Vores rejse til Indonesien og Filippinerne – del I

Vi er hjemme i Danmark igen, efter 5 uger (1 måned) i Indonesien og Filippinerne. Jeg har under hele vores rejse skrevet “dagbog”, for at kunne huske gode spisesteder, hoteller og oplevelser undervejs. Jeg kommer til at komme med en del blogpost, idet jeg ikke kan nøjes med 1 eller 2 – alt for mange gode billeder og oplevelser 😉

Afrejsedag

Dagen er kommet og vi skal kramme hele familien og de nærmeste venner farvel og sætte kursen mod første del af vores eventyr, nærmere bestemt Indonesien. Vi havde lidt af en flyvetur i vente – hele 22 timer på farten, før vi er fremme. Heldigvis skrammer det os ikke, da vi ved, hvad der venter på den anden side.

Flybilletterne fandt vi på hjemmesiden kiwi.com, via Momondo. Vi fløj København à Krabi, herefter Krabi à Kuala Lumpur og så Kuala Lumpur à Yogyakarta. Alt i alt fløj vi i 15,5 time og resten var transittid.

YOGYAKARTA / MAGELANG

Hjemmefra havde vi booket de første 2 dage i Magelang, lige ved Borodubur Templet. Hotellet her hedder: Sarasvati Hotel Borobudur.

Super godt hotel til lige at lande, børnene får pool og styret den lyst med det samme.

Mange er så bange for at få dårlig mave og har tonsvis at STOP-piller med hjemmefra, hvilket vi ikke forstår. Vi har rejst rigtig meget og virkelig prøvet at have dårlig mave, men meget få gange. Vi har aldrig piller med hjemmefra – aldrig! Får du dårlig mave skal det ud af kroppen og ikke stoppes. Er det så slemt, skal du alligevel søge læge, hvor end du er.

Og her er lidt billeder af, at vi ALTID spiser på gadekøkkener – som for os er autentisk og lækkert! Vi har på denne tur ikke haft dårlig mave – ingen af os.

Lidt billeder fra de lokale gader.

Det var de eneste to dage af vores tur, som var planlagt, og det gjorde vi blot for at lande, vende vores døgnrytme og selvfølgelig se Borodubur, som ligger på UNESCOs kulturarvsliste. Det er vanvittig smukt og særligt de mange magiske klokker på toppen var hele besøget værd. Men intet slår dog det fantastisk smukke Angkor Wat Tempel i Cambodia, som vi besøgte for 5 år siden!

borobudur tempel indonesien borobudur tempel

Toppen af Borobudur.

borobudur top borobudur

Som nævnt har vi intet planlagt, og vi lader turen være meget åben, så vi altid kan skifte retning eller lade os forføre af byer, de lokale eller strande. Vi har dog lavet en del research hjemmefra og på den måde skabt os et overblik over, hvad vi godt kunne tænke os at opleve de steder, vi besøger. Hurtigt besluttede vi, at næste oplevelse skulle være et gensyn med smukke Bali. En flyvetur til Bali lufthavn samt en køretur til Sanur Beach (Syd Bali) for at booke en bådtur til Nusa Penida (ca 40 min sejlads med speedbåd), og herefter 3 overnatninger på øen Nusa Penida.

Vil lige sige, at vi brugte app’en AGODA, til at booke alle vores hoteller undervejs, og optjente point, som gjorde det næste hotel lidt billigere og sådan forsætter det.

NUSA PENIDA

Nærmest alle vi har talt med derhjemme, samt de anbefalinger, jeg har fået på Instagram, har frarådet os at bo her på øen Nusa Penida med små børn. Øen er meget uberørt og langt fra ”bygget færdig”. Og det var lige præcis derfor, vi havde lyst til at bo her. Vi ved godt, at vi selv er turister, men vil vi helst gerne føle, at vi er de eneste turister på stedet. Sådan har vi det i bund og grund nok alle: Vi vil gerne føle, at vi har opdaget det sande paradis, som er helt uberørt og ukendt for alle andre. Det oplevede vi på Nusa Penida – fuldstændig magisk!

Vi fandt nogle små hytter, som ligger inde mit i en ”jungle”.  Hotellet hed Astiti Resort. Et menneskeskabt, men autentisk jungle med tætte træer, dyr og ingen reelle veje. Alt lige som vi elsker det. Folk kiggede nysgerrigt på os, når vi kom trillende med klapvognen. Der er ingen tvivl om, at der ikke kommer mange børnefamilier. Vi fik også kun en stor seng i vores hytte, andet kunne ikke fås, og børneseng var heller ikke en mulighed. Men det er en del af pakken, og det tager vi meget roligt.

Vi boede kun 5 minutters gang til Crystal Bay, som er øens smukkeste strand. I de dage, vi var der, havde vi stort set stranden for os selv indtil kl. 12, og herefter kom bådene med alle turisterne fra de andre øer.

Vi var også ude at besøge øens mange seværdigheder. Såsom:

– Broken Beach

– Kelingking Beach

– Angels Billabong

Det var intet mindre end SMUKT!! Det er helt vildt, hvad naturen har skabt. Selvfølgelig var det lidt af en opgave, vi gav os selv med to små børn både med køreturen rundt på øen, og med alle de trin, vi skulle gå opad. Og ingen tvivl om, at vi havde udforsket det hele noget mere, hvis vi havde vi været afsted uden børn. Men afsted kom vi, og jeg er glad for, at vi oplevede det sammen hele familien. Køreturen rundt på øen, var lidt af en bumpy ride! 😀 Den bedste beskrivelse af turen er, at havde jeg holdt en liter piskefløde i hånden, havde jeg haft friskkværnet smør, når vi kom frem. Jeg blev simpelthen så køresyg af den tur, men det var hele turen værd.

Billeder fra Broken Beach og Angels Billabong:

Billeder fra Kelingking Beach :

På Nusa Penida tog vi også på bådtur, hvor vi snorklede med Manta Ray’s (djævle rokke) – WOW! og så lidt af øen.

Solen går ned over Crystal Bay hver aften, og den er intet mindre end SMUK. Vi nød solnedgangen hver aften og spiste lidt mad fra strandboderne.

Næste stop er Gili Air, som vi sejler til direkte fra Nusa Penida.

DEL
VISSKJUL Kommentarer (15)
 1. Sikke en dejlig beskrivelse. Vi rejser til Cambodia næste weekend, – har du mon også en dagbog fra jeres tur dertil?☺️

 2. Fedt beskrivelse.. vi overvejer Bali til efteråret. Måske du/I kunne lave et kort over jeres stop, flyvninger og sejlture..?
  Tak for god blog ☀️

 3. Hej Ditte, må jeg spørge hvornår i bestilte billetter hjemmefra? Og hvor meget turen sådan cirka har kostet. Vi planlægger selv en sådan en tur med børnene :

  1. Vi bestilte kun flybilletterne ud og allerførste hotel hjemmefra. Alt andet tog vi hen ad vejen. Vi har slet ikke overblik over, hvad vi brugte på hele turen endnu. Men gennemsnitligt levede vi for 500 kr. om dagen, som familie, og så kom hoteller og fly ved siden af 🙂

 4. Fantastisk Ditte – dejlig læsning og skønne billeder jeg ser til sidst det billede hvor du står alene og man ser en klippe i vandet lige da jeg så den lignede den faktisk en DINO thi hi lidt sjovt at se – mit b barn chili er vild med dinoer nok derfor jeg lige stoppede ved det billede ❤️❤️
  glæder mig til næste historie om ferien – det må have været en kæmpe oplevelse også for jeres børn
  forstår udmærket de trætte nu

 5. Hej Ditte. Fantastiske billeder og historie
  Må jeg spørge dig hvad i bruger a penge til sådan en tir
  Vi vil gerne afsted igen til Bali med vores børnebørn
  Men på egen hånd ik noget planlagt ❤️❤️❤️

  1. Tusind tak <3
   Det har vi helt ærligt ikke et overblik endnu. Som familie levede vi ca. for 500 kr. om dagen, og så kom fly og hoteller udover. Jeg kan varmt anbefale Bali 🙂

 6. Hej Ditte. Vi er lige nu på Bali med to børn på 8 og 11.
  Vi har også rejst lidt rundt efter lyst og lige nu bestilt en båd til Gili Air i 3 dage, men uha jeg tænker på div naturkatastrofer.
  Havde du de overvejelser inden i tog afsted?

  1. Ingen overvejelser overhoved. Man skal ikke bryde sin hjerne med sådan noget. Nyd istedet for 🙂

 7. Hej Ditte.

  Jeg leder forgæves efter beskrivelse 2 fra Indonesien/Philippinerne her på blokken. Hjælp

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.