Sommeren er ved at være forbi – tilbageblik.

Idag er det 1. september og vi har taget hul på efteråret. Det fik mig til at tænke over min sommer, nærmere bestemt uge 30, hvor jeg var i Jylland med børnene, min bror, svigerinde og deres to børn. Vi var taget “hjem” til Klitmøller, hvor vi er kommet hele vores barndom.

Ferie i Jylland

Min farmor og farfar har boet i Klitmøller, siden jeg var knap 2 år gammel. Den del af Jylland (Vorupør, Klitmøller, Hanstholm og Thisted) vil alle dage minde mig om noget specielt. Derfor gav jeg min bror og hans familie en tur i sommerhus i julegave, så vi kunne tage en uge afsted sammen og vise vores børn, hvor vi også kommer fra. Nordjylland er noget helt særligt, og gjorde også noget helt særligt ved mig.

Solnedgang

LIDT OM VORES TUR

Da vi var 3 voksne og 4 børn, som skulle afsted fra København til Klitmøller, og ikke mindst trille rundt sammen deroppe, havde vi valgt at leje en minibus. Det var den bedste investering, for at vi kunne få mere tid sammen imellem alle seværdigheder og ikke mindst på turene frem og tilbage. Ellers havde vi skulle køre rundt i to biler og ikke kunne nyde tiden sammen på samme måde. Minibussen lejede vi gennem One2move, og vi fik simpelthen så god service. Det var faktisk jer, via min Instagram, som guidede mig i deres retning. Og jeg må bare sige tusind tak for det. One2move kan varmt anbefales. Det er i hvert fald ikke sidste gang, jeg har lejet bil gennem dem.

I var nogle stykker, som spurgte ind til vores sommerhus. Det lå i Vorupør, da der sker lidt mere der og er hyggeligere at være, hvis du spørger mig. Klitmøller er blevet så populært og er for alvor blevet Cold Hawaii, og jeg synes ikke rigtig, at byen kan rumme alle de mennesker, biler og trafik, der er deroppe i sommermånederne. Derfor havde vi valgt at bo i Vorupør istedet for.

Jeg fandt frem til sommerhuset igennem Cofmann.com, som er en søgemaskine over en masse sommerhuse. Det gjorde det super nemt at finde et sommerhus, der passede lige præcis vores ønsker og behov.

Sommerhus Klitmoeller

(for god ordens skyld, må jeg hellere nævne, at jeg fik rabat på vores sommerhus #reklame)

Nærvær og alenetid

For nogle dage siden, under en løbetur, kom nogle tanker ind, som fik mig til at tænke over, hvad min sommerferie i Jylland måske i virkeligheden har betydet for mig og børnene.

Det, der oftest sker, når jeg løber, er, at jeg slipper tankerne løs. Nogle gange kan jeg næsten være i dialog med mig selv under hele turen, andre gange har jeg ingen tanker og er helt tom indeni. Løb for mig helst skal være “hårdt”, fordi jeg på den måde ikke kan styre mine tanker. De får bare frit spil, og på den måde får jeg bearbejdet ting, som jeg ellers ikke ville have sat mig ned og tænkt over. Det kan være hårdt – også mentalt, men det er sundt for mig, og oftest kommer der noget rigtig godt ud af det. Nogle af de bedste forretningsidéer er også kommet på den måde.

Under min løbetur i starten af ugen, slog det mig, hvor vigtigt det havde været for mig, at vi tog til Jylland. Det var første gang i hele denne “rutchebanetur”, at jeg var langt væk hjemmefra og skulle tilbringe tid med mine børn, uden vasketøj, dagligdag, “lige fixe det og det”, men bare være sammen. Mærke mine børn igen. Ja, det kan lyde sådan lidt hårdt – mærke dem igen. Men ærligt, jeg synes jeg lærer nye sider af sine børn, når vi rejser væk hjemmefra og får luftforandring. Det kan virkelig noget, også selvom turen kun gik til Nordjylland :). Der er så meget mere nærvær i at være i “fremmede” omgivelser, så som et sommerhus, hvor man kun skal være og ikke gøre noget.

eftertaeknsomhed

Løbetur i klitterne….

Næsten hver aften løb jeg en tur i klitterne og langs vandet i Vorupør. Det at løbe i ingen-mands-land, i så smuk og frisk natur gjorde noget virkelig godt for mig. Ny energi. Mine løbeturer herhjemme er dejlige, men den natur gjorde virkelig jeg kunne løbe og lytte lidt til mig selv. Måske i virkelighed mærke efter, hvem vil jeg gerne være som mor. For tingene er forandret og jeg skal i den grad finde mig selv, og så i rollen som mor igen. Det er noget helt andet at være alene.

Loebetur

Min tid sammen med mine børn er blevet enorm følsom og vi har aldrig været så intenst sammen, som vi er nu. Måske alene af den årsag, at vi kun er os tre, så tiden føles helt anderledes. Jeg nyder virkelig den tid og den alder børnene har lige nu. Det er så stort med et skolebarn og Albert, som er hoppet op i børnehaven. Karla udvikler sig dag for dag, og vokser helt vildt.

Kaerlighed fra de naermeste

En tur i det gode gamle jyske hjemland, gav mig alligevel mere med hjem, end jeg selv var klar over. Og udover det, så kan jeg anbefale alle en sommertur til Vesterhavet. Simpelthen så dejlig natur og omgivelser.

DEL
VISSKJUL Kommentarer (2)
  1. Det lyder som en rigtig skøn tur til Vesterhav ohh Vesterhav 🙂
    Jeg er selv Nordjyde/Vendelbo og elsker Vesterhavet 🙂
    God ide med leje mini bus og et skønt sommerhus og at vise jeres børn, hvor I selv har holdt af at bruge tid.
    At gå tur ved Vesterhavet og blive suset grundigt igennem er en god måde at få vendt og drejet sine livstanker på også.
    Et smukt efterår ønskes herfra 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.