Mors Dag og tanker omkring, hvordan vil jeg være som mor?

Igår var det Mors Dag, og jeg havde en fantastisk dag sammen med min mor og Karla. Mit bånd til min mor har alle dage været enormt tæt! Ikke som en veninde, men alligevel har min mor altid vidst nærmest alt, også ting en mor som sådan ikke bør vide, men har det min mor altid gjort!

Det bånd min mor og jeg har, det bånd drømmer jeg om at få til min datter.

Jeg er opdraget med, at man kommer længst med sandheden. Sandheden gjorde, jeg måtte ALT hjemme og havde meget lang snor. Jo mere ærlig jeg var og lyttede på mine forældre, jo mere måtte jeg, idet de stolede på mig. Det skabte tit problemer hos veninder og venner, idet de ikke var ærlige, og altid overnattede hos mig, fordi jeg måtte være længst ude. Men andre gange gav det problemer, fordi jeg altid fortalte, hvad vi lavede også hos mine veninder – jeg glemte bare, at deres forældre muligvis havde fået en anden historie. Men sådan en opdragelse, vil jeg så gerne give videre.

Alt for mange pakkes ind i vat og bomuld. Virkeligheden er en anden og tingene går op og ned, det er ikke forkert at lære sine børn det samme.

Hvordan VIL jeg være som mor?

Pyha…. Det store spørgsmål! Hvordan vil jeg gerne være som mor? Jeg tror ikke jeg kan være noget jeg ikke er, så jeg prøver blot at være Ditte, også i min mor-rolle. Det går nogle gange rigtig godt og andre knap så godt.

Men jeg vil virkelig gerne være den mor jeg selv har haft på mange punkter. Jeg kan også godt finde mange punkter, hvor jeg helst vil være en anden 🙂 Det kender vi alle. Men når alt kommer til alt, vil jeg gerne give Karla og Albert de samme værdier og håber jeg kan give dem nogle trykke og realistiske rammer.

Jeg har flere veninder, som har ældre børn end mig, hvor jeg kan se de har gjort et fantastisk stykke arbejde. Håber sådan jeg kan gøre dem kunsten efter.

Hvordan ER jeg som mor?

Jeg tror jeg er den lidt hårde mor. Jeg sætter mange grænser og holder fast (i hvert fald meget langt hen af vejen). Men jeg er også meget kærlig og elsker nærværet med mine børn, og særligt oplevelserne. Jeg dur ikke til at dikke dikke – det er jeg vanvittig dårlig til. Men så kan jeg noget andet som mor.

Jeg tror på, at hvis mine børn kender vores/mine grænser, og ved hvor vi er, så kan de være mere trygge og afslappede. Det er i hvert fald det jeg går efter i min opdagelse af mine børn. Og for slet ikke at glemme høflighed og åbenhed. Men det er nok igen pga. min egen barndom og ungdom.

Hvad lægger I vægt på?

Jeg kunne vildt godt tænke mig at lægge op til lidt debat. Hvordan vil DU være som mor, hvilke værdier lægger du vægt på? Måske vi kunne lære lidt af hinanden og tage hinandens opfattelser til sig. Så smid gerne en kommentar og lad os hjælpe hinanden.

DEL
VISSKJUL Kommentarer (7)
 1. Det er da verdens bedste værdi at give videre syntes jeg. Havde slet ikke tænk sådan om sandheden over for mine børn. At frihed kan blive guleroden i den anden ende.
  Jeg ligger stor vægt på mine børn skal være høflige og hjælpsomme. Så vi alle hjælpes om de daglige ting, og at de samtidig vokser op som mænd der kan klare sig selv.

 2. Jeg er mor til en pige på 11år, og jeg har altid lagt vægt på ærlighed. Jeg skal være ærlig og sige til og fra. Hun skal være ærlig, og sige til og fra. Jeg har aldrig været godt til at lege med hende, men vi er super gode til at have gode oplevelser sammen. Det er vigtigt for mig, at jeg er hendes trygge base, og at vi kan tale om alt. Det er blevet mere svært, efter hun er gået i puberteten, men hun ved hvor hun har mig, og at mine grænser altid er de samme. Hun må alt i denne verden, hvis hun har lyst. Og langsomt bliver hun mere og mere nysgerrig, og folder sig ud. Hun ved hvad der forventes af hende, og hun lever altid op til det, undtagen det med oprydning efter sig selv☺️. Men hun er grund tryg, og færdes fortroligt i trafikken (vi bor midt på Frederiksberg), og jeg har ubetinget tillid til hun holder vores aftaler. Det har hun til dato altid gjort, og derfor tør jeg give lang line. Så længe hun skriver til mig hvor hun er, og hvornår hun kommer hjem, så må hun lige hvad hun vil. Det gør hende mindre udforskende er min oplevelse, og modsat hendes veninder som har strenge forbud, så har hun ikke samme lyst til at overskride grænser.
  Det vigtigste for mig er, at hun altid kan stole på mig, og at hun altid ved hun er elsket og savnet når vi ikke er sammen. Jeg har lært hende, at vi kun savner dem vi elsker, og derfor er savn blevet til noget positivt for hende. Derfor kunne også som 10årig rejse 14 dage til Japan med spejderne, uden overhovedet at være i tvivl om hun kunne. Hun vidste hun ikke ville få hjemve, fordi hun vente savnet positivt. Hun var sååå glad da hun kom hjem, og var vokset 10cm.
  Så ærlighed, åbenhed og kærlighed, er det vigtigste for mig.

