Betaler jeg for mine ting? Er jeg utroværdig? // REKLAME, ANNONCE eller SPONSORERET?
19. november 2017

Betaler jeg for mine ting? Er jeg utroværdig? // REKLAME, ANNONCE eller SPONSORERET?

Skærmbillede 2017-11-18 kl. 21.59.22

Betaler jeg for mine ting?

Betaler jeg for mine ting? Er jeg utroværdig? Ja, lad os lige tage den snak en gang for alle. For den 1. juli 2017 kom der nye regler i forbindelse med den nye markedsføringslov. Det skal være nemmere for dig som læser/følger at kunne se, når der er tale om reklame, annonce eller sponsoreret indhold.

Faktisk synes jeg kun det har gjort det hele meget værre!! Faktisk har det altid været et lovkrav, men mange følger ikke reglerne. Disse regler gælder også, når du åbner fx. Alt for Damerne, og de fortæller om produkter eller anmelder produkter, for de har højst sandsynligt modtaget dem som en gave og skal derfor også gøre opmærksom på reklame/annonce-delen i det.

Jeg synes det er en jungle at navigere rundt i! Men nu hvor jeg er en offentlig person, prof. blogger og er influenter, så modtager jeg mange gaver, tilbud, rabatter og ikke mindst bliver betalt for at udvikle opskrift, lave diverse blogindlæg mv. MEN det er MIG, som vælger, hvad jeg lægger op og siger JA TAK til!

DERFOR ER JEG TROVÆRDIG!

Jeg skriver en del “reklame” og/eller “sponsoreret” på min blog, instagram eller facebook. Nogle gange skriver jeg det alene fordi jeg er i tvivl og heller vil skrive det end ikke at gøre det. Ønsker ikke at havne i fedtefadet hos Forbrugerombudsmanden.  Jeg fik faktisk denne besked på instagram, som gjorde mig en smule ked/sur/frustreret :

“Undskyld jeg siger det (ved ikke om jeg er den eneste der tænker det)… men synes ærligt talt det virker så “falskt” og måske også en smule for meget efterhånden, at nærmest alt hvad du har på/bruger i den dagligdag er reklame eller sponsoreret… det er som im du ingenting betaler selv men kun får, får og får.. beklager, men det virker simpelthen overfladisk og opstillet”

Jeg blev simpelthen så ked af det og faktisk også vred! Jeg er på ingen måde overfladisk eller opstillet, jeg er HUNDREDE procent mig selv. I skulle bare vide, hvor meget jeg siger nej tak til, netop fordi jeg ikke være overfladisk, opstillet eller UTROVÆRDIG.

Jeg har de sidste 2 år knoklet en vis del ud af bukserne for at opbygge mit eget navn/brand, det ville jeg ALDRIG sætte overstyr og en bluse, kagedåse, køkkenudstyr eller andet til mine børn for at få det gratis. For nej, det er faktisk langt fra gratis!!! Jeg skal betale skat at alt jeg får og meget andet. Men det vigtigeste at sige her er, at jeg ikke har “råd” til at mindst troværdighed, derfor er det troværdigt, når jeg skriver reklame eller sponsoreret.

HVAD ER HVAD // REKLAME ELLER SPONSORERET??

Der skal skrives sponsoreret, når jeg er købt og betalt for at udføre en opgave, og det kan blot være at udvikle en opskrift og placere den på en bestemt tallerken eller fordi jeg har anvendt et særligt produkt i min kage, men husk på, at jeg har sagt JA til opgaven, fordi jeg 100% kan stå inde for det! Derfor er det troværdigt.

Der skal skrives reklame, når jeg reklamerer for noget også selvom jeg har betalt det, for jeg som offentlig person omtaler et produkt og må ikke gøre skjult reklame for det. Jeg kan personligt ikke finde hoved og hale i, hvor grænsen går, derfor skriver jeg reklame oftere end hvad godt er, men jeg vil heller være på den sikre side. Beklager!

Men jeg får, får og får ikke bare! For det vil jeg ikke. Jeg køber det jeg selv godt kan lide, eller hvis jeg er betalt af et firma, vælger jeg altid selv tingene, fordi det skal passe til mig, min stil og den JEG ER..

Jeg havde bare sådan brug for at sætte lidt ord på det og forklare jer virkeligheden. I kan læse meget mere om de nye regler, hvis I har brug for det – Ny markedsføringslov.

GemGem

GemGem