Mine bedste råd mod skoldkopper
21. januar 2018

Mine bedste råd mod skoldkopper

Så blev det vores tur til at få besøg af de små knopper! Jeg har skrevet mine bedste råd mod skoldkopper ned ud fra alle de mange råd og anbefalinger jeg fik fra alle mine skønne læsere og følgere.

Måske så mange af Jer med på min instagram, da Karla nytårsaften desværre blev ramt af skoldkopper og jeg mere eller mindre panikkede! Kunne jo godt regne ud at Albert så nok også ville få det. Og rigtigt nok så blev han ramt 10 dage senere af de små satans knopper. Tiden har været lidt imod os! Hvorfor skal sådan noget altid ske, når det bare ikke MÅ? Damn it!

Karla blev faktisk hårdt ramt, men så kom Albert – han var VIRKELIG hårdt ramt.

Hjælp til skoldkopper

Hvad gør en klog?

Jeg lavede et par instastorys for at få en masse gode råd fra alle jer læsere. I kom med mange gode råd, og jeg tog nogle af dem til mig. Jeg skriver her mine bedste råd.

Jeg håber du/I har lyst til at skrive videre i kommentarfeltet herunder, så andre kan få en masse gode råd og anbefalinger med, når og hvis de søger på “bedste råd mod skoldkopper”

Mine bedste råd mod skoldkopper, som virkede på Karla.

 1. Cytelium spray fra A-Derma
  Jeg fløj ned på apoteket og købte en zink creme/spray fra A-derma. Jeg havde fået den anbefalet af flere af jer og min veninde. Den er vanvittig god og tørrer hurtigt knopperne ud og gør de heller ikke klør så meget. Men mit bedst råd hertil er: Kald sprayen/cremen noget andet. Vi kaldte spray for en TRYLLECREME, så den hurtigt kunne trylle knopperne væk. Karla synes det var sjovt at hjælpe med at tage tryllecreme på, og hver gang man fik tryllecreme på fik vi en lille ting. Jeg havde købt en masse godter, som lå i en skål, og så måtte hun vælge én ting hver gang. Den gik rent ind! Ja, alle mine grundprincipper røg den uge det stod på – alt for at få skorpe på knopperne 😀 (Det lille fif her fik jeg af min veninde, tak for den!)
 2. Bomuldsvanter
  Karla sov med små bomuldsvanter på, når knopperne var værst og kløede mest. Faktisk så kløede hendes knopper kun om natten. Så for ikke at kunne få neglene i dem, fik hun vanter på. Det lavede vi også til en leg og gjorde lidt sjovt ud af.
 3. Ingen bad
  Ja, det kan lyde lidt ulækkert, men jeg tror virkelig det var med til at forkorte processen. Karla fik skoldkopper om søndagen og om fredagen var der skorpe på dem alle. Mandag var hun i børnehave igen. Grunden til jeg ikke ville have hende i bad var simpelthen fordi jeg gerne ville have hendes hud/knopper til at tørre ud. Et bad ville bløde dem op. Et råd jeg fik af min læge – det tog jeg til mig.

bedste råd skoldkopper cremer

Mine bedste råd mod skoldkopper, som virkede på Albert.

Albert var helt særlig hårdt ramt, og ligger i en liga for sig, men det er der desværre flere, som der er.

 1. Zink Liniment
  Denne creme virkede virkelig godt på Albert. Den tørrede hele hans hud ud, også fordi han havde dem over det hele.
 2. Xylocain 2%
  Cremen her virkede så godt inden sengetid. Den køler, bedøver lidt de værste områder og gav Albert mulighed for at slappe af og ikke klø for meget. Den kan varmt anbefales.
 3. Varme bade
  Inden sengetid fik Albert et bad i modsætning til Karla. Albert var så hårdt ramt, at han havde brug for varmen og det at glemme kløen. Så vi badede ham godt inden sengetid, gjorde ham træt og smurte rigtig meget Zink liniment på ham, og så noget tyndt bombulds tøj. Nørj det virkede godt.
 4. Antihistamin
  Albert var usædvanlig hårdt ramt, og kunne slet ikke finde ro eller sov, samt han havde mere end 40 i feber flere dage i streg, og Panodil kunne desværre ikke tage det. Derfor gik vi ved en læge udstedt antihistamin, som virkelig gjorde en forskel. Pludselig kunne han sove ca. 3 timer af gange.

Det har været nogle umenneskelig lange dage med Albert. Godt det aldrig kommer igen!

Det er mine bedste råd – håber du kan bruge dem til noget eller give dem videre til nogle som har brug for hjælp 🙂 Skriv gerne dine bedste råd i kommentarfeltet, så andre kan få glæde af dem 🙂

skoldkopper

Læs mere:

Filmdage i Klub Ditte Julie

Perlevenner // Perledyr – ikke kun for børn 

Volume i håret og næsten ingen hårvask

Har du aldrig øv-dage, Ditte? 

Alt du skal vide om Klub Ditte Julie

GemGem