 3. Sjovt at du nævner det med ærlighed og sandhed – jeg er vokset op med præcis det samme. Tillid frem for forbud og ærlighed frem for alt.
  Jeg er også enormt enig i at børn ikke skal pakkes ind i vat. Livet går nemlig lige præcis op og ned – tænk hvis mine børn tror, at man alle dage kan være lykkeligt, det er jo fuldstændig urealistisk. Også håber jeg sådan på at de bliver nogle harmoniske mennesker med gå-på-mod, masser af ben i næsten og kærlighed til deres næste.

 4. Vi har altid talt om, at hvis vi opdrager vores børn med at kunne vise empati og give næstekærlighed, så er det en god rygsæk at have med videre. Og så er jeg i øvrigt helt enig i det med samtidig at være ret direkte/“streng” så længe det er på en kærlig måde. Børn trives god med en cocktail af rammer og kærlighed

 5. Puuuha, det var et dybt emne at komme ind på sådan en mandag

  Jeg er heldig at være mor til intet mindre end 3 dejlige døtre på hhv 7,5 år, 4,5 år og 1 år ❤

  Jeg er selv vokset op med to brødre og en søster, og synes at søskende at den største gave i livet! Derfor går jeg også virkelig meget op i, at mine børn sætter pris på hinanden. Vi har en regel der hedder, at man ikke sladrer om sine søskende (er jeg selv vokset op med!). Så hvis den ene råber “Mooooooaaar, Emilie har smidt sine sko i gangen”, så er mit svar (ligesom mine forældre råbte tilbage til mine søskende og jeg), “Og du sladrer!”

  Vi gør også meget ud af at de løser deres konflikter (dem er det selvfølgelig en del af til tider, og det skal der også være plads til❤) og siger undskyld når de har gjort hinanden kede af det.. Og lærer at tage imod en undskyldning!!

  Jeg selv kryber også til korset hvis jeg får bidt hovedet af dem, i en situation hvor de intet har gjort… Ja, det sker desværre engang imellem, men så må man vise, at man som forælder også kan give en dybfølt undskyldning ❤

  Jeg synes generelt at det er super vigtigt med åbenhed og ærlighed overfor sine børn… Jeg har selv haft et anstrengt forhold til min krop som teenager, og synes eksempelvis at det var mega pinligt da jeg fik min menstruation! Skjulte det i rigtig langt tid – også for min mor

  Så jeg selv prøver at snakke åbent om kroppen og hvad der sker med den når man bliver ældre.. Min ældste har studeret mine bind, set når jeg barberer ben osv
  Og så har vi en aftale om at FEJRE det den dag hun får sin menstruation.. Så skal vi i byen og hygge med god mad, biograftur og købe de første bh’er ❤

  Der er mange ting jeg lægger vægt på i opdragelsen af mine børn… Respekt, empati, troen på sig selv, ect…
  Synes også at det er enormt vigtigt at de lærer at sige fra! De må gerne blive sure hvis de behandles uretfærdigt og de må gerne slå igen hvis der ikke stoppes når de beder om det – nogen vil måske mene at det er upædagogisk, men vores børn skal ikke opdrages til at være ofre! De skal ikke være bøller, men de skal heller ikke tage imod uden at give igen

 6. Jeg synes, at jeg vokser med mor rollen for hver dag der går!
  Det vigtigste for mig, overfor mine piger er kærlighed, kærlighed og grænser. De skal vide, føle og mærke at de altid kan komme til mig med alt! ❤️ Jeg føler mig meget taknemmelig over at være mor til to så fantastiske piger, der udvikler sig dagligt og bliver mere og mere sig selv❤️

 7. Hej
  Jeg er helt enig i ovenstående, og er selv vokset op i et hjem, hvor disse værdier som ærlighed og nærvær har vægtet højt. Jeg ønsker, at mine børn vokser op med samme værdier, men samtidige også med “et godt hjerte” som min mor siger det. Min mor plejer at forklare det med, at det er et hjerte der både udviser sympati, empati og kærlighed. Samtidige håber jeg på, at jeg kan putte en masse selvværd ind i mine børn, mere end hvad jeg selv har haft som barn, og så håber jeg på, at mine børn er ydmyg overfor dem selv og andre, samt lære dem, at være taknemmelig i alle henseender – både i børnehaven, skolen, overfor venner, familie og andre. Men vigtigst er det, at de bliver den bedste udgave af dem selv!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.