Cheesecake med æble og karamelglaze

Igår afholdte jeg sidste bagekursus med denne opskrift. Derfor kan jeg nu endelig ligge den på bloggen og give den videre til jer. Jeg elsker alt ved denne cheesecake med æble og karamel, og ikke mindst alle de dejlige minder, som der nu er forbundet med den.

cheesecake med æble og karamel

Hvis du ikke nåede at komme med på mit cheesescakekursus, så ved jeg, at der ledige pladser på mit chokoladetærtekursus, og ellers kommer der meget snart nye bagekurser (datoerne for efteråret er på vej).

Cheesecake med karamelglaze

Karamel cheesecake

Cheesecake med æble og karamel

Til ca. 6-8 personer

COCKIEBUND
50 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk cake factor
1/2 tsk vaniljesukker
50 g lyst rørsukker
50 g blødt smør

Ælt det hele sammen til en ensartet dej. Pres dejen ud på et stykke bagepapir i en cirkel (diameter på ca. 16 cm). Bag bunden ved 180 grader varmluft i ca. 12 min. Lad det køle af. Skær en bund fri på (16 cm i diameter) og knus resten af bunden i en pose.

KARAMELLISERET ÆBLER
3 æbler
25 g brun farin
25 g lyst rørsukker

Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær dem ud i små tern og kom dem op i en gryde sammen med sukkeret. Bring det i kog under låg i 5 min. Tag låget af og lad dem karamellisere ind i 10-15 min. Lad dem køle helt af.

OSTECREME
3 blade husblas
200 g flødeost naturel
1 dl creme fraiche 18%
75 g flormelis
1/2 økologisk citron, saft og skal
2 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Rør flødeost, creme fraiche, flormelis og citronskal sammen i en skål til en ensartet masse. Varm citronsaften op i en gryde og rør den udblødte og afdryppede husblas heri. Tag et par skefulde af flødeostecremen og vend det sammen med citronsaften, og kom det herefter op i resten af flødeostecremen og vend det hele sammen. På denne måde undgår du, at husblassen driller for dig og danner tråde. Pisk fløden til en let flødeskum og vend det sammen med flødeosteblandingen ad to omgange, så din ostecreme forbliver luftig og lækker. Kom ostecremen på sprøjtepose.

SAMLING
Kom ca. 1/3 ostecremen i formen og placer nogle af æblestykker som en bund i formen. De må ikke falde til bunds. Hold lidt afstand til kanten. Kom herefter lidt knus cockiebund her og kom låget på. Fyld ostecreme langs kanten og henover fyldet. Placer den hele cockiebund som afslutning og glat overfladen. Stil kagen på frost i mindst 3-4 timer eller gerne natten over. (kan holde sig 3 måneder på frost).

KARAMELGLAZE
6 blade husblas
125 g brun farin
25 g lyst rørsukker
1 dl piskefløde
150 g glukosesirup
lidt guldstøv

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Smelt sukkeret på en pande ved middelvarme. Varm fløden i en gryde. Når sukkeret er smeltet hældes den varme fløde op i karamellen ad 2 omgange. Hvis der måtte være klumper skal massen passeres igennem en sigte. Tilsæt husblas, glukosesirup og guldstøv, og rør forsigtigt i karamelglazen. Dæk overfladen med husholdsningsfilm, og lad den køle ned til ca. 30-32 grader. Tager ca. 40 min i stuetemperatur.

Befri kagen fra formen og placer kagen på en rist med noget under, som tager overskudende glaze. Hæld glazen over kagen.

I ØVRIGT
150 g hvidt sukker
chokoladekugler
skovsyrer

Smelt sukkeret langsomt på en pande. Hæld karamellen ud på et stykket bagepapir. Ælt den langsomt sammen. Når den er klar, trækkes små tråde af karamellen og vinkles omkring en kagerulle eller andet rundt. Lav spiraler.

Pynt af med overskydende cookiebund, lidt æbler, karamelspiraller, chokoladekugler og skovsyrer.

SÅDAN SAMLER DU KAGEN

eclipseform cheesecake

silikoneform eclipse

cheesecake med æble

Karamelspiraler cheesecake

DEL
VISSKJUL Kommentarer (29)
  1. Den ser godt nok rigtig lækker og flot ud 😋???? Skal helt sikkert prøves 😜 Har dog lige et spørgsmål til formen: Hvor køber man sådan en ? og kan man ikke bruge en springform i stedet og hvilken størrelse. ????

    1. Formen er fra Kunst og Køkkentøj. Men jo den kan sagtens laves i en springform. Blot du har mousse (ostecreme) hele vejen rundt om kagen, sådan så kagen kan glazes.

  2. Jeg glæder mig helt sindssygt til at prøve den 😍👏 men jeg er noget bekymret for det med glaze. Skal kagen stadig bære frossen når man hælder glazen på, eller skal den matche en anden temperatur for at et lykkes?

  3. Uhh.. den ser lækker ud.. skal helt sikkert prøves☺️ Er det muligt du kan linke til formen jeg kan nemlig ikke finde den model på nogen hjemmesider… og forresten tak for en vildt inspirerende blog!! Vh Nikoline

  4. Hej Ditte 🙂 den kage skal jeg helt sikkert lave til fødselsdag i næste uge😋 men er også nysgerrig efter formens str. Kan se der er en der hedder Eclipse 600 på 14 cm i diameter eller en Eclipse 1000 på 18 cm i diameter?😊

  5. Det Pernille spørger om, er, at på Kunst og Køkkentøjshjemmeside har de to størrelser. En på 600 ml. og en på 1000 ml. Den på 600 ml. måler 14 cm i diameter og den på 1000 ml. måler 18 cm. i diameter.
    Er det den lille eller store størrelse, du har brugt 🙂

  6. Hej
    Super flot kage.
    Jeg har et problem med glazen.
    Har prøvet to gange og begge gange brænder sukkeret på. Ligegyldig hvor svag varme jeg bruger, når den brune farin at blive brændt inden det hele smelter.
    Kan du give et tip til at undgå det? Der er ikke byttet om på mængderne af farin og rørsukker vel?
    Knus Laura

    1. Du skal blande rørsukker og brun farin. Du må gerne ryste panden eller rør meget forsigtigt i massen, men det tager lang tid. 😀

  7. Ok
    Men den bliver meget mørk ik?
    Fik tilsidst en glaze ud af det, men da den nåede 32 grader var den virkelig tyk og ville ikke rigtig flyde ud over kagen.
    Suk. Må øve mig 🙂

    1. Årh jeg er sikker på det nok skal lykkes! Den bliver mørk grundet den brune farin, men den må ikke blive for mørk 🙂 Kølede du den ned i stue temperatur eller i køleskabet?

      1. Tak. Er superstædig.
        Har lige tagget dig i mit Instagramopslag af mit forsøg.
        Jeg kølede den ned ved ca 14 grader.
        Men måske var problemet at jeg ikke fik dækket overfladen HELT tæt med film?

      1. Tak for svaret. Jeg kastede mig ud i at lave kagen i går – men kan i dag se, at overfladen ikke er blevet helt glat.
        Hvordan sørger jeg for til næste gang, at overfladen er helt glat? Den har ligesom spiralmønsteret fra at have sprøjtet cremen ud i en sprøjepose.

  8. Jeg har prøvet at lave kagen, og det var en stor succes! 🙂 Men jeg har dog et spørgsmål. For hvordan er den smarteste og bedste måde at tø kagen op, når den er blevet glazet, og hvor lang tid skal man glaze den, før man skal spise den?

    1. Weehuu..
      Den har bedst af at stå på køl natten over eller mindst 4-6 timer inden servering 🙂

    1. Du tør den op i køleskabet, ikke ude. Det tager gerne en nat. Derfor er den super god at lave dagen forinden og pynte på selve dagen, hvor den så er klar med det samme 🙂

  9. Hvor længe kan sukker-spiralarne holde sig? Og hvordan opbevares de? (Lufttæt beholder eller ej, køleskab eller stuetemperatur)

    1. De kan kun holde sig en dag eller to. De vil smelte, da de ikke tåler fugt. Men i en meget tæt bøtter og uden at have kontakt med hinanden, kan de holde sig lidt længere.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram