Inspiration til juleborddækning

Reklame for Thuesen Jensen

Julens mange fester kalder på et smukt julebord. Julefrokoster, adventshygge, og selvfølgelig den store aften, juleaften! Julebordet er en central del af julestemningen og hyggen, og derfor har jeg teamet op med altid gode Thuesen Jensen (min samarbejdspartner), for at give jer her lidt inspiration til årets julebord.

borddækning

bord dæk dig

Mit julebord skal emme af jul, hygge og nærvær. Jeg elsker de dybe grønne og varme, gyldne farver, som er julens farver hjemme hos mig. Det matcher den julepynt, jeg allerede har pyntet hele hytten med, og det skaber den varme, trygge atmosfære, som jeg synes, at julen skal bære præg af. Elsker at tage naturen med ind, og ikke mindst, så elsker jeg at forkæle mine gæster. Jeg synes det er at forkæle dem, ved at gøre lidt ekstra ud af bordopdækningen.

hygge om borddækning

Jeg har skiftet den dybrøde julefarve ud med den varme rustorange for et moderne touch. De dybgrønne glas og servietter, understøttes af skovens støvede grønne farver på midten af bordet. Dertil varmer de gyldne julekugler og mine hjemmelavede servietringe looket, og farverne understreger julehyggen, som jeg elsker her i december. Egentlig er det et ret simpelt og rustikt udtryk, årets julebord har fået, men det synes jeg klæder den hyggelige julestemning.

Bordet er dækket med…

Bordet er dækket med mine yndlingstallerkner fra Pillivuyt: Boulogne i hvid. Både de helt store middagstallerkener og frokosttallerkenerne. Det stilrene og elegante bestik hedder “Fuga” og er fra Gense. De høje glas, som hedder Lyonnais vinglas, og de lave, som hedder Lyonnais vandglas, er begge i farven antracitgrå, og jeg synes, at de er SÅ smukke! De har samme farvetone, som de mundservietter i farven olivengrøn, jeg har valgt at bruge. Jeg har blot bundet servietterne i en knude, og bundet et bånd rundt om med et juletræ af brunkage, som jeg har pyntet med hvid glasur.

spiseligt bordpynt

Jeg elsker at forkæle mine gæster. De skal gerne kunne mærke, at de er værdsat, og at jeg har tænkt lidt ekstra over detaljerne. Det er nemlig detaljerne, der løfter et en borddækning op til næste niveau, og får gæsterne til at wow’e og iih’e. Her har jeg valgt at bage spiselige servietringe til hver tallerken. Jeg kunne også have bagt spiselige bordkort eller andet spiseligt pynt. Når bordet er pyntet med hjemmelavet pynt, viser det bare ekstra omtanke og det vinder point fra gæsterne hver gang, og så giver det et fantastisk personligt touch af julehygge og nærvær.

sorte grønne glas

jule bordopdækning

jule borddækning inspiration

Julekuglerne og de små grantræer på midten af bordet har jeg købt i butikken Howabout.

Hvis du også vil kreere spiseligt bordpynt til julebordet, får du her opskriften på mine brunkage-juletræer. Der bliver masser af brunkager ud af opskriften – selvfølgelig afhængigt af, hvilke motiver du udstikker – men der er nok til, at også juletræet kan blive pyntet med lidt spiseligt pynt.

bordpynt Howabout

Spiseligt bordpynt

BRUNKAGEDEJ
125 g smør
200 g mørk sirup,
150 g brun farin
2 tsk CAKE FACTOR, mit kagekrydderi
2 tsk natron
1 æg, str M/L
500 g kage hvedemel eller alm. hvedemel
et nip salt

Kom smør, sirup og brun farin op i en gryde og bring massen i kog. Tilsæt krydderiet og natron, og lad massen boble let op og tag gryden af varmen. Lad det køle lidt af. Sigt melet i en røreskål og kom den lune smørblanding op til melet og rør det sammen på en røremaskine. Tilsæt ægget og rør dejen homogen. Kom brunkagedejen i en frostpose og læg den på køl natten over.

Rul dejen ud og udstik de julemotiver, du ønsker. Bag brunkagerne ved 180 grader varmluft i 8-10 min.

GLASUR
50 g flormelis
15 g past. æggehvider
lidt hvidt sukker

Pisk flormelis og æggehvider sammen til en luftig glasur. Dekorer dine brunkager, som du ønsker – brug evt. billedet til inspiration.

spiseligt bordpynt

DEL
VISSKJUL Kommentarer (3)
  1. Hej 🙂 Så flot et bord Hvis jeg ikke kan nå, at f0 dit krydderi hjem – hvad er alternativ så til de spiselige bordpynt? Glædelig advent Patricia

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.