Chokoladetærte med skovbærcreme og chokoladeganache

Igår afholdte jeg sidste bagekursus for dette forår. Vildt jeg allerede har afholdt 12 kurser i år. Jeg er dybt taknemmelig og lykkelig over alle, som har og deltager igen og igen – TAK!

Hermed opskriften på min chokoladetærte med skovbærcreme og chokoladeganache.

Til alle jer, som spørger på flere kurser. Bare rolig. De kommer inden længe. Der er bare lige nogle praktiske ting, som skal falde på plads inden jeg åbner for tilmeldinger. Men der kommer flere kurser til efteråret.

Er du ikke til skovbær, kan du erstatte samme mængde med hindbær, brombær, blåbær eller andre bær.

Chokoladetærte med skovbærcreme og chokoladeganache


il ca. 8 personer


KAKAOMØRDEJ
130 g hvedemel
20 g kakao
60 g flormelis
80 g blødt smør
2 æggeblommer

Smuldr hvedemel, kakao, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 30 min.

SKOVBÆRCREME
150 g frossen skovbærblanding
50 g lyst rørsukker
1 økologiske citron, saften heraf
2 tsk. majsstivelse (maizena)
2 spsk. vand
2 æggeblommer
2 æg, str. M

Kog skovbær, sukker og citronsaft op, til sukkeret er opløst. Tag det af varmen, og mos det groft med en gaffel. Opløs majsstivelsen i vand, og rør det sammen med æggeblommer og æg. Kom gryden tilbage over blusset, og hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i skovbærmassen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner. Når cremen har kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og hældes over på en tallerken og overfladen dækkes med husholdningsfilm. Stil cremen på køl imens tærten bages.

BAG: rul mørdejen ud i lidt mel – til en tykkelse på ca. 2 mm. Kom dejen op i tærteformen (22 cm i diameter) og fjern overskydende dej ved at hjælp af en kagerulle. Fyld sølvpapir/bagepapir i formene og herefter linser eller bønner. Blindbag tærterne i 10-12 min. ved 190 grader varmluft. Fjern sølvpapir og linser eller bønner og bag dem færdig i ca. 5 min. Lad dem køle af.

Rør kort skovbærcremen igennem med et piskeris og hæld cremen op i den bagte og let afkølede tærte. Stil op køl og lav ganache.

CHOKOLADECGANACHE
100 g god mørk chokolade
1 dl piskefløde

Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld det herefter over chokoladen og rør det forsigtigt sammen til en glat og blank ganache. Lad ganachen svale kort og hæld den herefter over tærten. Stil tærten på køl imens pynten laves.

I ØVRIGT
50 g god mørk chokolade, max 60 %
friske hindbær og blåbær
lidt hindbærstøv
chokoladekugler
rød skovsyrer.

Temperer den mørke chokolade og lav chokoladesnirkler. Pynt af med hindbær, blåbær, hindbærstøv, chokoladekugler og skovsyrer.

TEMPERERING I MICROBØLGEOVN
Hak chokoladen fint, og kom den op i en skål, som tåler varme. Varm forsigtigt chokoladen op i mikrobølgeovnen. Tag chokoladen ud hvert 5.-10. sekund i starten, og rør godt hver gang. Tag chokoladen ud med kortere mellemrum til sidst. Tjek hele tiden temperaturen, og rør godt i chokoladen, hver gang du tjekker temperaturen. Chokoladen skal være smeltet helt, og må ikke overstige følgende grader:

Mørk chokolade: 33-34 grader.

TEMPERINGERING OVER VANDBAD
Hak chokoladen fint (chokoladen skal have stuetemperatur), og smelt 1/3 af chokoladen over vandbad ved lav varme, imens du konstant rører i chokoladen, indtil chokoladen når temperatur 1. Vær tålmodig. Tag skålen af vandbadet, og tjek, at temperaturen ikke overstiger de angivne grader. Tilsæt nu halvdelen af den usmeltede, finthakkede chokolade til den smeltede del. Rør det sammen. Tjek temperaturen. Fortsæt med at tilsætte mere finthakket chokolade, indtil den når temperatur 2.

Mørk chokolade: temperatur 1: 50 grader
temperatur 2: 33-34 grader

 

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (12)
 1. Hej Ditte

  Kan man lave kagen dagen før eller vil tærtebunden blive alt for blød?
  Serveres kagen helt kold?

  Mvh. Annette

  1. Ja, den serveres helt kold 🙂 Den kan godt stå på køl et par timer før servering, så smager den aller bedst.

 2. Hej ditte

  Er det pasteuriserede æggeblommer du bruger? Og kan kagen laves dagen før den skal spises?

 3. Tak for alle dine dejlige opskrifter. Jeg bruger altid dine skønne opskrifter og mixer og matcher dem, når jeg bager. Hvis skovbærcremen virker lidt grynet er det så fordi den er skilt eller kan det være fordi der er små kerner i fra bærene, har ikke lavet creme på denne måde før, så er helt på udebane og lidt i tvivl? 🙂

  1. Tusinde tak 🙂 Hvor er du sød.
   Det kan skyldes bærrene, hvis du har valgt at beholde dem i moussen – men den kan også være skilt. Er faktisk lidt svært for mig at svare på.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.