At fortælle uden at dele er den sværeste balance
29. oktober 2018

At fortælle uden at dele er den sværeste balance

Jeg har sådan haft lyst til at skrive omkring dette emne længe, men har ikke kunne finde ud af det. Nu prøver jeg!

Som “offentlig person” kan jeg nemt blive fanget i et limbo, hvor jeg på den ene side går og arbejder på et vanvittigt spændende projekt, som man for alt i verden gerne vil dele med jer, der følger med på sidelinjen; men som jeg af både private og juridiske årsager ikke kan løfte sløret for endnu. Således gik jeg rundt med mit kæmpeprojekt By Ditte Julie i over et år, men uden at jeg kunne dele mine rigtige tanker, mine frustrationer, mine sejre og alt, hvad der ellers følger med, med jer.

En svær balance

Samtidig med, at jeg arbejdede på og udviklede min serie By Ditte Julie, der tog de fleste af mine vågne timer, kunne jeg ikke fortælle, hverken på bloggen eller på Instagram, hvad jeg foretog mig. Jeg deler (næsten) alt på min Instagram, og I får lov at følge med i mit liv, særligt på Instagram-stories. Derfor var det en balance for mig stadig at opretholde en vis spænding udadtil uden at afsløre selve projektet med jer. Jeg vil jo gerne have, at I synes, at det er interessant at følge med, men jeg lægger stor vægt på, at der også er indhold i det, jeg deler med jer. Forstå mig ret: jeg deler altid ufiltreret med jer på Instagram; jeg deler det, jeg har på hjerte – ligegyldigt om det er pænt eller grimt, men mange ting må jeg holde tilbage for min virksomheds skyld. På den måde har jeg ofte delt “uuuh jeg har lige været til et spændende møde, som jeg ikke må fortælle jer mere om lige nu” eller “lige nu er jeg på forretningsrejse på et nyt spændende projekt…” eller noget helt tredje.

Det er faktisk vanvittig frustrerende, når jeg gerne vil dele min dag med jer, men ofte ikke må.

Jeg gider ikke længere lave sådanne stories, og så alligevel vil jeg gerne fortælle, hvor spændt eller glad jeg er….! Balancen er så svær og træls for både jer og mig.

Sådan er mit arbejdsliv generelt. Jeg kan som oftest ikke dele det, jeg går og arbejder med lige nu og her med jer – medmindre det f.eks. er kagebagning, kogebogsskrivning eller nyt til min webshop. Jeg er derimod tit nødt til at vente med at dele ’the big news’ med jer til de er færdigudviklede og klar til at gå live. Men det betyder jo ikke, at I ikke hører noget fra mig – heldigvis 🙂

Et lille eksempel

Jeg har de sidste par uger haft dage, hvor jeg har været ret stille i mine instagram stories, alene fordi jeg arbejder benhårdt på nye ting, som jeg (endnu) ikke kan fortælle om. Jeg har på en eller anden måde også for travlt de dage til at kunne dele “halv fortællende” indhold med jer. Derfor har jeg valgt i stedet for at lukke lidt ned, fordi jeg selv bliver helt træt af at lave stories som “idag skal jeg arbejde på et nyt spændende projekt, som I godt kan glæde jer til” .

Når jeg endelig må fortælle…

MEN når det så er blevet tid til at dele de store nyheder med jer, som da jeg delte nyheden By Ditte Julie med Jer, synes jeg, at det er nervepirrende spændende, om I tager godt imod det; om I mon er ligeså begejstrede over det, som jeg er, og om det hele går, som jeg har forestillet mig, det vil.

Jo større projekt og længere ventetid, jo større klump i maven. Det kunne I vist også fornemme på mig op til jeg breakede By Ditte Julie 🙂 Sommerfuglene er der altid, og det tager jeg som et godt tegn. Når jeg kan mærke, de små vinger i maven betyder det netop, at jeg er spændt på den bedste måde, og jeg bliver bekræftet i, at jeg laver det, jeg allerbedst kan lide.

Jeg glæder mig altid til at komme med nyheder eller blot fortælle om nye tiltag – om det er store eller små. I tager godt imod det hver gang, og det betyder mere for mig, end I aner.

Stelserie og bageserie by Ditte Julie