Igår afholdte jeg sidste bagekursus med denne opskrift. Derfor kan jeg nu endelig ligge den på bloggen og give den videre til jer. Jeg elsker alt ved denne cheesecake med æble og karamel, og ikke mindst alle de dejlige minder, som der nu er forbundet med den.
Hvis du ikke nåede at komme med på mit cheesescakekursus, så ved jeg, at der ledige pladser på mit chokoladetærtekursus, og ellers kommer der meget snart nye bagekurser (datoerne for efteråret er på vej).
Cheesecake med æble og karamel
Til ca. 6-8 personer
COCKIEBUND
50 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk cake factor
1/2 tsk vaniljesukker
50 g lyst rørsukker
50 g blødt smør
Ælt det hele sammen til en ensartet dej. Pres dejen ud på et stykke bagepapir i en cirkel (diameter på ca. 16 cm). Bag bunden ved 180 grader varmluft i ca. 12 min. Lad det køle af. Skær en bund fri på (16 cm i diameter) og knus resten af bunden i en pose.
KARAMELLISERET ÆBLER
3 æbler
25 g brun farin
25 g lyst rørsukker
Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær dem ud i små tern og kom dem op i en gryde sammen med sukkeret. Bring det i kog under låg i 5 min. Tag låget af og lad dem karamellisere ind i 10-15 min. Lad dem køle helt af.
OSTECREME
3 blade husblas
200 g flødeost naturel
1 dl creme fraiche 18%
75 g flormelis
1/2 økologisk citron, saft og skal
2 dl piskefløde
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Rør flødeost, creme fraiche, flormelis og citronskal sammen i en skål til en ensartet masse. Varm citronsaften op i en gryde og rør den udblødte og afdryppede husblas heri. Tag et par skefulde af flødeostecremen og vend det sammen med citronsaften, og kom det herefter op i resten af flødeostecremen og vend det hele sammen. På denne måde undgår du, at husblassen driller for dig og danner tråde. Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med flødeosteblandingen ad to omgange, så din ostecreme forbliver luftig og lækker. Kom ostecremen på sprøjtepose.
SAMLING
Kom ca. 1/3 ostecremen i formen og placer nogle af æblestykker som en bund i formen. De må ikke falde til bunds. Hold lidt afstand til kanten. Kom herefter lidt knus cockiebund her og kom låget på. Fyld ostecreme langs kanten og henover fyldet. Placer den hele cockiebund som afslutning og glat overfladen. Stil kagen på frost i mindst 3-4 timer eller gerne natten over. (kan holde sig 3 måneder på frost).
KARAMELGLAZE
6 blade husblas
125 g brun farin
25 g lyst rørsukker
1 dl piskefløde
150 g glukosesirup
lidt guldstøv
Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Smelt sukkeret på en pande ved middelvarme. Varm fløden i en gryde. Når sukkeret er smeltet hældes den varme fløde op i karamellen ad 2 omgange. Hvis der måtte være klumper skal massen passeres igennem en sigte. Tilsæt husblas, glukosesirup og guldstøv, og rør forsigtigt i karamelglazen. Dæk overfladen med husholdsningsfilm, og lad den køle ned til ca. 30-32 grader. Tager ca. 40 min i stuetemperatur.
Befri kagen fra formen og placer kagen på en rist med noget under, som tager overskudende glaze. Hæld glazen over kagen.
I ØVRIGT
150 g hvidt sukker
chokoladekugler
skovsyrer
Smelt sukkeret langsomt på en pande. Hæld karamellen ud på et stykket bagepapir. Ælt den langsomt sammen. Når den er klar, trækkes små tråde af karamellen og vinkles omkring en kagerulle eller andet rundt. Lav spiraler.
Pynt af med overskydende cookiebund, lidt æbler, karamelspiraller, chokoladekugler og skovsyrer.
SÅDAN SAMLER DU KAGEN