Vi holder ekstra lang juleferie – vi rejser til…..

Imorgen er det juleaften og vores juleferie starter for alvor. Men faktisk har vi forlænget vores juleferie med et par ekstra uger. Sådan helt præcist en hel måned. I fredags vinkede vi farvel til vuggestuen og børnehaven, og sagde på gensyn til februar – det lyder så vildt. Men det er sådan det er.

Vores næste rejseoplevelse starter lige på den anden side af det nye år.

Vi elsker at rejse i januar! Denne gang er det måske også sidste store rejse inden både Karla og Marck skal starte i skole, ja min mand stopper som håndværker for at tage på Københavns Erhvervs Akademi og læser til bygningskonstruktør til sommer. Marck skal være på skolebænken i 3,5 år og Karla starter i skole til sommer, så måske en hel måneds fravær (særligt for Marck) bliver lidt svært.

“At rejse er at leve….”

Vi er kæmpe fan af asien. Vi har rejst det mest af asien tyndt de sidste mange år. Særligt før vi fik børn, men da Karla var 2 år drog vi 3 uger til Thailand, og i januar i år var vi som sagt på Cuba og i Mexico

Vi har rejst i både Thailand (af flere omgange), Vietnam, Cambodia, Malaysia, Bali, Singapore. Personligt elsker jeg/vi den del af verden, både det kulturelle, maden, naturen og deres gæstfrihed vi mangler dog så meget endnu i den verdensdel.

Nu rejser vi afsted igen..

Før vi fik børn rejste vi oftes ud i verden på en enkel billet, havde booket nogle få overnatninger også måtte vind og vejr vise os vores eventyr. Alt vi vidste var vi havde noget af en rejse forude, og at vi skulle være tilbage på job på en vis dato, og bookede først en returbillet, når vi nærmede os hjemrejste tidspunktet.

Da vi rejste i januar var hele vores rejse planlagt ned i mindste detalje, og det kan bestemt også noget. Vi gjorde det mest af alt fordi det var første rejse med begge børn.

MEN nu gør vi det vi bedst kan lide igen. Rejser ud i verden på en enkelbillet og kun 3 dage er booket. Og så ved vi, at vi har 1 måneds ferie. Denne gang går turen til det mere uspoleret Indonesien og klart fordi det er verdens største ø-rige (over 17.500 øer) og Filippinerne (tror vi). Vi vil lade det være op til vind og vejr, og gode oplevelser.

Turde slippe kontrolen…

Marck og jeg har alle dage lovet hinanden, at det ikke måtte være børnene, som skulle “styre os”, men de måtte følge med os og vores drømme. Særligt, når de er så små. Vi testede dem i januar på Cuba og i Mexico, og derfor tør vi godt kaste os ud i, at rejse på vores yndlingsmåde med kun en billet ud i verden og ingen returbillet endnu 😉

Vi rejser til:

Vi flyver fra København til Krabi (ligger i thailand) og direkte videre til Kuala Lumpur (hovedstaden i Malaysia) og til sidst til Yogyakarta (By i Indonesien).

Her kører vi videre til en by Magelang, hvor vi skal overnatte i 3 dage, her skal vi først lige komme over evt. jetlag, for så derefter at opleve Borobudur Templerne. Det skulle være fantastisk smukt, og er også på Unesco’s liste over verdenskultur arv. Templerne er fra ca år 750-850 og er verdens største buddhistiske monument, og når vi er den oplevelse rigere så er der frit slag for hvor vi så skal slå lejr, vi afventer også lidt vejret på disse kanter, da dele af indonesien er i monsun sæson (regn sæson) og kan give nogle voldsomme regnskyl og tordenbyger. Det er også en af grundene til at vi ikke booker alt på forhånd, så kan man nemlig bare stikke af før tid eller tage rejsen en anden vej rundt.

Men Indonesien er mere gransket hjemmefra, så efter Borobudur står den på strand/ø-liv på Nusa Penida, Gili øerne Raja Ampat, et smut til Komodo Island for at se varaner og Pink beach, ja det er som det lyder, stranden er lyserød og den mest uberørte og smukke i verden da der ingen mennesker bor på Komodo grundet øen er en fredet national park og at der er mange varaner der er farlige for os mennesker.

Filippinerne er dog slet ikke så gransket som Indonesien, men det undersøger vi, når vi kommer frem til Indonesien og skal planlægge vores tur fremadrettet.

vi glæder os !!!!!

DEL
VISSKJUL Kommentarer (11)
 1. Weee rigtig god tur – opdater os gerne. Til næste vinter rejser vi afsted 3 mdr med børn og ved ikke helt hvor rejsen skal gå hen endnu. Glædelig jul

 2. Det lyder virkelig spændende med den rejse! Og også med Marck, der skal på skolebænken igen! Jeg er selv snart færdig med uddannelsen og kan bare hilse og sige at det er en mega fed uddannelse!! Så held og lykke, god rejse og glædelig jul!

 3. Ej hvor lyder det bare fedt!!

  Det er ikke for at skulle blande mig eller lign. Bare gode råd! Jeg var ude og backpacke sommeren 2017, her var jeg bl.a. På Filippinerne. Det er selvfølgelig rigtig pænt der, men ikke specielt behageligt. De lokale frarådede at rejse ud til flere øer, da det ikke var sikkert at være der. Så det vat generelt bare meget utrygt.

  I har garanteret også været inde på udenrigsministret hjemmeside og læst om Filippinerne. Men der er udrejse forbud i store dele af landet (det siger vel også en del).

  Som sagt ikke for at skulle påpege alt muligt negativt 🙂 Ønsker jer bare en fantastisk rejse og en rigtig glædelig jul!

 4. skønne familie det blir så fedt for jer alle 4 – rigtig god tur og husk pas godt på hinanden hvor i kommer hen
  ja at rejse er at leve det sagde troels kløvedal osse – ære være hans minde

  glædelig jul til jer
  vh sus

 5. Det lyder så skønt! Husk at vær varsom med Filippinerne. Store dele af landet er formentligt helt fine at rejse i, men særligt den vestlige del er præget af decideret borgerkrig. Jeg ville virkelig overveje Filippinerne en ekstra gang lige pt, og i hvert holde mig fra Bestemte områder. Læs evt. udenrigsministeriets anbefalinger men rigtig god tur!

 6. Det lyder virkelig spændende og godt at I holder fast i jeres måde at rejse på – også efter I har fået børn 🙂

  Jeg har været på tur til Komodoøerne og det var virkelig spændende. Der er helt øde og meget flot. Jeg har to gode råd, så jeg ville ønske at jeg havde vidst.

  Hvis I sejler derover skal I ikke spare på bådturen. Turen tager 3-4 dage og man sejler meget. Der er dog stop ved Pink Beach, en ferskvandssø og andet. Vi tog den billigste tur og endte på et meget lille båd med mange mennesker og virkelig dårlig mad. Det var 4 meeeeget lange dage. Der er også mulighed for, at rejse med et skib der næsten lignet er piratskib. Gør endelig det. Der er også meget bedre plads til at lege for børnene.
  En anden ting var, at vi fløj hjem fra slutdestinationen (en ø jeg ikke kan huske hvad hedder) allerede dagen efter. Bliv endelig et par dage for der var virkelig hyggeligt. Der skulle være flotte dykker/snorkelsteder og gode muligheder for ture. Det er en lidt overset destination.
  God fortsat tur!

  p.s Hvis I rammer Filippinerne er Apo Island en lille undervurderet perle 😉

 7. Det lyder virkelig spændende og godt at I holder fast i den måde at rejse på. Det har givet os mange uforudsete eventyr!

  Jeg har været på tur til komodoøerne for nogle år tilbage. Det var en helt fantastisk tur til et øde og meget flot område. Du får her et par fif:

  Hvis I rejser med båd, så lad være med at tage den billigste tur. Vi endte med 4 meget lange dage på en lille båd med alt for mange mennesker og dårlig mad Der sejler også piratskibs lignede skibe, hvor der er god plads.

  Bliv endelig i området i et par dage. Vi havde booket flybilletter tilbage til Bali allerede dagen efter, men fortrød det hurtigt. Der er mange gode snorkel/dykkersteder, flot natur og gode muligheder for ture i området.

  Og hvis I når til Filippinerne, så er øen Apo Island en lille overset perle. Det er en meget lille ø, hvor man kan bo på et hotel der halvt ligger inde i klipperne og så kan man snorkle med havskildpadder lige ud foran.

  Hav en fortsat god tur!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.