Hvor vigtig er julen og juletraditioner for dig?

Reklame for Tchibo

Jeg er hoppet i køkkenet for at komme i julestemning, finde julemagien frem og julemusikken fylder køkkenet. Den første julesang jeg altid skal høre, er “Sneen falder” med Søs figner og Thomas Helmig. Så er det jul! Det er en tradition, der ikke må laves om på – kender I det?

julesmaakager-med-marcipan

Hvert år skal der kreeres nye julesmåkager. Både nogle, som trilfredsstiller mig (læs: dem du ser på billedet) og nogle Karla evner og dermed fri leg. Jeg elsker tanken om mel i hele køkkenet, bagning i flere timer, julesmusik og dej-kaos overalt, når vi julebager. Men det er bestemt kun tanken. Det cirkus det kan indebære, kan dræbe selv den bedste julestemning 😜 Det er kaos, og Karla gider kun at julebage i noget tid – og så står jeg for resten af herlighederne. Lige på det punkt glæder jeg mig til, at hun bliver lidt ældre. Men det er som om (jule)overskuet er en smule højere i december.

I år ligger jeg ud med at skabe nogle fine “ditte-julesmåger”, hvor jeg rigtig kan pynte dem på min måde. Det er dog Karla, som har fået lov at vælge udstikkere og meget andet lækkert på Tchibo.

julekager-julesmaakager

Juletraditioner

Julen er en speciel tid for mig. Det er her, der skabes minder og en genkendelighed af julen fra alle de forrige år. Julen for mig er et spørgsmål om at holde fast i traditionerne, nærværet og hyggen. Jeg holder altid fast i de samme farver, ideer og minder. Julen skal være hyggelig og skabe et rum af nærvær og mer-tid. Hvad er julen for dig og hvilke juletraditioner har du?

Lad det blive en magisk jul! Jeg har lavet en “selected by Ditte Julie” på Tchibo, hvor du kan finde inspiration til vores (mine og Karlas) favoritter.

bunde-til-konfekt

Tchibo tirsdag

Tchibo som nævnt starter med T, har givet deres brand en dag, hvor du kan finde vilde tilbud og shoppe i temaer. Det hedder Tchibo Tirsdag. Det er faktisk herinde du kan vælge emner i temaer og blandt andet finde min “Selected by Ditte Julie”. Jeg har set valgt lidt fra blandt andet emnerne “blikfang”, “kom igang med sporten”, “det hele lyser op” eller “sådan smager julen”.

Karla har fået lov at vælge fra “det hele lyser op” og “sådan smager julen”. Jeg selv er hoppet godt ind i temaet “sådan smager julen” – det er lige en kategori for mig 😊.

julesmaakager-tchibo

Jeg er pjattet med de udstikkere, Karla har valgt. Jeg har lavet lidt julesmåkager med vanilje og stødt ingefær. Opskrifter på småkagerne har jeg lagt nederst i indlægget her.

Julerabatkode til dig

Lige nu kan jeg tilbyde dig en rabatkode på 15% på dine Tchibo favoritter eller dine Tchibo Tirsdags valg. Rabatkoden er DITTEJULIE15.

julesmaakager
udstikker-til-julesmaakager
tchibo-udstikker

JULESMÅKAGER med vanilje og et strejf af ingefær

ca. 30-50 småkager

DEJ
400 g kage hvedemel (evt. alm. hvedemel)
150 g flormelis
1 tsk vaniljepasta
1/2 tsk stødt ingefær
150 g blødt smør
4 æggeblommer

Sigt mel, flormelis, vaniljepasta og ingefær ned i en stor skål og ælt smørret ind i melet. Tilsæt æggeblommer og ælt dejen til den samler sig. Kom småkagedejen i en pose og læg den på køl i 30-60 min. eller til du skal bruge det. Kan ligge på køl nogle dage. Udrul dejen i lidt mel på køkkenbordet, og udstik dine småkager med de forme du har og ønsker. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og bag dem ved 185 grader varmluft i 8-12 min. Lad dem køle af på en rist.

MARCIPANOVERTRÆK
200 g marcipan
100 g flormelis
20 g glukosesirup
lidt pastafarver i ønsket farver
chokolade eller glasur til pensling

Ælt marcipan med flormelis og glukosesirup. Del marcipanen og indfarv marcipanen som du ønsker. Udrul herefter marcipanen og anvend samme udstikkere som til småkagerne. Pensl småkagerne med smeltet chokolade eller glasur, og kom et “låg” af marcipan på småkagerne.

julesmaakager-tchibo

Hvad er julen for dig og hvilke juletraditioner har du?
Skal vi ikke sammen inspirere hinanden og skrive vores juletraditioner i kommentarfeltet herunder? Måske jeg selv kan tillægge mig nogle nye traditioner til vores jul. Jeg elsker selv genkendeligheden og gentagelserne, som i sangen, “jul det cool” af MC Einar – “der er intet lavet om siden sidste år 😉

DEL
VISSKJUL Kommentarer (2)
  1. Traditioner er det bedste!! Hos os flytter Nissen ind og laver sjov og hygge, vi laver churros til en af advents søndagene (så alt ikke bliver æbleskiver), julelys udenfor er et must, juleaftensdag spiller vi julebilledbanko med bores børn – når man vinder må man vælge noget slik fra et stort fad til sin egen slikskål som vi hygger med bagefter, julebag elsker vi også.
    Børnene får lov til at pynte deres eget julevindue. Det gjorde jeg også som barn. Med røde tern af tape, kunstig sne og klistermærker til vinduet. Julelandskab foran vinduet. Total grimt men noget af det jeg elskede mest ved jul som barn. Elsker at mine børn også er vilde med det

  2. Så skønt at læse. Mine søstre og jeg og vores mor, vi har en tradition med at vi tager en dag, hvor vi mødes hos vores mor og kreerer julesmåkager, konfekt og julekager og også i år selvom vi nu selv er voksne, så skal der ikke “pilles” ved den tradition. Da vi var mindre var det mest også vores mor der stod for det, vi trillede lidt pebernødder og dekorerede lidt småkager men mistede hurtigt interessen :-D. Nu hvor vi er blevet voksne er vi også begyndt at udvide det lidt, til lidt nyere og svære kreationer og så stadig de gamle opskrifter på pebernødder, farmors opskrift på vaniljekranse, min oldemors opskrift på specier og min mors lækre konfektbrød. Samtidig med at jeg virkelig hygger mig og nyder at vi mødes og bager, så det der betyder allermest for mig og som jeg er så taknemmelig for, er at vi har hinanden og resten af familien.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.