobbet, men mine føler kom frem.

 19. Hun er sååååå sød med brillermen kan så godt forstå dig.. jeg ville også blive ked af det hvis min 8 årlige søn skulle ha briller.. så du er ikk alene om de tanker og følelser

 20. Kære Ditte
  En hel normal reaktion – siger jeg – for jeg havde præcis den samme, da vi fandt ud af, at vores ældste skulle have briller. Det kom vildt bag på mig, og hun havde som Karla 6,5 plus. Jeg ringede til min mor, efter jeg havde kørt min datter i børnehave, og jeg må indrømme at filmen knækkede fuldstændig. Jeg var så ked af, at hun skulle have tykke hinkestene, og at hun kunne risikere at blive drillet. Men hun tog det så fint. Hendes første briller var røde med snehvide på stængerne hun var så stolt. Senere da gun voksede fra børnestel, fik hun frit valg på voksenhylden og endte med er par Gucci (uden at ane hvad det er). Og så har vi gjort det sjovt at gå i brillebutikker og finde sjove stel. Nu er hun lige knap 13 og bruger kontaktlinser (og briller en gang imellem). Så – lang historie kort – du reagerede helt normalt. Karla skal nok klare det i stiv arm. Hun ser så sød ud med briller. Glæd dig over en ny hobby – brillestelsshopping. Mvh Jeanette

  1. Årh tak 🙂 Jeg synes heldigvis allerede nu, at hun altid har haft briller. For det vigtigste er hun kan se 🙂

 21. Synes du burde tænke på at hun faktisk ikke kan løbe og lege som andre børn uden briller med +6.5 i styrke, kommer det fra en der har +4 og +5 i styrke. Med bygningsfejl og føler sig blind når man ikke har briller på.
  Jeg ville også føle mig flov, hvis jeg sad med de følelser omkring at mit barn skulle have briller. Hvad med at italesætte at det er ok at skille sig ud? Alle skiller sig ud nu til dags. Jeg er glad for, at jeg spillede mig ud siden børnehaven. Hellere det end at gå i skole, institution, sport og en hverdag hvor jeg ikke kunne se.

  1. Tror du har misforstået hele mit indlæg! Jeg har ikke beskrevet noget af det du siger, men jeg tør netop sætte ord på de tanker man også kan have. Alle tanker er vel ok? Jeg sidder ikke og er flov over mine tanker, men er flov over jeg gav mig selv de føler.

 22. Hej Julie!
  Hun ser så sød ud med dem på!
  Jeg fik briller som 2 år, og har +8 og + 6 på det andet, samtidig skulle jeg gå med klap for øjet i børnehave.
  De andre børn i min børnehave den gang mobbede mig aldrig og heller ikke senere. Jeg er 23 år bruger kontaktliser og briller ved siden af.
  Det skal nok gå alt sammen.
  Varme hilser Anna.

 23. Hej Ditte,
  Hvor ser hun fantastisk ud med briller
  Min datter fik også briller som 4-årlig og ikke nok med det skulle hun samtidig have klap for det ene øje for at træne et øje der var ved at blive dovent. Hun tog det i stiv arm og var mega sej. Mig – knap så meget. MEN de andre børn så hende stadig som den hun var og spurgte bare hvorfor hun skulle have den på, hvortil vi svarede at det var for at træne det ene øje. Okay! Og så var der ikke mere i det.
  MEN – nr 2, har oplevet VOKSNE mennesker som kommenterede på hendes klap. “Nå så har du fået klap på ligesom en pirat argh!” Nej nej nej… Hun blev SÅ flov og gemte sig ind til mit ben. Børn håndterer bare nogle gange noget der er anderledes 100 gange bedre end voksne.

  1. Årh ha det er virkelig svært.. Tror mange er bange for at sige noget forkert, også kommer det forkerte bare ud af munden :-/

 24. Hvor er hun altså sød med de briller
  Bare lige et tip, hvis i vil købe nogle briller som ikke er så dyre kan I prøve det der hedder Zenni optical. I kan få lavet en recept ved en optiker, så i har de rigtige oplysninger når til at bestille briller der fra. Har selv bestilt der fra, det tog Ca en mdr at få dem hjem, men de er fine og har ikke haft nogle problemer med dem.

