Fastelavnsboller med blåbærremonce og creme
21. februar 2019

Fastelavnsboller med blåbærremonce og creme

12-15 fastelavnsboller

Ingredienser

DEJ

1,4 dl sødmælk
30 g gær
1 æg, str. M/L
20 g lyst rørsukker
90 g smør, smeltet
200 g hvedemel
100 fuldkornshvedemel
1 knvsp salt

BLÅBÆRREMOCE

50 g lyst rørsukker
50 g ren rå marcipan
50 g blødt smør
1 spsk blåbærstøv

VANILJECREME

1 god vaniljestang
2 spsk lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
2 spsk maizena
2,5 dl sødmælk

Samling

friske blåbær
1 æg, til pensling

MARCIPANLÅG

150 g ren rå marcipan
lilla og/eller lyserød pastafarve
friske blåbær
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
DEJ

Opløs gæren i mælken. Rør ægget og sukker i mælkeblandningen. Smelt smørret og hæld det i mælkeblandningen. Sigt melet og salt i, og ælt dejen godt sammen – gerne 10-15 min. for at opnå en silkeblød dej. Læg dejen op i en stor skål, og dæk skålen med husholdningsfilm og et viskestykke. Stil dejen til hævning i 1 time.

2
BLÅBÆRREMOCE

Ælt alle ingredienser godt sammen.

3
VANILJECREME

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Rør æg, vaniljesukker, sukker, maizena og 1 dl sødmælk godt sammen. Varm resten af mælken op til lige under kogepunktet og bland den med æggeblandingen. Hæld massen tilbage i gryden og opvarm, imens du konstant pisker til cremen tykner. Tag cremen af varmen og lad cremen køle helt af.

4
Samling

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en 0,5 cm tykkelse. Skær 12-15 ens stykker. På hvert stykke lægges en spsk vaniljecreme, en spsk remonce og 3 friske blåbær. Fold hvert hjørne ind over fyldet og saml firkanten til en bolle, så fyldet ikke løber ud. Vend bollerne, så samlingen vender ned og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve til dobbelt størrelse (ca. 30-60 min.). Pensl dem med ægget (sammenpisket) og bag thebollerne ved 200 grader varmluft i 15-17 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

5
MARCIPANLÅG

Indfarv marcipanen med lilla og/eller lyserød pastafarve. Udrul marcipanen og udstik 12-15 marcipanlåg, som passer til fastelavnsbollerne. Pynt dem med friske blåbær og blomster.

GreenGate

I weekenden var jeg i sommerhus med mine fire gode veninder, og sådan en sommerhustur kan altså bare noget. Det rolige, idylliske og helt low-key liv i et par dage med ren tøsehygge er ikke noget, man skal kimse af. Det var så dejligt at bruge intensiv tid med de søde piger, så vi kunne snakke ørerne af hinanden.

Og apropos sommerhusidyl, så se lige det fine stel fra GreenGate. Det emmer af sommerhushygge, idyl og god tid til hjemmebag. Jeg blev virkelig inspireret efter min egen lille tur. Serverer du dine kager på dette stel, kan du ikke andet end at komme i forårs- og sommerstemning. Det giver en følelse af hygge og sommerhusstemning, som for mig kun er positivt og indbegrebet af hygge og nærvær.

Fastelavnsboller med blåbærremonce, vaniljecreme og friske blåbær på Greengate stel. De yndige blomster og den lilla farve står perfekt til den mørkelilla remonce, og hele setuppet mindede os alle om, at foråret venter lige rundt om hjørnet.

Gå også på opdagelse i mine nyeste opskrifter, som alle ligger i Klub Ditte Julie. Herinde finder du også mine online bagekurser, bageskole og how to-videoer.

Reklame for GreenGate

fastelavnsboller til fastelavn

fastelavnsboller med marcipan