Hvor meget skal jeg dele?

Lige pt. hitter det mere end aldrig før, at turde åbne op, være personlig og ærlig på de sociale medier. Vi vil mere end nogensinde før gerne vide, hvem vi følger. Hvilket jeg kun kan tilslutte mig!

Jeg valgte for ca. 1,5 år siden da Instagram åbnede op for instastory, at vise jer lidt mere om “kvinden bag kagerne”. Desværre følger der også en bagside med, når jeg vælger at lukke Jer ind i mit liv via stories og små fortællinger. For ikke at glemme mine mandagstanker på bloggen, som virkelig går et spadestik dybere. Det er et valg jeg har taget, så det vil jeg ikke beklage mig over – for jeg står inde for mine valg.

Men blot fordi jeg har næsten 52.000 følgere på IG samt alle dem på bloggen og Facebook, gør ikke, at jeg vil stille op som “talerør” for enhver pris. For det har en pris hver gang jeg åbner munden. Lige så mange mennesker vi er, lige så mange holdninger. Og jeg har ikke valgt at være så åben og ærlig, for at fremstå bedre. Men fordi jeg føler jeg har noget på hjerte, og gerne vil dele mine historier med jer. Nogle gange kan mine fortællinger hjælpe andre eller blot give Jer et smil på læben. Derfor bliver alle samarbejder også nøje udvalgt, idet jeg vil kunne stå indenfor det jeg laver. Men det emne har jeg talt så meget om, så det lader vi ligge for idag 🙂

Hvor går grænsen?

For mig er der en grænse. Grænsen for mig ligger i, om jeg vælger at være personlig, og dermed skrive og fortælle om mig selv. Det kan jeg selv stå på mål for, men jeg vil ikke bruge min blog til at inddrage private sager alene af respekt for andre mennesker. Når jeg går hen og bliver privat påvirker det ofte min familie, børn eller min omgangskreds, og de skal ikke stå på mål for det jeg skriver. Derfor finder jeg en fin grænse mellem af være personlig, ærlig og åben, men ikke personlig. Det er også derfor jeg ikke altid svarer på jeres spørgsmål, idet jeg i det pågældende tilfælde synes det er en privatsag og muligvis kan indrage andre mennesker, og det vil jeg ikke berøre. Synes man må finde fine balancer og gensidige respekt for andre. Og jeg har i den grad et ansvar! Derfor er jeg kun personlig og ikke privat.

Jeg oplever mange nærgående spørgsmål og kommentarer på de sociale medier dagligt. Det er min opgave at navigere i, hvilke der er for private og evt. inddrager andre mennesker, og de spørgsmål vil jeg ikke besvare. Men det er uden tvivl et svært spørgsmål – for grænsen imellem personlig og privat er måske lidt snæver.

Lidt om kommentarer…..

Idet jeg selv har valgt at åbne op og deler meget fra min hverdag, familie, personligt og min karriere modtaget jeg som sagt rigtig mange kommentarer. Vil lige skynde mig at sige, 95% at alle kommentarer eller spørgsmål er så dejlige og jeres ord betyder ufattelig meget! Så lige et stort TAK! Men som I måske ved, så hænger de “dumme” kommentarer ved, og de er lidt sværere at slippe. Jeg er blevet meget bedre, meeeeeen nogle gange påvirker det mere end andre gange.

I min verden er der stor forskel på, hvad jeg gerne selv vil dele ud af og hvor personlig jeg gerne vil være. Altså forskellen ligger i om jeg er personlig eller privat. Jeg er meget personlig, men tro mig, der er også meget, som er privat. Der er ting jeg holder for mig selv og mine nærmeste. Det er trods alt ikke alt I behøver vide om mig.

I sidste uge modtog jeg en kommentar, som ærlig talt slog luften ud af mig, og jeg blev så vred og ked af det på samme tid. Jeg gik i flere timer og grublede over, hvordan jeg skulle tackle den besked. Aldrig har nogen skrevet så grimt til mig før, og ordret skrevet jeg var en dårlig mor! Hvorfor jeg overhovedet havde fået børn, når jeg kun talte grimt om dem eller grinede af dem, ikke gav mig tid til dem, og hvordan Marck overhovedet gad finde sig i det. Her går grænsen!!!! Uanset, hvad jeg skrev tilbage, så fik vedkommende fordrejet mine ord til jeg var en uduelig mor og tænk jeg kunne betragte 15 min. i en bil fyldt med grin og sang med min datter som kvalitetstid. Jeg er ærlig talt i chok!

Mit ønske til Jer.

Jeg synes virkelig tonen på de sociale medier er gået for vidt og folks nysgerrighed har taget overhånd. Jeg ved godt, at mange af Jer føler I “kender mig” igennem mine stories eller andre offentlige personer. Men I må ikke basere hele mit/vores liv udfra 10-15 stories pr. dag. Der sker virkelig meget andet. Som oftes holdes for en selv, idet det går hen og bliver privat. Nu kan jeg kun tale for mig selv. Men når jeg vælger ikke at udtale mig om noget offentligt, selvom det er noget, som sker i mit liv, så er der uden tvivl en god grund til det og dermed en privatsag, som jeg holder for mig selv. Lidt som jeg skrev længere oppe, så har vi som familie sammen valgt, hvad der skal forblive i familien og dermed være en privatsag. For mig handler det alene om, hvordan jeg vil bruge mine kanaler, og de skal ikke vedrøre andre, men mig. På den måde bliver det personligt, ærligt og ægte og ikke en privatsag mellem andre.

Derfor beder jeg dig om, at tænke en ekstra gang over det du skriver. Et godt eksempel: Jeg fik farvet mit hår peach/jordbærfarvet for nogle uger siden og nogle stykker skrev “ej, må jeg godt sige – jeg synes ikke det klæder dig”. Øhhh jo, det må du godt, men hvad jeg skal bruge det til? Og hvad får du selv ud af at skrive det? Jeg skriver heller ikke til dig, at jeg synes ikke din bluse på billedet klæder dig. Jeg kan godt tænke tanken. Men hvorfor have det behov for at tale højt hele tiden? Det fede ved de sociale medier er netop, at vi kan scrolle videre eller swipe til siden, hvis vi ser noget, som ikke lige denne dag faldt i vores smag.

Lad være med at skrive ting, som du helt ærligt aldrig ville sige til mig, hvis du stod foran mig. Det er så unfair at sidde som en kujon bag skærmen og tro man kan tillade sig alt og bare ytre sin mening uden nogen form for konsekvens. Eller jo, men konsekvensen er kun, at du får et negativt retursvar, og så kan mudderkastningen starte, men der er ingen personlige konsekvenser for at opføre dig uacceptabelt.

Jeg har altid lært, at har du ikke noget positivt at sige, så hold mund! Det er måske meget firkantet sat op, men hvis man blot husker på det, kan verden kun blive et bedre sted at være 🙂

Tænk over hvad I skriver, for bag skærmen sidder et menneske af kød og blod. OG jo, jeg er sårbar, netop fordi jeg har valgt at lukke jer så meget ind og deler så meget personligt med jer, trods jeg forbeholder mig retten til, at lade noget være privat.

Kæmpe kram ud til jer!

DEL
VISSKJUL Kommentarer (31)
 1. Hvis ikke folk har noget pænt at sige/skrive, så burde man bare holde sin k….
  jeg bager ikke så meget selv, men hygger mig meget med at se dine stores, bliver i så godt humør og ikke mindst at se alle dine flotte flotte kager..
  Jeg synes du skal blokere samtlige mennesker, der ikke har noget fornuftig at sige, de har tydeligvis valgt at følge den forkerte

 2. Saa fint ❤️. Men ÆV faar ondt i maven over dine mandags tanker. Ikke fordi jeg siger man skal være en ryg klapper. Og ikke turde sige sin mening til den man følger. Men alting med maade. Og GU HELVED du er mere end de 10-15 stories. Du er en succesfuld kvinde der har banket en virksomhed op. En FANTASTISK mor, dine børn ser op til dig, og er for gabt i dig, det er ihvertfald tydeligt at se. Og ik mindst din mand som holder af og elsker dig. Det er ihvertfald det jeg har faaet ud af dine stories.

  Du maa ik lade dig slaa ud, og især ik naar du kæmper og til tider tager ting op, som bare burde være gemt langt væk.

  Og det er blevet alt fornemt at sidde bag skærmen og være en fandens karl. Tjek would never ever say it to youe face

  Girl power thats you☺️

 3. Godt skrevet! Jeg bliver også tit forarget over, hvad folk vitterligt tillader sig, at skrive til og om andre mennesker!

