Må der aldrig blive stille….!

Ørehængende melodier, rørende sangtekster, legendarisk musik. Kim Larsen har bidraget med et kæmpe stykke danmarkshistorie, og hans tid er nu forbi.

I går var 35.000 mennesker mødt op på Rådhuspladsen i København for at ære og mindes musik-legenden i fællesskab. Min kære far var inde og høre den smukke koncert! Jeg selv var til Novas 10 års fødselsdag i Operaen, og trods det valgte samtlige kunstnere at synge en af hans sange og hylde ham, hans musik og hans betydning – så rigtigt!

lad musikken leve

Tænk vi er så mange mennesker, som har et helt specielt forhold til hans musik. Han har været soundtracket til manges barndom, ungdom og voksenliv. Han har skrevet musik til alle livets store begivenheder, og han har været med så mange mennesker via hans musik.

Mit forhold til Gasolin’ og Kim Larsen

Kim Larsen og hans musik har også betydet så ubeskriveligt meget for mig, sådan helt personligt. Der er ikke én Gasolin- eller Kim Larsen-sang, jeg ikke har minder forbundet med. Det bedste til mig og mine venner, Køb bananer, Om lidt, ovs… Jeg bliver straks kastet tilbage.

Karlas minde…

Jeg er vokset op til sangene fra Gasolin’ og Kim Larsen, og derfor er mange af sangene forbundet med min barndom og ungdom. Det har jeg taget med mig i mit voksne liv, og det ønsker jeg også at give videre til mine børn. Derfor var Karlas yndlingssang i mange år Køb Bananer. Jeg har ikke tal på, hvor mange gange, hun har stået i stuen og danset rundt på sine små fødder til den sang 😀

Den store bagedyst…

Da vi lavede Den Store Bagedyst filmede vi til Gasolins Det bedste til mig og mine venner. Vi sang løs i teltet, og jeg skulle stå og gøre klar til at piske, mens jeg sang de kendte linjer ”Willy var på speed i Herstedvester”. Sikke en fest, vi havde os, med at få den optagelse i kassen. Og det er bare det, Larsens musik kan. Samle mennesker og skabe et fællesskab – om det så er til rund fødselsdag, på arbejdet eller til begravelsen.

Min elskede morfar…

Da min morfar blev begravet, spillede vi Om lidt i kirken. Min mor spurgte mig eftertrykkeligt, om jeg nu også synes, at det var en god idé, fordi den sang for evigt ville minde mig om min morfar og hans begravelse. Jeg stod ved og ønskede stærkt, at min morfar skulle have den sang med på vejen. Jeg ved, at rigtig mange har brugt den sang til begravelser. Min mor havde ret; jeg bliver rørt hver eneste gang, jeg hører Om lidt i dag.

Jeg kunne blive ved! Har skønne minder af min kære far og onkel, som har siddet i mit barndomshjem og sunget hans sange til langt ud på natten.

Efter Kim Larsens bortgang har hans musik nærmest kørt på repeat herhjemme – mere end den gjorde i forvejen. Jeg synes, at det er så trist, at sådan en stor mand, skulle forlade os. Jeg tænker selvfølgelig også på hans familie og venner, som har mistet en mand, de elsker – også udover hans musik.

Jeg håber, at der er sang og musik i de dødes land. Hernede vil hans musik leve videre. Må der aldrig blive stille.

DEL
VISSKJUL Kommentar (1)
  1. Kan virkelig relatere til dine tanker. Kim Larsen har om nogen været soundtracket til hele mit liv og hans død har faktisk ramt mig ret hårdt. Kender ingen der kan samle generationer og skabe folkefest som han, og ingen andre har så mange sange som ung som gammel kan skråle med til❤️. Kim bliver savnet❤️

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram