Amarena kirsebæris med cookie dough

Reklame for Finax

En ny is er født! Halleluja for en lækker juleis! Amarena kirsebæris med cookie dough. En is fyldt med de allerbedste juleelementer: hjemmelavede småkager med karamelliseret hvid chokolade, Amarena-kirsebær og en lille smule vanilje. Den her is smager simpelthen så lækkert!

Selvom det er råkoldt udenfor, kan man sagtens spise is, hvis man spørger mig. Is hører ikke kun sommeren til – tænk på alle de desserter, hvor isen lige giver prikken over i’et. Eller en regnfuld søndag spenderet i sofaen med is indenfor rækkevidde. Det kunne jeg ærlig talt godt trænge til. Ikke lige regnen, men den del, der indebærer afslapning. Det lyder måske klichéagtigt, men jeg synes godt nok, at den julestress er kommet snigende ind på mig. Så en seriesøndag på langs med sådan en omgang kirsebæris lyder nu ret tiltalende.

Isen kunne også sagtens gøre det ud for en dessert i sig selv. Killer-kombinationen af vaniljeblød is med stykker af cookie dough, syrlige kirsebær og sprød cookie crunch på toppen, er isen både cremet, sød og syrlig. Det er en helt igennem lækker is, som alle kan være med på. Hvem kan modstå sådan en is? Jeg kan i hvert fald ikke! Og jeg vil gerne love, at du bliver dagens helt, hvis du serverer den som dessert efter aftensmaden. Om det er på en helt almindelig tirsdag, eller som fredagsslik fredag aften. I december må man det hele 😉

Jeg valgte at riste kage hvedemelet af i ovnen, for at give min hjemmelavet cookie dough lidt kant. Det kan varmt anbefales. Da cookie dough jo er en rå dej, kan den hurtigt komme til at smage af mel. Det undgår man ved at “tilberede” melet i ovnen, inden man bruger den. Samtidig bidrager det med en rund smag, som jeg synes klæder cookie douchen rigtig godt. Du kan selvfølgelig sagtens udelade ristningen, hvis du ikke har tid eller mod på det. Men jeg vil nu anbefale det, da det giver lidt kant til den ellers rå dej.

Amarena kirsebæris med cookie dough

Til 4-6 personer

COOKIE DOUGH
120 g Finax kage hvedemel
70 g smør, blødt
50 g mørkt rørsukker (evt. lyst)
60 g brun farin
1 past. æg
1 nip havsalt
100 g GOLD chokolade (karamelliseret hvid chokolade) (det kan også hedde Amber)

Rist melet af i oven ved 150 grader varmluft i 5-10 min. Lad det køle af. Pisk smør, rørsukker og brun farin til en luftig masse. Tilsæt ægget, og vend mel og salt i dejen. Hak chokoladen fint, og vend den i dejen. Stil dejen på køl i mindst 1 time. Del herefter dejen i to lige store portioner. Af den ene portion trilles der en masse små kugler, og af den anden portion laves to store cookies, som bages i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 10 min. De skal være godt gyldne. Knus dem, og brug dem til pynt.

AMARENA KIRSEBÆRIS
1 god vaniljestang
1 dl lyst rørsukker
2 spsk. stødt kanel
6 past. æggeblommer
3 dl piskefløde
3 spsk. amarena kirsebærsovs
10-15 hele amarena kirsebær

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og bland det med noget af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker , kanel og æggeblommer til en luftig og cremet æggesnaps. Det tager tid (7-10 min). Pisk fløden til flødeskum og vend det forsigtigt i æggeblandingen ad 2 omgange. Vend Amarena kirsebærsovs og cookie dough kuglerne i isen og hæld isen op i en form (7 x 25 cm). Stil isen på frost i 3-4 timer, eller til den skal bruges.

Pynt isen med Amarena kirsebær og knuste, bagte cookies og evt. lidt rød skovsyre.

DEL
VISSKJUL Kommentarer (2)
  1. Er det en fejl, at der står kanel under ingredienser, eller skal det bare i æggesnapsen, når den er pisket?
    Tak for nogle skønne opskrifter

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram