Ferie med eller uden børn….?!?!?!

Jeg sidder fredag morgen og ser Go’ morgen DK. Fredag betyder fredagspanel og første emne handler om, om det er okay at forældre holder ferie uden deres børn og sender dem i vuggestue/børnehave. WHAT tænkte jeg. Jeg sidder spændt og vender på fredagspanellets udtalelser.. Min mening kommer vi tilbage til 😉

Men i panelet kommer der lidt forskelligt på bordet. Men uanset hvad, bliver jeg en smule forarget over, at det er et emne, som skal tages op og noget som skal vendes. Om det er okay eller ikke-okay?!?!?! Hvad blander andre sig i det for? Men det korte og det lange er, at 42% afleverer deres børn, trods den ene eller anden part har ferie. Er det så OKAY?

Først lidt om min holdning til ferie…

Vi har nu holdt ferie en uge og i aften drager vi syd på og holder en uge sammen med min mor i dejlige Provence. Det bliver ferie for mig! Jeg er virkelig dårlig til at holde ferie hjemme i eget hjem! Denne uge har været dejlig, men også ulidelig i perioder. Jeg får flashback til vores bryllupsrejse med børnene, hvor alle mand havde glædet sig helt vildt til ferie og 4 uger sammen, men Karla drev os alle sammen til vanvid de første par dage – måske vi alle drev hinanden til vanvid i starten. Det er som om vi indstiller os på, at nu har vi ferie og det skal være rart, og det er nærmest det eneste det ikke er, når vi skal diskutere med Karla eller Albert hvert 10 min. over ligegyldigheder mv. Shit nogle dage føles umenneskelige. Kender I følelsen?

Hver dag er der lige et eller andet, som gør vi skal helt derud, hvor ingen af os kan lide at være og tingene bare koger over. Efter 4 dage, måtte Marck og jeg ændre i planerne og lige vende dagene, men vi føler faktisk ikke vi kan ændre på noget. Måske det bare skal være sådan, at alle lige skal vænne sig til at være sammen hele tiden, og de små og store kanter skal files af på ny. Men ærligt, jeg bliver kvalt og er ikke så god til at være i det!

Jeg bliver så ked, når jeg skal bruge så meget tid på at irettesætte eller “skælde ud”. Karla vil på ingen måde lytte og bliver vanvittig hysterisk. Desværre ser Albert op til storesøster, og gør nøjagtigt det samme. Han bliver mere og mere hys – bliver helt træt. Ikke noget med “nej tak”, men der bliver RÅBT og BRØLET “NEEEEEEEEEEEEEEJ siger jeg!”.

Karla ligner mig SÅ meget, at jeg til tider har svært ved at takle hende, fordi jeg selv er sådan eller kan se mig selv i hende. Det er altså svært!

Når det blev lige en masse udenom. Men ferie hjemme, bliver også hurtigt til mange projekter, rengøring, tøjvask, indkøb mv. så det føles slet ikke som ferie – altså sådan rigtig ferie.

Andres øjne og meninger

Personligt synes jeg det bliver sværere og sværere at være børnefamilie i dagens Danmark. Ikke nok med der er flere og flere eksperter som mener en hel masse, og vi fra fødslen af bliver udstyret med 12 pjecer i alt det vi skal, bør og ikke må. Andres øjne der vender ens vej og ofte også bliver løftet, hvis vi gør noget de ikke ville gøre. Vi synes alle vi selv gør det rigtige og det som er bedst for os, og afviger nogle for meget fra ens selv, SÅ er den helt gal. Vi mødre kan være så stride. Måske fordi vi alle er så sårbare i rollen og vil alle gøre vores bedste.

Her bliver jeg simpelthen nød til at sige. Slap af, og pas din egen/egne fokusområder, og bland dig uden om andres. Din mening kan have den bedste intensition, men vil blive misforstået af modtageren, idet vi er så følsomme på det felt. Det ville være langt mere behageligt for alle. Lige så mange mennsker vi er, lige så mange holdning, og der skal være plads til alle.