 25. Hej Ditte, måske dette tilbud https://www.louisnielsen.dk/tilbud-og-kampagner/gratis-boernebriller
  Eller dette tilbud:
  https://www.louisnielsen.dk/tilbud-og-kampagner/boernebriller-2-for-1
  Kan sørge for et par reserve briller til skønne Karla.
  Sygeforsikringen Danmark giver ca 400 kr tilskud pr par briller.
  Både vores ældste søn og jeg har fået briller som 4 årige og ingen af os har oplevet mobning.
  Tænker at briller bliver betragtet, som en naturlig ting mange har.
  Mange hilsner
  Tina

  1. Mange tak 🙂 Jeg synes desværre ikke Louise Nielsens børnudvalg er så stort. Men måske det bliver det 🙂

 26. Hej Ditte.
  Karla er super fin med hendes nye briller
  Louie Nielsen har disse kampagner:
  https://www.louisnielsen.dk/tilbud-og-kampagner/boernebriller-2-for-1
  https://www.louisnielsen.dk/tilbud-og-kampagner/gratis-boernebriller
  Så vil det ikke være så dyrt, at få fat i et par reserve briller, hvilket jeg med erfaring fra både mine 37 år og min søns 18 år med briller, klart vil anbefale dig at få fat i
  Sygeforsikringen Danmark og din lokale kommune giver tilskud til brillerne.
  Mange hilsner
  Tina

 27. Åh kære Ditte.
  Det lyder som noget jeg kunne have skrevet!
  Min søn fik briller for et år siden, da han var 2,5. Han var -2.5 og bygningsfejl. Jeg brugte de første dage efter øjenlægen havde givet sin dom på at have ondt i maven. Jeg har selv haft -10/-12, hvilket udløste de fineste colabunde i 90’erne og sammen med en masse andet, gav det mobberier gennem hele min barndom. Derfor skar det så meget mere i mit hjerte. Netop at han ikke bare kunne være som alle aldre, at jeg havde givet ham et ‘handicap’ og at han ikke ville ligne sig selv, når først han havde fået briller.
  Alt tyder nu på, at hans lillesøster også skal igennem samme mølle, og selvom jeg har vænnet mig til at brillerne er en del af ham, er jeg stadig så ked af, at endnu et barn skal trækkes med glasøje pga mine gener

 28. Hej igen
  Glemte lige et vigtigt fif, da jeg skrev i går. Hvis du ikke er medlem af sygeforsikringen Danmark, så meld dig ind. Selv i den billigste gruppe er der et godt tilskud til briller.

 29. Hej Ditte

  Et lille råd fra en optiker. Vælg en Lindberg brille til hende. Det er ikke en reklame, men de kan klare den lidt hårde behandling og det er dem jeg anbefaler til små børn. Hun ser skøn ud ☀️

 30. Åhh hvor kan jeg godt sætte mig i dit sted. Min søn på 3 år, fik briller for 1 måned siden. Og jeg grad på vej hjem i bilen da vi havde fået det at vide. Min verden faldt helt sammen og tænkte alle mulige dumme tanker med mobning osv. Men det er bare gået så fint og han er så glad for dem, det er det første han tager på om morgenen når han vågner.. Hans tilgang til det har givet mig sådan en ro.. Og så kan man få så mange fine brille i dag.. Og ja de får nogle ture sådan nogle børnehave briller, vi har allerede været afsted første gang til brillemanden med en knækket stang…

 31. Kære Ditte

  Har været gennem samme bekymringstur med vores datter, der fik briller, da hun var 2,5 år. Hun er 5 år nu og oplever ingen problemer kun positiv, nysgerrig interesse, som hun fint kan håndtere. Det er jeg sikker på, at din datter også kan 🙂

  Det er jo lidt sent, når I har været ude og købe briller, men jeg vil lige som andre anbefale Lindberg brillerne. De er lidt dyrere, men holder til næsten alt (har været justeret hos optikerens een gang) og føles så lette, at hun godt kan glemme at tage dem af, når hun skal sove. Og de går også fint med på ski og andre “vilde” aktiviter.

  Vh
  C

 32. Kære Ditte

  Har selv en pige på 4 år , kan SÅ meget forstå din tankegang og følelser selvom jeg ikke står lige i den situation men
  for fanden hun er da bare SÅ sød ud altså …

 33. Kære Ditte
  Jeg har først set dit indlæg nu – min datter har også briller – hun har haft dem i et år, og hun fylder 4 til august. Hun har arvet min langsynethed – jeg fik selv briller som 5-årig – hvor heldig kan man være! Jeg er aldrig blevet mobbet (og trust me – brillerne dengang var SÅ grimme – nu kan man få så mange fine børnebriller!).
  Jeg vil egentlig bare på det varmeste anbefale Lindberg briller til børn – de er dyre, men hos Profil-optik kan man tegne et abonnement (200 kr om måneden), så man kun betaler 75% af brillernes fulde pris – og så får erstattet brillerne fuldstændigt eller skiftet glas etc. afhængigt af, hvad man får behov for, hvis de bliver beskadiget. Så er man også ude over eventuelle dumme forsikringssager med andre børns forældre. Desuden er brillerne MEGET bøjelige, så de kan tåle en del, før de går i stykker. Katrine fra katrinesblog.dk har samme type briller til hendes Vega (og vist samme abonnement), så du kan evt. læse mere hos hende.
  Det skal lige nævnes, at jeg på ingen måde er syltet ind i hverken Profiloptik eller Lindberg – det er ren og skær egen erfaring 🙂
  PS. Karla ser så sød ud med briller!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.