  Folk glemmer (og nogen har måske ikke lært) at BEHANDLE ANDRE, som man gerne selv vil behandles! ❤️

 4. Super godt indlæg det giver stof til eftertanke og syntes du er sej go sommer til dig og dine kære

 5. Jeg elsker virkelig at følge dig og mener 110% at du er den mest glade og smilende person jeg har set. Dine børn er så heldige at have dig som mor, det jeg ser er en mor med lidt til smil og bestemt et forbillede for mig som mor. Jeg ville ønske jeg havde det overskud som du udviser.
  Jeg har selv 2 børn på snart 4 og 6år og er alene med dem, jeg ser bestemt op til dig.
  Du er fantastisk som du er og elsker at du altid har både dine børn og mand med i dine stories

 6. Du er en fantastisk kvinde og du for altid et smil frem på mine læber når jeg ser dine stories jeg ser så meget op til dig som kvinde og som en fantastisk mor jeg hr en dreng på 2 år og nøj han prøver grænser af lige nu

  Jeg eeeelsker dit grin

  Fatter ikke hvorfor folk med negative holdninger har et behov for at skrive det for de tør jo nok ikke sige det face to face (fuck dem)

  Jeg er vild med dig og din skønne familie

  Knus fra Liza

 7. Det er simpelthen en samfundssygdom, det dér, dårlig opførsel og tale grimt til hinanden.
  Det er så fint at du nævner det og siger fra! Men tænk at det er nødvendigt at minde voksne mennesker om lige at wake up and smell the coffee og bruge deres sunde fornuft inden de konstaterer at du er en dårlig mor?! Øv, det gør mig ked af det , alt den fordømmelse af andres valg i livet.

  Prøv og hør, jeg ser dine stories, primært fordi jeg elsker dit evigt smittende grin – men også fordi der er hyggeligt og sjovt i dit og din dejlige families univers.
  Tak for alle grinene og alle kagerne – og pas godt på dig ❤️

 8. Virkelig fin og godt skrevet. Jeg elsker at følge dig og jeg bliver kun i godt humør af det – så tak for det Folk der skriver grimme og ubehagelige kommentarer tænker jeg har det dårligt med sig selv, og de får det måske bedre med sig selv ved at skrive negative kommentarer – synd for dem! Men jeg håber at du vil blive ved på den måde du gør det nu, for det er skide godt

 9. Okay jeg er ærligt lidt i chok over at nogen overhovedet kan finde på at skrive sådan til dig, eller andre mennesker for den sags skyld
  Det skal du på INGEN måde finde dig i!!
  Jeg elsker at følge dig, du er skide sjov og hyggelig..og ja man føler man kender dig, det er kun fedt så lav ikk om på dig selv fordi der sidder en idiot derude
  Håber i få en fantastisk aften

 10. Ros for din ærlighed og vi bør være beæret over du vil lukke os så meget ind som du gør. Sand fornøjelse at følge med på bloggen og ig. Stor tak for fine og smagfulde opskrifter. Kvalitetstid kan være alt fra et knus med ens nærmeste eller en hel dag, det er hvad man gør det til. High five til dit arbejde og det smide gode oplæg

 11. Hej Ditte Julie. jeg er sgu ked af og læse at du også bliver mobbet og såret på et digitalt medie. jeg synes godt om det op rop du har lagt ud
  jeg bliver meget forbavset at folk ikke kan forstå at du også er et menneske som bare deler nogle tanker og viser hvordan man kan lave fine kager for det er du banne mig en haj til. at du så viser nogle bilder på dinne unger bør vi andre bare tage som en bonus uden og stille krav om mere. jeg tror ikke en secund på at du er en dårlig mor dels kan man se det på dig selv men fremfor alt på dine børn uden og kende dig eller din fam. så kan jeg jo med mine øgner godt se at de har det godt. og de smil jeg har set at de har på bilder med dig kan man ikke style frem hos børn.
  Jeg vil BEDE FOLK om at vise dig respekt. og akceptere at det ER DU som træker stregen hvor lang vi må vare med og ikke vi som følger dig. selv kikker jeg i ny og næ for når man som mig arbejder ca: 20 timer i døgnet så når man ikke det hele på fjæset.må jeg lige have lov til og sige at det bilde du har lagt ud i samband med dit op rop. der du er uden sminke og tilbage stryget hår vise vad smyk du i virkligheden er. og jo vis vi møttes på gaden så torde jeg også der torde sige det til dig. for jeg mener det. nå kære ven jeg håber folk lytter til dig og respekterer dig frem over for det er som sagt du som trækker stregen og ikke os andre. forst sat god aften ditte julie. og vis du vil bande eller skælle mig ud så brug min sms. hilsen CD

 12. Jeg synes tilgengæld at din nye hårfarve – strawberry er mega lex til dig og det inspirerede mig til at få samme toner og gyldne toner i mit i stedet for rene lyse striber.