Vi gør det alle på den måde, som føles bedst for os/vores familie. Vores børn ved ikke bedre, så når alt kommer til alt, så gør vi det så godt som vi kan. Jeg ELSKER at finde inspiration hos andre, høre om andres måde at tackle nogle problemstillinger på mv. Måske jeg kunne lære lidt og inddrage det i min familie. Vi har alle forskellige værdier! Men der er ingen som skal kigge skævt til mig, hvis jeg valgte at holde ferie med min mand alene i vores sommerferie (her snakker jeg ikke alle 3 uger selvfølgelig). Jo, vi er blevet forældre og har valgt vores børn til, og som udgangspunkt skal vi være sammen. MEN vi skal også pleje det, som gør vi kan være de gode forældre. Hvis ikke vi plejer hinanden eller os selv, så kan vi heller ikke være gode ved andre. Det gælder også som forældre – hvis du spørger mig! 🙂 Der bliver smurt så mange leverpostejsmadder om året, så hvis bare 10 af de mader skal kunne lidt ekstra, så skal der også være plads til mor-og-far-tid uden andre skal løfte øjne af det. Alle familier er ikke ens, og vi skal gøre det, som føles bedst for os som familie.

Derfor har Marck og jeg også valgt, at holde 1 uge hjemme, 1 uge syd på, hvor ALLE holder ferie, 1 uge hjemme, hvor børnene skal i sommerhus med bedsteforældrene i 3 dage, fordi mor og far her skal på festival og pleje hinanden og kærligheden! Vores valg  – og den bedste beslutning for os.

Ros hinanden istedet for…

Slip fordommene, vær mere åben og find inspiration hos andre. Er du uenig, så tænk det og “gå videre”, istedet for at dele din holdning med andre. Det kommer der ikke altid noget godt ud af. Ros istedet hinanden for alle os forældre ved godt, hvor hårdt det er!

Det er som om, at der er en trend på SoMe, hvor det er tilladt at fortælle alt, godt og skidt – råds for usødet. Jo, vi har ytringsfrihed i Danmark, men ikke ytringspligt. Vi burde ikke være så fordømmende, men istedet for give hinanden det ekstra skulderklap.

Vi er en familie, som gør det på en måde, og du er en familie, som gør det på en anden måde. Men vi gør begge vores bedste og det i sig selv er det BEDSTE!

Dejlig sommer og highfive til dig!!!

GemGem

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (29)
 1. Hold din mening for dig selv – jeg kunne ikke være mere enig! Det er vel også en mening at have, og derfor burde jeg måske ikke kommentere på det. Men det gør jeg så – undskyld.
  Ville bare sige, at herhjemme holdes der også ferie uden barn (vi har en pige på 11år), og det er det bedste valg for vores familie, at mor og far har nogle dage uden barn, så vi kan passe på kærligheden. Der er hun enten hos bedsteforældre, på tur med spejderne eller andre fornøjelser (det er forskelligt fra år til år), men hold nu op hvor er de dage i tosomhed givet godt ud! Tilgengækd holder vi også hver især ferie alene med hende, hvor den anden part får et par fridage fra familien. Således har min datter og jeg været en uge i Grækenland uden min mand, og den tid alene med hende er guld hver. Hun har også været med min mand i London i 4 dage, hvor jeg var alene hjemme, og kan bare sige: prøv det! Det er ikke hvert år vi rejser alene med hende, men når det økonomiske overskud er der, så tager én af os afsted. Rigtig mange i vores omgangskreds syntes det er vildt underligt, men det fungerer så godt for os, og så er jeg ret ligeglad med, hvad andre tænker om det.
  Tak for den ærlighed, den er prisværdig.

 2. Et par dage alene uden børn er efter min mening helt okay og kan være totalt afgørende i ens familieliv. Men dem der holder en uge uden børn eller sender dem afsted i institution for at holde ferie hjemme, der må jeg indrømme at der knækker filmen for mig. Noget andet som jeg ofte tænker og når du nu selv nævner Karla, så tænker jeg ofte på, om du måske burde gemme telefonen lidt væk. Du skriver at dagen selvfølgelig ikke er lig med korte storys, men når der sker noget ekstra, så er den fremme og det er måske lige præcis i de situationer hvor børnene allermest vil se dig og ikke bagsiden af din telefon.

