Kærestetur uden børn i 5 dage…

Ej, kan man overhovedet kalde det en kærestetur, når vi nu er mand og kone? 🙂

Det lyder bedst – punktum. Idag rejser Marck og jeg på kæreste tur i hele 5 dage uden børn. Nørj det glæder vi os til. Bare Marck og jeg, ingen stress om morgenen, hygge, nærvær og middage uden 1000 spørgsmål hvor vi samtidig skal tørre op efter børnene hele tiden. BARE OS!

ÅRSDAG – og ikke en hvilken som helst

Marck og jeg har været sammen i 10 år på søndag – 10 ÅR!!! Wow – det er mange år. Det er nærmest hele mit voksenliv. Marck har derfor inviteret mig på en romantisk kærestetur (eller hvad vi nu skal kalde det) til Rom. Hele 5 fantastisk dage i Rom, hvor vi skal lege de vildeste turister, og jeg skal slæbes igennem den ene historiske bygning efter den anden (læs: Marck elsker det og Ditte knapt så meget). Spise lækker mad og drikke store mængder vin.

Men vigtigst af alt vi skal bare være os! Jeg tror på det er så vigtigt at huske hinanden  – også gerne længere tid af gangen. Shit der går meget leverpostejmader i den og andre praktiske ting. Derfor er denne tur så tiltrængt for os.

Hvad SKAL vi bare opleve ?

Skulle du ligge inde med nogle MUST SEE eller MUST EAT, så kom endelig med dem (ps. alt det obligatoriske giver sig selv), men måske der er noget, som ikke er så hørt eller set endnu, som vi må opleve eller et godt spisested.

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (17)
 1. Jeg kan virkelig anbefale La Carbonara på Via Panisperna, 214, 00184 Roma RM. Det er en fantastisk restaurant hvor italienerne selv spiser. Min kæreste og jeg havde en kæmpe oplevelse Det er et lille sted så I skal måske bestille bord hvis i skal spise fredag/lørdag. Rigtig god tur!

 2. Rom er bare den dejligste by!! Var i Rom for et par år siden der fandt vi en restaurant vi bare blev nød til at prøve to gange på de seks dage vi var der, det er sådan en lille hyggelig restaurant i en lille gade, den synes jeg bestemt er et besøg værd, den hedder Trattoria dal cavalier Gino, men der skal nok bestilles bord for at være sikker på der er plads. Ellers er man bedste anbefaling bare at nyde den fanatiske by og husk at sætte tid af til et par glas vin og lækker is 🙂
  Nyd turen !

 3. Jeg vil klart anbefale jer, et lille pizzasted der hedder “Bonci Pizzarium” . Et lille uformelt sted, med et par borde ude på gaden, hvor man kan stå at spise samt et par bænke hvor man kan sidde og spise. Så forvent ikke en romantisk middag med stearinlys på bordet, men derimod en pizza i hånden og en kold øl SAMT en smags oplevelse udover det sædvanlige! Her bestiller man ikke en hel pizza, men vælger derimod stykker fra mange forskellige slags pizzaer = man kan smage en masse forskelligt! 😀 Mine tænder løber helt i vand bare ved tanken, for nøj hvor var det bare godt!

  Læste engang en artikel, hvor der var nogle der havde rejst jorden rundt for at finde verdens bedste pizza. Og tænk engang, dette sted var en af de bedste steder 😀

  Du får lige adressen, hvis det skulle have jeres interesse: Via della Meloria 43, 00136 Rom

  Håber I får en skøn tur 🙂

 4. Stort varmt hjerteligt tillykke med jeres 10 års kærlighed. I er et vidunderligt smukt par

  Varme hilsener
  Sol Lykkehaab.

 5. Hej Ditte.
  Lyder dejligt for jer. Vil anbefale at bestille billetter til indgang (fast track-prepaid tickets) hvis i skal ind i Vatikanet eller på Colloseum. Kan klart anbefales, så du slipper for at så i KILOMETER lang kø. De koster som sådan ikke mere end “kø billetterne”
  Rigtig god tur!

