Året der gik 2018 – endnu et skønt og lærerigt år
1. januar 2019

Året der gik 2018 – endnu et skønt og lærerigt år

Så gik året 2018 på hæld og WAUW for et år, siger jeg bare!

Der er sket så mange fantastiske ting for mig i 2018 – både forretningsmæssigt og privat. De sidste par år har jeg lavet et sammendrag af mine store øjeblikke i det forgangne år, og 2018 skal ikke være en undtagelse. Så imens du ligger og slapper af på årets første dag, får du her et uddrag af mine højdepunkter for året der gik 2018.

Se også året der gik 2017 og året der gik 2016

FORÅR

Bryllupsrejse

Vi startede året med, at tage på bryllupsrejse til Cuba og Mexico. (Og kunne oveni også lige fejre, at jeg vandt prisen for årets brudekjole 2017). En måneds bryllupsrejse i sydens sol med masser af kvalitetstid for mig og min familie. De minder vi skaber på en ferie, kan jeg leve længe på i min travle hverdag.

Lidt mere om ferien… Jeg har skrevet meget mere om vores bryllupsrejse i de her blogindlæg.

Samtidig med, at jeg afholdte en masse bagekurser, fortsatte med at dele en masse kageopskrifter og andre lækkerier på bloggen, fik jeg også en ny titel. Jeg blev fast dessertkok for BT, og hver 4. søndag delte jeg opskrifter i avisen.

Foråret var også her, hvor bloggen fik helt nyt og lækkert design. Jeg hoppede nemlig ud af mit bloggernetværk, og lagde min blog i helt eget regi, som jeg er SÅ glad for! Det var tiltrængt, og nu afspejler det virkelig mit univers. De sarte farver af rosa og bordeaux – jeg er stadig VILD med det. Samtidig blev webshoppen udvidet, så I også kunne købe kageplast i tre forskellige størrelser.

Kageminder

Siden april har jeg arbejdet på min kommende kagebog Kageminder, og i foråret spurgte jeg, om I havde lyst til at være med i min kagebog. I var MANGE der skrev til mig og delte jeres allerbedste kageminder med mig. Det betød så meget for mig! Og I havde mange gode bud. Sammen har vi skabt en bog fyldt med kageminder, som jeg håber vil være med til at mindes, men også til at skabe nye minder, som kagerne kan være en stor del af. Bogen Kageminder udkommer til foråret i 2019, og jeg glæder mig så meget til I skal se resultatet.

Åbnede op for det mere personlige

2018 blev også året, hvor bloggen blev fyldt med “mandagstanker”. Jeg begyndte at åbne lidt mere op for det personlige og alle mine mange tanker. Det er blevet til en del personlige indlæg. Fx når min mor-rolle bliver sat på prøve, og den lidt usikre og “gamle mig” kommer frem og spiller mig et pus. 2018 blev også året, hvor Karla fik briller, hvilket tog lidt hårdt på mig, grundet de ting jeg selv har kæmpet med som barn.

Derfor er jeg ekstra glad for min fantastiske bodySDS-mand. Han hjælper mig virkelig med at komme af med spændinger og finde min indre styrke. Det er det bedste jeg har gjort for mig selv længe.

2018 blev også året, hvor jeg har udviklet mig personligt og gået flere spadestik dybt, for at blive en stærkere og bedre udgave af mig selv.

I foråret havde jeg også den fornøjelse, at lave alle opskrifterne til Bo Bedre’s julebog 2018 – WOW en smuk bog vi fik lavet! Men må indrømme jeg også er stolt af, at jeg har lagt navn og opskrifter til denne julebog, som efterhånden går MANGE år tilbage.

SOMMER

Åh en sommer! Solskin, bare ben og feriestemning over hele landet. Vi havde tre ugers sommerferie sammen, og den ene uge spenderede vi nede i Sydfrankrig, nærmere bestemt Provence. Apropos kvalitetstid med familien, var det virkelig tiltrængt med ferie væk hjemmefra. Og så stod sommeren også på masser af hvidvin og grillmad ude på terrassen, legoland-tur, bryllupskager i massevis, sommerhustur og Ringsted Festival. En fantastisk sommer, som jeg er sikker på, at vi kommer til at mindes med glæde i mange, mange år.

Kagedrømme

Jeg startede sommeren med at udgive endnu en papir-baby: Kagedrømme – også til hverdag i juni. Det er en kagebog propfyldt med en masse hverdagsopskrifter på kager med forskellig sværhedsgrad. Kager behøver nemlig ikke kun at være til helt særlige lejligheder eller kun til om søndagen. Ifølge mig kan man sagtens servere kage en mandag eftermiddag, eller en onsdag aften, hvis det er det, man har lyst til (hvis man ellers spiser sundt og varieret, vel at mærke). Hverdagene er nu en gang dem, der er flest af, så hvorfor ikke forsøde dem lidt? Det er i hvert fald det, jeg har gjort med denne bog Kagedrømme – også til hverdag.