 3. Kære Ditte. Jeg er helt enig i at alle familier er forskellige og at alle har hvert deres facit. Men jeg mangler børnenes stemme i den her debat. Ikke her i sit indlæg, men sådan generelt. Børn har i høj grad brug for også at koble af, at stille de MANGE krav fra institutionen væk, slappe af, kede sig, være frustreret på mor og far oma. Jeg kan sagtens forstå at man holder 3 dages fri uden børn, det er jo også ferie for dem at være hos bedsteforældrene, der er stadig ikke det samme “arbejde” som der er i institionen. Men at sende sine unger afsted hele sin ferie… det lærer jeg aldrig at forstå. Ja – forældre kan have brug for at lade op. Men det har børn F….. også!!! Måske endda i højere grad fordi børn altid bare tilpasser sig og aldrig siger fra – og fordi langt de fleste børn har længere “arbejdsuger” end forældrene. Jeg har set forældre med 6 ugers ferie holde deres unger hjemme en enkelt uge, forældre der slet ikke giver deres børn ferie fordi de “kun” har 3 ugers ferie selv, eller forældre der misforstået tror at børnene hygger sig mere i institutionen.

  Jeg ville ønske for fremtidens generation at forældrene tænker på deres børns behov før deres egne og følger din families eksempel om at give sine børn MINIMUM 14 dages sommerferie. De har også ret til at komme ned i gear 🙂

 4. Kære Ditte

  Jeg er helt enig med dig i, at alle skal gøre det på den måde, der føles rigtigst og bedst for dem.

  Jeg er pædagog og med professionelle øjne vil jeg dog sige, at jeg i denne debat der er oppe i medierne lige nu, er helt enig I at børn bør have ret til ferie, ligesåvel som vi voksne har ret til ferie.
  Jeg arbejde i en børnehave og ved, hvor træt og smadret jeg ofte er, når jeg kommer hjem fra job, dels pga. støjniveauet jeg går rundt i hver dag, men også fordi jeg bruger mig selv rigtig meget i jobbet som pædagog.

  Børnene går rundt i det samme støjniveau, hver eneste dag og oveni det er de også hele tiden oppe på dupperne og PÅ; de skal forsøge, at begå sig i børnefælleskabet og afkode alle de sociale spilleregler der følger med.
  På baggrund af dette er jeg sikker på, at børnene har ligeså meget brug for ferie som os voksne – og her mener jeg ferie fra daginstitutionen, om den ferie så skal afholdes kun med forældre eller med forældre noget af tiden og med bedsteforældrene en anden del af tiden, det tænker jeg ikke har så stor betydning – bare det er ferie 🙂

  Jeg har selv en datter på 1 år og jeg kan sagtens nikke genkendende til, at ferie ikke er helt det samme som den var før man fik børn – i hvert fald ikke afslapningsdelen 😉

  1. Kunne ikke være mere enig med dig Line. Jeg er også selv pædagog. Det som jeg tænker ferie debatten handler om, er de børn der ikke får sommerferien, men forældre gør, at være på ferie hos bedsteforældre, mens mor og far er ude af rejse, tæller som ferie i min bog.
   Men der findes altså børn der ikke har ferie, og kun er væk fra Institutionen hvis de er så syge at de ikke må komme.
   Sidste sommer oplevede jeg en mor der sagde at vuggestue barnet ikke skulle have ferie, fordi han alligevel ikke kunne huske det, mens de to ældst børnehavebørn havde tre uger, vi prøvede at forklare vigtigheden af at barnet også havde behov for ferie, men det var hun ikke lydhør overfor.

   Har oplevet et forældrepar, hvor pigen startede i vuggestue, og efter 3 dage, tager forældre til Spanien og lade farmor køre hende ind. De synes at indkøring var dårlig og deres datter ked af det – det er da klart, hun bliver afleveret til fremmede hver morgen, og pludselig er mor og far der ikke.

   Så at forældrene stikker af en uge syd på eller i sommerhus uden barnet er helt fint, så længe vigtigheden af at barnet på et tidspunkt også får ferie er med i ferieregnskabet.