  Fortsæt endelig ❤️❤️❤️

 13. You go Girl! Du er så sej, og som du selv siger – hvis alle bare kunne tænkte sig om lige en ekstra gang, så ville det gøre godt ved alle parter.

 14. Hej skønne Ditte.
  Jeg Elsker at følge med i din/Jeres hverdag fordi du netop viser hvor charmerende uperfekthed kan se ud. I virker som en familie der har jeres ben god og solidt plantet på jorden og et godt grin kan være vejen frem. Alle os der har hus, børn og er job der skal passe hverdag ( og du er ovenikøbet selvstændig) ved at verden ikke er perfekt og vi gør det alle på hver vores fornurlige måder.

  Vi belær vores børn om i dag hvordan man skal opføre sig på nettet- HUSK lige at vi selv skal opføre os som vi gerne vil have vores børn skal.

  Endnu engang tusind tak for din daglige friske energi og dit skønne grin.

  Mvh Lena

 15. Det er så fantastisk og følge dig. Alle har op og nedture en gang imellem, og det skal der være plads til❤️ Og jeg bliver nødt til og sige, at du har en så skøn familie der altid giver et smil når de er med.

  Keep om going! Får du gør det fandeme fantastisk

 16. Godt skrevet! selvfølgelig er det dit valg, hvor meget du deler. Kæmpe respekt for at holde noget tilbage – og tak fordi du deler en hel masse andet omkring dig, kager og din skønne familie Du har så meget ret – folk tror og synes, de kan tillade sig alt, når de sidder gemt bag deres skærm. Det er total uacceptabelt – og slet ikke i orden!!

 17. Det er desværre blevet mere end normalt sat alt skal kommenteres OG man må og kan tillade at sige alt!
  Og præcis så fint som du beskriver er opførslen kujonagtig. Jeg bliver virkelig forfærdet over hvordan vi opfører os overfor hinanden og ikke mindst videregiver/lærer vores børn!

 18. Det er bare så rigtig skrevet . Lad dig på ingen måde slå ud af dumme kommentarer. Som du skriver, så er det på ingen måde kommentarer, som folk ville sige til dig, hvis de stod foran dig. Op med humøret – og håret var superflot – tænkte faktisk, om det kunne gå an på en en halvgammel gråhåret dame .

 19. Håber virkelig at der er mange som tager sig tid til at læse dette indlæg! Det er så vigtigt med respekt for vores medmennesker og vide at det er ikke vores opgave at fortælle hvordan hver enkelt bør leve deres liv ud fra et overfladisk program. Jeg er mundlam efter at have læst hvordan folk skriver til dig og håber virkelig du kan med tiden blive bedre til at se bort fra det for det er mennesker som ikke kender dig og ej fortjener et svar faktisk.

 20. Kære du.
  Jeg følger dig og synes du er et vidunderligt menneske og jeg har netop bidt mærke i, at du er et enormt positivt og grinende menneske og mor.

  Smålige og dumme mennesker kan man ikke hamle op overfor. Tænk sig at der findes så lavflyvende mennesker, som ikke har andet end lort at lukke ud.

  Lad dig ikke ramme af tabere, som sidder og leger dommere i stedet for at påtage sig opgaven i at blive et bedre menneske.

 21. Skønneste Ditte!! Så rigtigt det du skriver…
  Jeg har skrevet en længere besked på insta i DM, som jeg håber du vil læse

  Kæmpe knus.

 22. hej ditte

  respekt herfra mig – lige mine ord om at det så nemt at sidde bag skærmen og svine folk til – det ser man mange gange på medierne – total respektløs

  fortsat god ferie og sommer

  knus sus

 23. Tak for et både ærligt og personlig bolg indlæg.
  Hvor er det dog brand uretfærdigt og helt igennem umenneskeligt, at man som blogger skal og kendt person skal lægge sind til så urimelige kommentarer. Dertil kunne jeg godt tilknyttet et par ord om vedkommende, som føler sin ret til at intimider andre mennesker på sådan vis. Men det vil ikke efterlade mig som noget bedre menneske.
  Jeg øver mig i, ikke at lade andres overdreven brug af ytringsfrihed påvirke mig, ved blandt andet at huske på hvad min mand engang sagde til mig “det er ikke dig der er forkert, det er vedkommende der har noget han/hun slås med, noget der gør at vedkommende ikke hviler i sig selv, for en der hviler i sig selv vil ikke reagerer på den måde” Det hjælper mig med at tage afstand og løfte hovedet på ny.
  Håber dit blog og ærlighed hjalp dig, til at rette ryggen, smile og vide med dig selv, at du er fantastisk som du er.
  Mange solskin hilsner her fra☀️

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.