Derfor sagde jeg ja, til Den store julebagedyst

I lørdags fortalte jeg, at jeg skal medvirke i dette års jule- og nytårsbagedyst sammen med min makker, Liv. Det har I simpelthen taget så godt imod! I virker mindst lige så spændte som os. Personligt glæder jeg mig meget til at se det sammen med min familie og venner. Det vækker minder fra 2015, hvor jeg hver onsdag sad sammen med familie og venner og så bagedysten.

Som I kunne læse både i mit blogpost fra i lørdags og ikke mindst hos Liv, så ligger der lidt flere tanker bag vores makkerskab og ikke mindst min medvirken.

optakt jule bagedyst

Den store bagedyst

I 2015 medvirkede jeg, som de fleste ved. Jeg røg ud i Semifinalen, og var meget skuffet og slet ikke klar på at stoppe der. Jeg var sikker på jeg skulle i finalen og tæve dem alle sammen. Men sådan gik det ikke, hvilket var verdens undergang i 2015 – heldigvis gik min verden ikke helt under alligevel.

Da jeg havde slugt min egen skuffelse kom jeg frem til, at bagedysten ikke skulle afgøre, om jeg ville gøre noget mere ud af min hobby. For mig var det ikke en titel, som skulle afgøre min tid efter bagedysten. Selvom jeg havde elsket det trofæ og den titel –  andet ville være en løgn 🙂

Jeg er tidligere blevet spurgt om jeg ville medvirke i nogle af juleprogrammerne, men har faktisk selv fravalgt det. Dels grundet arbejde aka dårlig timing i mine øvrige opgaver, men måske har jeg heller ikke været klar. Min exit gjorde ondt på mange måder, og måske var jeg bange for at vende tilbage. Men jeg har faktisk fortrudt hver gang.

den store jule bagedyst

Derfor sagde jeg ja, til den store julebagedyst

Liv og jeg har de sidste 3,5 år arbejdet med hver vores og i bagedysten var vi konkurrenter med stort K. På mange måder er vi stadig konkurrenter idag, men vi har begge måttet sande, at der er plads til os begge to. Liv og jeg tog et aktivt valg om, at vi ikke ville lade konkurrencen komme i mellem vores bagevenskab. Så da Liv i sommer ringede og spurgte om jeg ville være hendes makker, var jeg ikke i tvivl om, at svaret skulle være JA!

panik før bagedyst

(private panikbilleder efter et ja til DR)

For første gang kunne Liv og jeg kæmpe sammen. Vi skulle have et fælles mål og være sammen om at komme derhen. Det var hovedårsagen til jeg sagde ja. Og derefter ville det være vanvittig hyggeligt at komme tilbage til teltet efter 3 år. Møde mange af de samme mennsker, kamerafolk, tilrettelæggere – ja, bare hele holdet bag Bagedysten.

julebagedyst jul

Liv og jeg tilbragte mange timer sammen inden selve optagelserne. Jeg boede hos Liv nogle dage og Liv boede hos mig nogle dage over en periode på 1,5 måned. Vi har fløjet en del frem og tilbage, hvilket har gjort noget virkelig godt for vores venskab.

jule bagedyst Ditte og Liv

Jeg håber I vil se med den 25. december, hvor juleprogrammet ruller over skærmen på DR1. Jeg skal i hvert fald se det sammen med hele familien, da vi har valgt at holde 1. juledag for hele familien, så vi alle kan se det sammen – godt træk Marck fik sit nye TV, så kan alle se med i vores lille minibiograf 😉

 

DEL
VISSKJUL Kommentarer (2)
  1. Sådan et blok indlæg, Ditte❗️Sikke et makkerpar…De to sjoveste kagemakkere at følge…Jeg tror på jer go go GO❗️Tak fordi du er SÅ ærlig og er villig til at tage alle dine trofaste følgere med…5 pointtal dig fra mig❗️❗️❗️

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.