   Og er helt med på at alle gør det på deres måde, og alle vil deres børn det bedste, men nogle gange er det bedste ikke nok. Og her snakker jeg ikke om familier der er udfordret, og brug for vejledning og støtte. Men om en gennemsnitlig familier hvor forældrene bruger som undskyldning at barnet ikke har godt af rutiner bliver ændret, så derfor for junior kun 1 uges ferie i år.

  2. Er helt enig Line. Jeg tror endvidere at de fleste som siger at det er frygteligt at forældre holder ferie uden deres børn ikke mener det så bogstaveligt som det lyder og at debatten er skruet helt op. Jeg synes også at det er synd at forældre holder ferie uden deres børn men heri mener jeg at jeg synes det er synd at de holder alle 4 uger uden dem. Som du fint skriver har børnene også behov fra ferie fra institution, både med deres forældre, men endeligt også med bedsteforældre, moster og onkler. Der skal være plads til overnatning hos legekammerater mv og det er skønt at have kærestetid. Ville ikke sende et eneste fordømmende blik efter nogle der holder nogle dage alene eller hvis der er omstændigheder der gør at man finder det vanskeligt at få tingene til at hænge sammen. Men jeg kan helt klart forundre mig over at man holder en hel ferie alene, set ud fra børnenes perspektiv. Men jeg holder det nu oftest for mig selv

   1. Som dagplejer må jeg også give Line ret. Børn har brug for ferie, som vi andre har. Man kan mærke på dem , når de trænger til ferie. Og man kan mærke på dem, når de kommer godt tanket op af mor og fartid efter ferien… Nogle familier kan så have nogle omstændigheder der gør, at de ikke kan tilbyde deres børn det… Det har jeg fuld forståelse for. Men det er jo ikke til børnenes bedste.

    Vi forældre har brug for alenetid ind imellem, og det er jo kun til børnenes bedste – bare de også har ferie i et passende omfang.

 5. Selvfølgelig skal man gøre som man vil. Jeg vil rigtig gerne være hende der holder børnene hjemme når jeg selv har en fridag, men det sker bare ikke altid (nu går min den store så i skole, det sætter nogle naturlige begrænsninger)
  Der hvor JEG synes det er ‘synd’ for børnene, er de børn som SLET ikke har ferie! Der er nogle børn som kun har fri i weekender og på lukkedage/helligdage.. Dét synes jeg ikke er ok..

 6. Lige så snart børnene er lidt større, altså mine er blot 2 1/2 og 5, så bliver det hårde udskiftet med familietid. Man er sindssygt meget på, MEN man er sammen og kan aktivt finde fællesskab i strand, pool osv. Når de voksne vil noget voksenrelateret såsom at spise aftensmad ude, så må børnene indordne sig Her gik det heldigvis superfint, på trods af at de først fik mad kl. 20-20.30. Derhjemme kommer de i seng kl. 19.
  Vi har haft de skønneste fire uger i Italien (og frem og tilbage i bil) og selvom det er hårdt til tider, så er alle de gode tider, heldigvis det vi husker
  Rigtig god ferie ‍♀️

 7. Dejlig befriende med en offentlig person som ikke er så bange for at “gå mod strømmen” Vi har holdt en uge ferie udenlandsk, 1 uge hjemme alle sammen, og en uge hvor mor og far var på Roskilde festivalen et par dage og børn hos bedsteforældre. Når livet går for meget op i leverpostejs madder og tøjvask, er det netop sådan nogen kun-mor-og-far-oplevelser man kan “leve” lidt ekstra på. Jeg elsker mine børn ligesom alle andre forældre, men jeg er stadigvæk bare et menneske som har brug for at opleve andet end legepladser, lortebleer og uendelige tøjvaske. Er sikker på de fleste børn, hvis de kunne vælge, ville vælge et par dage om året hos bedsteforældrene, hvis der resulterede i gladere og overskuds forældre som bliver sammen fordi de kan holde nogen kærlighedsferier alene. Hurra til dem som ikke synes de behøver det, men de skal ikke dunke os andre i hovedet for det valg.