 6. Hvis man er til fisk, så kan jeg anbefale hostaria del moro, som ligger i den gamle del af byen Trastevere. De lavede godt mad med fisk

 7. I skal helt klart spise i området Trastavere så hyggeligt bare at sidde på en cafe og nyde et glas vin i de små gader.
  I en sidegade ligger restauranten »Da Lucia«
  Vicolo del Mattonato 2, Trastavere. Det er Per Pallesens stam restaurant. Deres kanin med hvidløg, rosmarin og citron er sååå god

 8. Eiij, dette indlæg kommer som kaldet, da jeg selv skal på kærestetur til Rom, næste lørdag. Vi har også to “små” børn og har været sammen 10 år næste gang, og det bliver første udlandstur uden børn. Jeg har desværre ikke været i Rom før, så har ingen tips, men håber der kommer nogle her i kommentarfeltet, og at jeg så kan opsnappe nogen gennem dig på/efter turen. Håber I får en helt fantastisk tur 🙂 Vh Maria

 9. Var selv i Rom for nogle år siden, men min kæreste (nu mand) . Fantastisk dejlig og billig by, og alle de steder vi spiste var maden super lækker

  Har desværre ingen forslag til restauranter eller seværdigheder, udover de sædvanlige, MEN mht. de mest turistede såsom Vertikanet, Coluseum og Forum Romanum, kan (eller kunne man i hvert fald den gang) book på forhånd, så man slipper for at stå i kø. Til Vertikanet var det bestemt dag og bestemt tidsrum, men til de to andre var det bare dagen man booked til, og så kom man når man vil og sprang køen over

  Obs. Rom var en af vores første storby ferier, og man lærer jo som turist. Ved Vertikanet stod der guider (har en af min e kollegaer også oplevede da hun var i Rom året efter mig), disse guider ligende de er officielle fra Vertikanet, men er fra et turist guidebureau så vi endte med at hoppe (købe) på en guidet tur og står i kø længe (i stedet for at springe køen over)
  Vi er ikke til guidet ture og ærgede os rigtig meget, så ville blot give informationen, da jeg selv ville have sat pris på at vide at det ligge fælder rundt omkring som vi turister hoppe i med begge ben

  Men rigtig god tur til jer ♥️

 10. Rom er en fantastisk by. Gør jer selv den tjeneste at gå ind i de små gader og besøg restauranterne der. Eller spørg tjenerne, hvor de selv spiser når de går ud. Det gjorde vi, og fandt nogle fantastiske små lokale steder (som jeg har glemt navne på).
  Tag en dagstur med toget ud til Hadrian Have. Fantastisk smukt sted, og med mulighed for besøge strand tæt ved, så vidt jeg husker.
  God tur.

 11. Tonarello er det skønneste spisested Rigtig hyggelig atmosfære. Vi var der flere gange på sidste kærestetur til Rom.
  Nyd turen

 12. Vi fik ufrivilligt 5 dage ekstra i Rom, første gang vi var der pga askeskyen på Island. Jeg havde planlagt alle seværdigheder hjemmefra, så vi nåede at se meget af det to gange… (Og det var ikke så fedt med 5 dage ekstra, når vi havde sendt den yngste på 5 til Jylland, imens vi var på kærestetur.)
  Vi har været der igen, hvor det blev en helt anderledes, afslappet ferie:-)
  Udover alle de obligatoriske steder vil jeg anbefale jer et besøg hos Italiens ældste isfabrik: http://www.gelateriafassi.com/ (Men der er masser af steder med lækker is.)
  En anden og lidt speciel oplevelse er cappuccinermunkenes krypt, hvor der er arrangeret mere end 4.000 knogler og kranier i dekorative opstillinger. Et sted at forbløffes og sætte pris på livet:-) 27 Via Veneto 00187.
  Ha’ en fantastisk ferie!

 13. Det er efterhånden flere år siden jeg var der sidst, men nøj – Det er bare den fedeste by!
  I skal finde restaurant Est Est Est – ifølge nettet det ældste pizzaria i Rom. Uanset om det er det eller ej, så var der vildt hyggeligt og fantastisk mad!
  God fornøjelse

 14. Har været i Rom i 5 måneder og har fundet det bedste pastasted. Det er et sted der hedder Che pasta som ligger nær Pantheon.
  Hvis i har brug for et sted bare at sidde, så køb noget let at drikke/spise tag det med jer og gå til Piazza di Spagna sæt jer på trappen og bare se livet gå sin gang. Eller hvis i er mere til det grønne så gå til Villa Borghese hvor der også er vildt hyggeligt og hvor man bare kan sidde og slappe SF og ikke tænkte på noget.
  Hvis du trænger til en lille shoppetur eller skal finde gaver til de små så tag til Via del Corso, som er den bedste shoppegade.

 15. Hvis i skal have en god is skal i tage til fassi, Gelateria alla Romana eller giolitti alle tre med mega gode is (gelateria alla Romana er dog lidt bedre da man kan få flydende mørk eller hvid chokolade i vaflen).

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.