Frie Fristelser

Samtidig med at jeg udgav Kagedrømme, gik jeg også og arbejde på en ny e-bog Frie Fristelser. Jeg havde givet mig selv den udfordring at kreere en bog med glutenfrie og sukkerfrie opskrifter, fordi jeg oplevede, at der var stor efterspørgsel fra mange af jer på sådanne opskrifter. Jeg må indrømme, at det blev en smule sværere end forventet, men jeg synes at resultatet er blevet så fint. Og I er mange, der er ligeså begejstret som mig. En ny verden har åbnet sig for mig, og jeg er slet ikke færdig med at lave glutenfrie/sukkerfrie opskrifter endnu.

Sommeren bød også på et fast “tv job”, som TV-kok for Metronome/FOOD TV.

I juni fyldte jeg 31 år, og min mand og veninder overraskede mig hele dagen igennem. Jeg var rørt til tårer og fyldt op med kærlighed. Aldrig har jeg haft så god en fødselsdag!

Sommeren blev sluttet af med en tur til Sydfrankrig med familien og min mor. Nørj det var en fantastisk og VANVITTIG tur!! Du kan læse om vores tur her, men et lille minde derfra skal du ikke snydes for 😉

veninder

prinsesse ditte

EFTERÅR

Frie Fristelser Jul

Da Frie Fristelser blev så stort et hit, besluttede jeg også at lave en juleudgave af e-bogen til jer. Det blev til endnu en e-bog: Frie Fristelser Jul, som er fyldt med 24 juleopskrifter på juleknas, konfekt og småkager.

BY DITTE JULIE

Efteråret blev også tiden, hvor jeg endelig kunne dele det kæmpe projekt med jer, som jeg havde arbejdet på hele året. Min egen stel- og bageserie! Jeg kan desværre ikke dele de store detaljer med jer, men I kan læse mere om det i det her blogindlæg.

by Ditte Julie DNA farver

Stelserie og bageserie by Ditte Julie

Efteråret bød også på en masse gode bagekurser. Må indrømme jeg elsker at undervise og formidle. Det er så givende og I er alt for skønne at være sammen med.

VINTER

Der er virkelig sket meget for mig i vintermånederne i 2018. Det har været nogle måneder med fart på!

Det største der skete for mig i vintermånederne 2018 var, at jeg sammen med Liv deltog i Den store Jule- og nytårsbagedyst. Det var SÅ skægt at være tilbage i teltet, tilbage på skærmen, og ikke mindst tilbage i bagedyst-familien. Og sikke et hold! Det var en kæmpe ære at være med. At vi vandt og vandt sammen som et team, har været så vigtigt for os (Liv og jeg).

julebagedyst Ditte Julie og liv

MESTERBAGER

I november udgav jeg Frie Fristelser på tryk. I har taget så godt imod den, og jeg har været helt høj, idet Frie Fristelser er den første bog, hvor jeg har stået for alt selv. Dog var der stor forskel på at lave en e-bog og en fysisk bog, så måtte hive min seje grafiker med ind over, da den skulle rettes til og sendes i trykken.

Og sidst men ikke mindst fandt jeg fantastiske lokaler inde i København, hvor jeg rykker min virksomhed ind efter jul. Hej igen privatliv! Jeg nåede kun lige at offentliggøre, at jeg flyttede i nye lokaler, før jeg pludselig fik en indflytter – den skønne Michelle Kristensen, og jeg er sikker på, at vi kan skabe rigtig god energi og et fantastisk arbejdsmiljø sammen. Jeg glæder mig vanvittigt til at komme hjem fra vores ferie i februar og starte op. (Vi rejser på ferie i hele januar) 😉

nyt kapitel

Det bedste ved 2018

Jeg har simpelthen tænkt og tænkt – hvad skal fremhæves….!?!?! Jeg aner det ikke. For uanset om det er små eller store ting/tiltag der er sket, betyder de alle sammen, at jeg står, hvor jeg står idag. Jeg jubler over selv de små ting, og glædes over alt det der sker.

Måske By Ditte Julie skal fremhæves en ekstra smule – for der er ingen tvivl om, at min egen bageserie og stelserie er og bliver KÆMPE stor for mig!!

Det mest udfordrende i 2018

Jeg ved egentlig ikke, om det har været det mest udfordrende, for jeg har haft nogle opgaver i løbet af året, som virkelig har udfordret mig, men det er nok den udfordring, der har påvirket mest. Det er at balancere mit arbejdsliv og mit private liv. Det er en udfordring, jeg ved, alle dem, jeg kender, der er selvstændige, arbejder med, og når man så, som jeg gør, oven i købet arbejder hjemmefra, er det særlig svært for mig at skelne mellem den professionelle Ditte og den private Ditte. Det har jeg skrevet en del om i 2018. Det er jo det fantastiske ved udfordringer: man lærer så meget og udvikler sig af dem.

morrollen

optakt jule bagedyst

Hvad med 2019?

Et helt nyt kapitel starter med det nye år. Starter året med en måneds ferie. Og når jeg så vender tilbage er det til et en helt ny arbejdsplads og nye arbejdsopgaver. Det fortæller jeg mere om i et andet blogindlæg.

GODT NYTÅR!!