 8. Hørt hørt! Valgte selv min mødregruppe fra, da jeg simpelthen fik spat af at man skulle passe på med alt hvad med sagde og gjorde med baby. Jeg gav flaske, ikke med slynge og ja jeg madede min datter med ske nogle gange istedet for at hun spiste alt selv uhadada!!! Hun lever dog stadig og jeg tog også ud og hyggede mig…hold nu fast…uden baby og jeg havde det helt fint med det og har jeg stadig….guuud altså, mødre er de værste i verden og når hun bliver lidt større vil vi helt sikkert også holde ferie uden hende…Kærligheden skal også passes og tænker at mit barn nok skal hygge sig imens og ikke tro at hun er blevet forladt. Tak for at bringe emnet op Elsker at du er så ærlig omkring at det er møgirriterende at være mor nogle gange❤️ God rigtig ferie efter jeres nu-ferie☀️

 9. I min optik er ferie hos bedsteforældre også ferie! Ofte mere end hjemme hos mor og far fordi det som typisk står på max forkælelse 😉
  Men jeg har faktisk ikke noget problem med at folk kommenterer på forældre, der ikke lader barnet få ferie fra institution. For det HAR barnet brug for og “jeg kender mit barn bedst” holder ikke i den situation i min optik 🙂

 10. Jeg har simpelthen ikke fantasi til at tro, at nogen kan løfte et øjenbryn over at man sender sine børn på 3 dages ferie hos bedsteforældre, og så holder voksenhygge imens
  Tror debatten mest handler om børn, der er i institution nærmest hele sommeren.
  Jeg har siden vores piger var helt små, taget 5 dages ALENEvenindetid på Skanderborg – hvert eneste år! (Selvfølgelig undtaget de år jeg skulle amme)
  Det har været det hele værd. For ja, de der små unger som man elsker helt ufatteligt højt, kan også bare drive dig fyldstændig til vanvid Men hæng i – det bliver MEGET bedre som årene går
  P.S. Ingen tvivl i mit sind om, at I gør det skide godt! Gode forældre med hjertet på rette sted, der en gang imellem får nok – simpelthen

 11. Jeg holder i alt fire ugers sommerferie fra mit arbejde og de tre af dem har været sammen med vores børn (min mand har holdt to uger med mig og ungerne og så var han på tur med gutterne i den sidste uge) og i denne sidste og fjerde uge holder jeg ferie for mig selv, hvor ungerne er i institution og manden på job. Det er SÅ befriende, for så kan jeg få lidt “mig-tid” og få ordnet nogle af de ting herhjemme som man ikke altid får gjort med to små børn på nakken. Plus jeg kan lade op til at hverdagen begynder igen. Vi har været en uge syd på og to uger hjemme, hvor vi har besøgt diverse legepladser, strande, sommerlande og ellers hygget i haven. Alt sammen med venner og familie og masser af god mad og IS 🙂
  Jeg tror mest af alt diskutionen handler om, at mor og far holder to-tre ugers ferie og ungerne slet ikke holder fri med forældrene. Min veninde arbejder i en børnehave med ca 30 børn og hun fortæller at ud af dem, er der ca 10 stk som SLET IKKE holder fri! Nogle af dem har måske 1-2 dage, hvis de er heldige!! Og i den sammenhæng må jeg sige jeg er dybt forarget… stakkels børn 🙁

 12. Men når ovennævnte er sagt, så kunne jeg aldrig drømme om at kommentere på det eller dømme folk, da man, som du også skriver, selv må være herre over hvad der er bedst for ens børn og familie ☀️

