Chokoladetærte m. skovbærcreme og ganache

6-8 personer

En klassisk chokoladetærte med dybe smage, men med et frisk tvist fra en herlig skovbærcreme.

De dybe chokoladesmage går hånd i hånd med efterårets kolde eftermiddage. Men denne chokoladetærte ville også være en herlig valentinestærte med masser af chokolade og lyserød kærlighed.

Ingredienser

KAKAOMØRDEJ

130 g kage hvedemel
20 g kakao
60 g flormelis
80 g smør, blødt
2 æggeblommer

SKOVBÆRCREME

150 g skovbær, frosne
50 g lyst rørsukker
1 økologiske citron, saften heraf
2 tsk majsstivelse
2 spsk vand
2 æggeblommer
2 æg, str. M/L

CHOKOLADECGANACHE

100 g god mørk chokolade, 70%
1 dl piskefløde

I ØVRIGT

50 g god mørk chokolade, 70%
friske hindbær og blåbær
hindbærstøv
chokoladekugler
rød skovsyrer

Fremgangsmåde Udskriv

1
KAKAOMØRDEJ

Smuldr hvedemel, kakao, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.

2
SKOVBÆRCREME

Kog skovbær, sukker og citronsaft op til sukkeret er opløst. Tag det af varmen og mos det groft med en gaffel. Opløs majsstivelse i vand og rør det sammen med æggeblommer og æg. Kom gryden tilbage over varmen og hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i skovbærmassen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner. Når cremen har kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og hældes over på en tallerken og overfladen dækkes med husholdningsfilm. Stil cremen på køl imens tærten bages.

Rul mørdejen ud i lidt mel – til en tykkelse på ca. 2 mm. Kom dejen op i en tærteform (22 cm i diameter) og fjern overskydende dej. Kom bagepapir over mørdejen og herefter linser eller bønner. Blindbag mørdejen i 10-12 minutter ved 190 grader varmluft. Fjern linser/bønner og bagepapir og bag tærten i yderligere 5-7 minutter. Lad den køle af.

Rør kort skovbærcremen igennem med et piskeris og hæld cremen op i den bagte og let afkølede tærte. Stil den på køl og lav ganache.

3
CHOKOLADECGANACHE

Hak chokolade fint og kom den op i en skål. Varm fløden op i en gryde til lige under kogepunktet. Hæld det herefter over chokoladen og rør det forsigtigt sammen til en glat og blank ganache. Lad ganachen svale kort og hæld den herefter over tærten. Stil tærten på køl imens pynten laves.

4
I ØVRIGT

Temperér chokolade og lav chokoladesnirkler (se evt. videoen her for en guide). Pynt af med hindbær, blåbær, hindbærstøv, chokoladekugler og skovsyrer.