Glutenfri hindbærlagkage med lakrids

Jeg havde glemt alt om denne opskrift! Fandt den i mine kladder her på bloggen og tænkte – hvorfor kom denne aldrig op? Tja, men det gør den nu. De lækreste glutenfri hindbærlagkager med lakrids. Kagerne lavede jeg sidste år til min dejlige venindes søn, Oliver. En ung mand, som på ingen måde er bange for lyserød – LOVE IT !!

Kagen var ønsket af Oliver selv, og den skulle indeholde hindbær og lakrids! Da Olivers mor, Carina (min veninde) ikke tåler gluten og elsker nødder, var det slet ikke svært at sammensætte denne glutenfri hindbærlagkage med lakrids!

Den smagte HIMMELSK!! En klassisk kombination, som man ikke går galt i byen med.

GLUTENFRI HINDBÆRLAGKAGE MED LAKRIDS

Til ca. 12 personer

NØDDEBUND
100 g æggehvider
100 g lyst rørsukker
100 g blandet nødder (vælg dem du kan lide, mandler, hasselnødder, pistacie m.fl.)
1 tsk vaniljesukker
1 tsk bagepulver
2 spsk lakridssirup, sød

Pisk æggehviderne let skummende og tilsæt sukkeret, og pisk det til en sej marengs. Hak hasselnødderne fint i en minihakker. Bland de fint hakkede hasselnødder med vaniljesukker og bagepulver i en skål. Vend lidt af marengsen i nøddemassen – giv det nogle slag, og rør herefter lidt mere marengs i massen. Gentag indtil der ikke er mere marengs (vend forsigtigt, så du opnår så meget luftighed, som muligt). Kom nøddemassen op i en springform (22-24 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag bunden i ca. 20-25 min. ved 175 grader varmluft. Lad bunden køle helt af. Befri bundens kant fra formen ved hjælpe af en lille kniv. Læg et stykke kageplast eller bagepapir ned langs kanten. Dryp den afkølede bund med lakridssirup.

HINDBÆRCREME
2 blade husblas
200 g frossen eller friske hindbær
70 g lyst rørsukker
1 økologiske citron, saften heraf
1 tsk. majsstivelse (maizena)
1 spsk. vand
2 æggeblommer
2 æg, str. M
20 g koldt smør, i små tern

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kog hindbær, sukker og citronsaft op, til sukkeret er opløst. Tag det af varmen, og mos det groft med en gaffel. Opløs majsstivelsen i vand, og rør det sammen med æggeblommer og æg. Kom gryden tilbage over blusset, og hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i hindbærmosen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner. Når cremen har kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og svaler i 5 min. Rør små tern af koldt smør i cremen. Tilsæt til slut den udblødte og afdryppede husblas direkte til cremen. Lad cremen svale, til den er håndvarm, og fordel den hen over bunden. Glat overfladen. Sæt kagen på køl i 1 time, til hindbærcremen har sat sig.

HINDBÆRMOUSSE
2,5 blade husblas
1 god vaniljestang
2,5 spsk lyst rørsukker
250 g hindbær
1 økologisk citron, saft og skal
2,5 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kog vaniljesukker, sukker, hindbær, fintrevet citronskal og citronsaft op i en lille gryde i ca. 10 min. Tag det af varmen. Sigt lagen, så du kun har bærsaften tilbage. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme bærsaft og lad det svale, til det er lunt. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet sammen med bærsaften (gerne over 3 omgange). Hæld forsigtigt hindbærmoussen ud over hindbærcremen. Giv kagen nogle lette bank, og stil kagen tilbage på køl i mindst 2 timer – gerne natten over.

CHOKOLADEBÅND MED HINDBÆR OG LAKRIDS
150 g god hvid chokolade
1 tsk hindbærstøv
1 tsk lakridsgranulat

Temperer den hvide chokolade og rør hindbærstøvet og lakridsgranulat i. Klip et stykke kageplast, så det passer til kagens omkreds. Smør et lag chokolade ud på kageplasten og kom det forsigtigt omkring kagen. Se evt. min youtube video for gode tips og tricks. Stil kagen tilbage på køl i indtil den skal nydes. Lav evt. nogle chokoladesnirkler af overskydende chokolade.

IØVRIGT
200 g friske hindbær
rød skovsyrer samt blomsterne herfra

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (5)
  1. Jeg har tænkt at lave denne skønne kage til et kommende kagebordsarrangement. Er der mulighed for at lave den i forvejen, og fryse den ned, indtil den skal bruges? 🙂

    1. Ja, det kan du sagtens. Bare du tør den op i køleskabet natten over og venter med at pynte den til sidst 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.