Højsnegle // Kanelsnegle med creme

Uimodståelige højsnegle aka kanelsnegle med creme. De er simpelthen så absurd lækre – særligt samme sag de er bagt.

I disse Coronatider, bliver der virkelig bagt af egen fri villige. Jeg bager en masse, som jeg selv nyder at spise. Det er simpelthen så hyggeligt, men også lidt farligt. Særligt når det kommer til disse højsnegle // kanelsnegle med creme – pas på, de er vanedannende. Faktisk, så er højsnegle noget af det lækreste bagværk – hvis I spørger mig – prøv også mine Højsnegle med ruby chokolade og pistacie eller find meget andet bagværk på Klub Ditte Julie.

Step by Step

Hele processen – Step by Step – kan ses på min By Ditte Julie instagram @bydittejulie – under højdepunkter.

Højsnegle // Kanelsnegle med creme

ca. 8-10 stk.

VANILJECREME
2 æggeblommer
2 spsk lyst rørsukker
1-2 tsk vaniljepasta eller vaniljesukker
20 g maizena
2 dl sødmælk

Kom æggeblommer, sukker, vanilje og maizena op i en skål og pisk det sammen. Afmål mælken, og kom en smule mælk op i æggeblandning og rør det sammen. Varm resten af mælken op til lige under kogepunktet. Kom æggeblandingen heri, og pisk i cremen til den tykner. Når cremen tykner piskes den igennem i ca. 1 min. Tag cremen af varmen og hæld den varme creme på sprøjtepose, og kom den på køl.

DEJ
75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str M/L
50 g lyst rørsukker
1 tsk salt
500-600 g hvedemel

Smelt smørret i en gryde, og tag det af varmen, når det er smeltet. Tilsæt mælken. Når smør/mælke-blandingen er lillefingervarm hældes den i en røreskål og gæren opløses heri. Tilsæt æg og sukker og rør det sammen. Bland mel (start med 500 g) og salt sammen, og tilsæt også det lidt efter lidt, til du har en blank og glat dej. Ælt dejen i 10 min – evt. på en røremaskine. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time. Gør imens remoncen klar.

REMONCE
150 g smør, blødt
150 g brun farin
2 tsk stødt kanel
1 spsk mørk sirup (lys kan også anvendes)

Rør alle ingredienserne sammen til en blød remonce.

I ØVRIGT
100 g marcipan
1 æg til pensling
Pynt med flormelis, chokolade, glasur eller noget helt andet.

Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord letdrysset med mel. Smør remoncen ud på hele dejen og drys revet marcipan ud jævnt fordelt. Klip et passende stort hul i sprøjteposen med vaniljecreme, og sprøjt en “pølse” med vaniljecreme ud på dejen – helt oppe i toppen. Tril dejen stramt sammen på den lange led, og skær 8-10 snegle á 7 cms tykkelse. Placer sneglene – evt. i små kageringe på 2 bageplader beklædt med bagepapir. Lad dem efterhæve i 30 min. Pensl sneglene med et sammenpisket æg. Bag dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 16-18 min. Nyd sneglene lune, eller lad dem køle af på en bagerist.

Opbevarer du sneglene lufttæt, kan de sagtens holde sig et par dage, selvom de, som med alt andet bagværk, smager allerbedst friskbagte.

Opskrift på lækre, snaskede højsnegle med creme af Ditte Julie.
DEL
VISSKJUL Kommentarer (16)
    1. Lige her har jeg ikke den helt store erfaring med at erstatte melet med glutenfrit mel – så tør ikke give dig et ja, hvis den ikke holder.

  1. De snegle var bare SÅ flotte. Sådan nogle højsnegle der må gøre indtryk, når de bages som lille surprise når venner eller familie kigger forbi – naturligvis uden for denne coronakrisetid…
    Tak for inspirationen og opskriften. Du er bare fantastisk! 🙂

    1. Nej, det behøves ikke, men hvis man ikke synes, at det kan blive snasket nok, kan man jo lave dobbeltportion af remoncen 😉

  2. Du skriver under “i øvrigt” at der skal bruges 100g marcipan. Skal det bare ædes råt som snack ved siden af? Haha. Jeg kan ikke finde det i beskrivelsen ellers

  3. MUMS, de må prøves! Jeg kan se at du har skrevet under “I øvrigt”, at der skal marcipan i. Jeg synes dog ikke at jeg kan se, hvor og hvornår i opskriften det skal bruges. Er det mig der er helt blind, eller er det en fejl? 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.