 13. Hele debatten handler som nævnt ovenfor, om børn der slet ikke holder ferie. Den handler ikke om børn der er på spejderlejer eller hos bedsteforældrene eller lig. i en uge om sommeren – og det handler heller ikke om at barnet kommer i institution en enkelt dag eller to når forældrene har fx 3 ugers ferie.
  Umiddelbart tænker jeg, at det er fantastisk hvis der er mulighed for ferie hos bedsteforældrene eller andre oplevelser uden for forældrene, så længe det ikke foregår i institutionen.
  Vi sender vores datter på snart 4 år hjem til mine forældre så snart de har tid. Hun elsker at være hos dem – men vi holder det til 1-2 overnatninger. Det kan være weekender og hverdage, alt efter hvordan det hele hænger sammen. Det er dejligt for både bedsteforældre og for vores datter. De får et fantastisk tæt bånd og der er nogle helt andre oplevelser hos dem end der er hos os.
  Når det så er sagt, så vil jeg som udgangspunkt altid holde ferie og fridage med min datter og min mand. Det er jo derfor vi er sammen – fordi vi har valgt hinanden til.
  Børn har mindst lige så meget brug for ferie og fridage som forældrene har.
  Endelig er jeg fuldstændig enig i at det er vigtigt som forældre at prioriterer hinanden som kærester. Det kan gøres på mange måder og efter min mening er det helt okay at være sammen uden børn, så længe man sørger for ferie og fridage til børnene også.
  Rigtig god sommer – og god tur!

 14. At være i daginstitution er et fuldtidsarbejde for børnene og mere til da de fleste forældre arbejder 37 timer. Børn har ret og krav på ferie i samme grad som voksne har. Det burde ikke være til diskussion. Så er det fint at nogle vælger at en smule af ferien er med bedsteforældrene. Det er også i orden at forældre plejer kærligheden og voksenlivet. Det har alle behov for. Og det giver ny energi! Men hvad er reglen og hvad er undtagelsen? I dagens Danmark er det at få børn et tilvalg. Og gudskelov for det. Jeg kan både privat og professionelt undre mig over hvordan mange forældre altid skal italesætte hvor problematisk og hårdt det er at have børn. Måske skal der kigges lidt indad. For som et gammelt ordsprog siger børn gør ikke som forældre siger. Børn gør som forældre gør!

 15. Jeg er så enig Ditte! Har ikke selv børn men det handler jo også mere generelt om at folk tit har så travlt med at blande sig. Hvis det fungere for jeres familie er det jo dejligt. Familier er forskellige. Der er så mange der skal opføre sig “kloge” og hvis man skulle følge alle de råd vil man ende med ikke at have fornuften og hjertet med sig. Man må føle efter selv også er andres holdning ret ligegyldig.
  Elsker dine mandagstanker Håber dig og din skønne familie får en fantastisk ferie

 16. Skrevet med respekt; jeg er lodret uenig. Tror ikke på, at man i alle mulige situationer skal gøre, hvad der føles bedst for en. Jeg tror på, at børnepsykologi i vid udstrækning er en faglighed på samme måde som fx natur- og lægevidenskab. Mine børn bliver derfor også vaccineret, og jeg drikker stort set ikke som gravid. Pasning af børn i DK er vidtgående, og ja, samfundets indretning og krav gør hverdagen svær. Men vi kan også selv lægge mindre pres på vort liv, ved at skrue ned for timetallet på job. Måske kræver det et mindre hus, færre rejser sydpå, mindre eller endda ingen bil – det går nok. Jeg er markant mindre “hippie” agtig end neohippie, men deler hendes syn på pasning af børn for kærestetid. Min yngste er tre, og jeg har fire ugers ferie. Faderen har tre. Jeg er nu på 3. uge og har fysisk ubehag ved tanken om at skulle undvære hende, når jeg atter skal på job. Hvis hun selv ønsker at komme på ferie med de to store ved bedsteforældrene, får hun lov. Men naturligvis sker det efter mine 4 ugers ferie, og i så fald kan far og jeg tage tidligt fri, gå en tur og købe take away og høre radio til langt ud på natten. Men det sker absolut ikke i løbet af ungernes tre ugers ferie, som er et break fra en hverdag, hvor de i forvejen er (for) mange timer fra deres forældre. Det er fortærsket, men tænker man, at 3 uger med ungerne er voldsomt (og endda med bedsteforældrehjælp i fællesferien – med mindre man også gjorde det før børn), så skal man måske overveje at evaluere, om den måde man har indrettet sig på, reelt giver en det, man søger ift. overskud med børnene.

