Volume i håret og næsten ingen hårvask

For nogle dage siden lagde jeg en video op på min instagram, hvordan jeg får volume i håret samt hvor lidt jeg vasker hår. Det har ført til mange spørgsmål, hvilke produkter jeg bruger samt hvordan jeg undgår for meget hårvask, nu hvor jeg også træner en del.

Lad mig lige starte med at slå fast. Jeg synes på ingen måde det er ulækkert, kun at vaske hår 1-2 gang om ugen. Håret har ikke godt af al den vask, og slet ikke, hvis man gerne vil have sundt hår.

Jeg træner 2-4 gange om ugen alt efter tid, og når jeg har været ude og løbe, så sveder jeg naturligvis også. MEN, jeg vasker ikke mit hår – for det er så lidt sved i håret. Det lader jeg tørre af sig selv eller føner med koldluft.

VOLUME

Den dag på ugen, når jeg vasker hår, så bruger jeg følgende produkter:

Så føner jeg håret og glatter eller krøller det. Afslutter med en Finish spray, som gør det holder længere.

Det er faktisk “bare” det jeg gør, også har jeg et lækkert hår de næste par dage.

BONUS info, har du et stort og vildt hår, er denne maske til håret virkelig god.

UNDGÅ HÅRVASK

Jeg har lækkert hår i 3 dage og så begynder det at fedte en lille smule, også bruger jeg en god tørshampoo. Når det begynder at blive kritisk, så tager jeg håret op. Så ser man ikke det fedter så meget.

Jeg kan også godt finde på at bruge hårbånd, hvis jeg gerne lige vil trække den en ekstra dag eller to.

Det tager tid, og det kræver tålmodighed og tilvending. I starten er det virkelig svært og kan huske mit hår fedtede helt vildt på dag 2. Særligt de dage, hvor jeg havde løst hår. Hvorfor så det? Jo, når jeg har løst hår, så kører jeg gerne mine fingre igennem flere gange og det fedter.

Giv det tid og start med at strække det en dag, og så to dage og så tre dage og sådan fortsætter du. Til sidst har du vænnet dit hår til kun at blive vasket 1-2 gange om ugen.

VIGTIG VIDEN

Det er vigtig du ikke tror det er selve hårvasken, som er skadeligt for håret, og dermed “bare” lige skyller det igennem. Det dur heller ikke. Det må ikke blive vådt, tørret eller igennem en varmbehandling. Giv slip på tanken om, at det er ulækkert kun at vaske hår 1-2 gange om ugen. For det er det IKKE! 🙂 Det er derimod møgsundt for håret!

Træner du ligesom jeg, så lad håret lufttørre efter træning eller tør det med kold luft.

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (8)
 1. Mit hår er ligesom dit, og jeg vasker også kun 1 gang om ugen. Tørshampoo er min aller bedste ven, og især efter de også kommer i varianter med volumen osv. Genial opfindelse

 2. Hej Ditte
  Jeg kunne godt tænke mig at vide om du heller ikke glatter/krøller mere end på første dagen? Mit hår kan ikke holde sig fx glat i flere dage, hvis jeg springer hårvasken over. Og er det kun når det lige er nyvasket at du bruger produkter i?

  1. Det er kun i nyvasket hår jeg anvender produkterne, og jeg krøller eller glat også kun den ene gang. Nogle gange kan jeg godt opfriske krøllerne eller lige glatte enkle steder, men som udgangspunkt ikke 🙂

 3. Du har så ret… jeg kan mærke det hver gang vi har været i syden og badet meget, så er det forfra med at vænne håret til få hårvaske…
  Jeg kan mærke på mit hår og min hovedbund ( som har det med at blive tør) at det er sundt ikke at vaske håret mere end 1-2 gange om ugen. Plus så holder stylingen det længere, hvad enten det er glat eller krøllet…

  Du har det smukkeste hår så hvis ikke det kan overbevise kvinder om ik at vaske for meget så ved jeg ikke hvad der kan

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.