Feminine rabarbertærter med vanilje, ruby og citron

Jeg fortsætter med at fejre min rabarberkærlighed og byder her på feminine, friske og vanvittig lækre rabarbertærter, som passer perfekt til eftermiddagskaffen. Inviter familien eller vennerne over til rabarbertærter, kaffe og solskinshygge – så kan det kun blive en god dag. 

Fra maj måned, hvor rabarberne begynder at titte frem, er de her feminine rabarbertærter et kæmpe sommerhit. Rabarberne kommer i sæson før jordbærrene og de andre danske bær, og derfor er tærten den oplagte kage at servere, når de første sommersolstråler rammer Danmark. Tærterne består af smørsprød vaniljemørdej, saftig mazarin og forårssød rabarberkompot. Jeg har pyntet med et chokoladelåg af den lyserøde ruby chokolade for et simpelt og elegant udtryk. Er du mere til eksempelvis mørk eller hvid chokolade, kan du også sagtens bruge det. Eller helt udelade chokoladelåget, hvis du ønsker en tærte med et mere rustikt udtryk. Det lyserøde chokoladelåg står dog perfekt til den fine rabarberkompot, og understrejer smagene i tærten. Så hvis du er ligeså vild med lyserød, som jeg er, er det bare med at gå all in på det 🙂

Jeg har brugt tærteringe, der har bådeform, men du kan bruge lige præcis den/de tærteringe, du har liggende derhjemme. Du kan blot op- eller nedjustere mængden, så den passer til dine forme.

  

Opskriften på disse rabarbertærter har jeg udviklet til magasinet Firstclass. Firstclass er et husomdelt magasin, som også fås på Skodsborg, andre spahoteller og på alle Joe and the Juice. Men I skal da ikke snydes for opskriften, og derfor deler jeg den også her med jer.

FEMININE RABARBERTÆRTER MED VANILJE, RUBY OG CITRON

til 6 små tærter, 1 stor eller forskellige størrelser

VANILJEMØRDEJ
150 g hvedemel
60 g flormelis
75 g smør, blødt
et nip salt
1 tsk vaniljesukker
2 æggeblommer

Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør, vaniljesukker og salt, til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.

MAZARIN
100 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
100 g ren, rå marcipan
1 økologisk citron, skal heraf
1 nip havsalt
1 æg, str. M/L

Ælt smør, sukker, marcipan, citronskal og salt sammen til en ensartet masse og tilsæt ægget. Dejen kan sagtens æltes med hænderne eller på en røremaskine.

Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen i 2-3 mm tykkelse på et bord let drysset med mel. Skær dejen ud i 3 dele og kom dejen op i de ønskede tærteforme. Jeg brugte tærteforme i størrelserne 11×26, 8×18 og 6×12. Fjern overskydende dej og fyld mazarin i de tre tærter. Bag tærterne ved 190 grader varmluft i ca. 12-15 min. Lad tærterne køle helt af i formene.

RABARBERKOMPOT
250 g rabarber
1 god vaniljestang
75 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skal og saft

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker. Kom vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, rabarber og citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det herefter simre i 10 min. til rabarberne er møre og væden er kogt væk. Lad kompotten køle ned til den skal bruges.

Smør kompotten over tærterne.

CHOKOLADELÅG
100 g ruby chokolade

Temperer chokoladen og smør den ud på et stykke bagepapir i 1-2 mms tykkelse. Lad chokoladen sætte sig en lille smule, så den ikke er helt flydende, men stadig er til at arbejde med. Placer en udstikker (samme form, som du brugte til tærterne) på chokoladen, så der kommer en prægning. Lav evt. huller i chokoladen med bunden af en tyl eller en lille form. Når chokoladen er helt størknet, kan lågene knækkes fra. Placer chokoladen som låg på rabarbertærterne.

I ØVRIGT
gule stedmoderblomster

Pynt til sidst med gule stedmoderblomster.

DEL
VISSKJUL Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.