 17. Jeg er meget enig med dig i, at folk skal gøre det på den måde, der er mest rigtig for dem.

  Med min fulde respekt for din holdning, kan jeg måske undre mig lidt over, hvorfor det ikke skulle være et emne der skal debatteres? Jeg synes faktisk, at det er sundt at debattere forskellige emner, så længe det foregår i en god tone. Det er fuldstændig det samme vi gør på din blog, debatterer forskellige emner, så er det en smagssag, hvilke man har lyst til at deltage i. Jeg synes ikke, at man kan sætte et lighedstegn mellem en debat og at folk derved blander sig i andres ferie (i denne situation).

  Jeg synes helt klart, at forældrene skal tage en ferie uden børn, hvis det er det der fungerer i det enkelte hjem. Derimod synes jeg også man skal respektere, at andre vælger kun at holde ferie med børn.

  Når det er sagt, synes jeg det er ærgerligt, at man ikke kan komme med råd i dag, uden at folk med det samme synes, at man blander sig. Jeg har ikke selv børn, men jeg håber, at den dag jeg selv får børn, at jeg er modtagelig for gode råd. Jeg kan eksempelvis se, at der er nogle pædagoger der skriver herinde på tråden, at det er vigtigt at børn holder noget ferie, for de har brug for på samme måde som voksne. Derfor er det også et emne, der skal tages op, men bare fordi det bliver taget op, skal man ikke gå i forsvarsposition med det samme som forældre og føle, at folk blander sig. Man kan jo bare sortere de forskellige råd fra, hvis man ikke kan bruge dem.

  1. Jeg er enig med dig! Alle holdninger og debatter er velkommen. Så længe tonen er iorden! Som jeg ogå skriver – lige så mange mennesker, lige så mange holdninger 😀

 18. Jeg ser den store forskel i det du kommenterer på og debatten som foregår at selvom du holder sommerferie alene uden børnene så sendes børnene ikke i institution. De har stadigvæk ferie. Blot med bedsteforældrene. Det er guld værd for dine børn at få oplevelser uden dig. Ting de kan fortælle om, stolt vise frem og glæde sig til at se du og Marck igen.

  Hver familie skal finde sin måde at gøre tingene på, så længe man husker at børn også har brug for ferie.

  Som pædagog oplever jeg forældre som ikke mener deres børn skal holde nogen form for ferie, og det er her pædagoger (eller andre professionelle) bliver nødt til at blande sig, for alle mennesker, store som små, har brug for at lade batterierne op.

  Rigtig god ferie sammen 🙂

 19. Hej
  jeg ville aldrig kunne putte min børn(8-10år) i institution og selv holde ferie!!! Men at de var på ferie hos bedste forælder,lejertur mm. Ville være noget andet da det jo også er ferie for dem men gir os som par tid til at pleje hinanden. Jeg er selv dagplejemor (36år) på andet år.og min /vores børn har aldrig været institutions børn! Vi snakke så meget om Sam sovning ,amning til de er 3-4 år mm. For det gør vores børn trykke, men hvad med at være sammen med vores børn i de vågne timer og gi dem nær hed der.det har folk sværet ved i dag!!!! Mange sige jamen de elsker deres vuggestue/ børnehave jamen har de et valg om de skal være der??? NEJ . Efter begge vores børn er starte i klub og til tider selv må bestem om de vil hjem eller i klub er valget ik svært for dem det er at komme hjem!!! Vi sætter også pris på at være sammen som Par,men det bliver aldrig valgt til hvor vores børen skal i institution dage eller uger for at vi kan pleje det!!
  Mvh diana

 20. Nå. Men altså, skrev at et par dage ved bedsterne da selfølgelig er helt okay og kan være helt befriende og nødvendigt for forholdet. Men at tage en solferie uden børn, der står jeg af. Og du nævner selv at Frida kan være lidt tung at danse med nogle gange og kan da ikke lade være med at tænke om hun mon savner sin mor for sig selv. Du skriver at din dag ikke kan gøres op i storys, men de store begivenhed bliver filmet og det er måske netop der hun gerne vil se dig og ikke bagsiden af din telefon. Bare en tanke

  1. Er lidt i tvivl om den kommentar er til mig? Da min datter hedder Karla og ikke Frida 🙂

 21. Hvorfor ikke bare vælge børnene helt fra (-jeg ved godt det er for sent for dit vedkommende )? Tænk på hvor hyggeligt I kunne have haft det uden!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.