Højsnegle med crumble og citron

12 snegle

Det er vist efterhånden ingen hemmelighed, at jeg er VILD med hjemmebagte snegle! Kanelsnegle, højsnegle, cremesnegle, pizzanegle… you name it! Jeg synes det er hyggeligt at bage, dejligt at servere og smager jo skønt.

Her er opskriften på de dejligste, bløde citron højsnegle. Det er perfekt med påske-snegle til hyggelige eftermiddage i påskedagene.

Jeg har filmet en how to video, hvor jeg viser teknikken bag at holde alt det lækre fyld inde i sneglene under bagningen.

Ingredienser

Dej

75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str M/L
50 g lyst rørsukker
500-600 g hvedemel
1 tsk salt
2 spsk olie, olivenolie eller smagsneutralt olie

Remonce

150 g smør, blødt
150 g brun farin
1 spsk mørk sirup

Samling

100 g ren rå marcipan
1 økologisk citron, skallen heraf

Crumble

150 g smør
150 g lyst rørsukker
3 spsk lys sirup
100 g havregryn
1 tsk bagepulver
50 g usaltede grønne pistacienødder
1 nip havsalt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Smelt smør i en gryde og tag det af varmen, når det er smeltet. Tilsæt mælk. Når smør/mælke-blandingen er lillefingervarm hældes den i en røreskål. Opløs gær heri. Tilsæt æg og sukker og rør det sammen. Tilsæt mel (start med 500 g) lidt efter lidt mælkeblandingen, til du har en blank og glat dej. Når dejen har æltet i 5-10 minutter tilsættes salt. Ælt dejen i yderligere 5 minutter.

Kom olie på hænderne og på bordet. Spænd dejen op ved at folde dejen ind under sig selv, så der formes en kugle. Kom dejen tilbage i skålen. Spænd husholdningsfilm over skålen (så dannes der drivhuseffekt og dejen holdes fugtig). Kom herefter et rent viskestykke over. Stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.

2
Remonce

Rør alle ingredienser sammen til en blød remonce.

3
Samling

Tag dejen ud af skålen og rul den ud (40 x 60 cm) på et bord let drysset med mel. Smør remoncen ud på hele dejen. Riv marcipan og citronskal ud over dejen. Rul dejen stramt sammen på den lange led. Børst den overskydende mel væk, mens du ruller. Skær herefter 8-10 snegle á 3-5 cms tykkelse og placér dem i to silikoneforme fra By Ditte Julie på en bageplade. For at bevare remoncen inde i sneglen foldes et par centimeter af enden af dejen ind under sneglen. Lad dem efterhæve i 30 minutter under husholdningsfilm og et klæde.

4
Crumble

Smelt smør og lad det køle. Kom resten af ingredienserne i en skål og tilsæt smørret. Rør det sammen.

Pensl sneglene med et sammenpisket æg. Smuldr crumble over sneglene. Bag sneglene i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 16-18 minutter.

Lad sneglene køle kort og befri dem så fra formen.

Tips

Hvis ikke du har små silikoneforme, så kan du komme bage dem i en stor silikonform fra By Ditte Julie. Bag istedet “kagen” med snegle i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 20-22 minutter. Du kan også bage dem i små kageringe (8-9 cm i diameter) på 2 bageplader beklædt med bagepapir.

For at bevare fyldet inde i en hjemmebagt snegl er det en god idé at folde et par centimeter af enden af dejen ind under selve sneglen. Se denne how to video, hvordan du gør.