Derby, hattekrise og en misundelig morfar i himlen …….
8. august 2017

Derby, hattekrise og en misundelig morfar i himlen …….

Skærmbillede 2017-08-08 kl. 19.13.22

Overskriften beskriver meget godt min søndag! I søndags var jeg til Derby på Klampenborg Galopbane. Fantastisk arrangement!

Jeg var inviteret til Derby både lørdag og søndag, men lørdag var jeg den gode kæreste, og var stukket af med ungerne, så Marck kunne have tømmermænd efter sin polterabend 🙂 Men søndag skulle Karla og jeg til Derby sammen med Mascha, Hollie Nolia og Signe. Lørdag aften skriver Mascha “hvad for en hat tager du på?”, mig: “HAT ????”, Mascha: “det er års største hattedag…” Jeg går lidt i panik! Jeg ejer ikke en hat, men heldigvis havde Mascha en hel del som jeg kunne låne. Men hattemenneske bliver jeg aldrig.

Perfekt søndag – Derby ….!

Da vi ankommer står den på lækker frokost, champagne og hygge på højen, imens det ene løb efter det andet bliver sat igang – perfekt søndag!

Ved det 9. løb bliver vi hentet og taget med op i dommertårnet, så vi rigtig kan se det store løb og ikke mindst have første parket til det store sving ved det 9. løb. Nynne fra Klampenborg Galop fortæller en masse om løbet, måden man fremstiller de her små hysteriske heste på og ikke mindst, hvordan livet som jocky er. Hold nu op – det lyder virkelig hårdt at være jocky.

Nu er jeg selv gammel hestepige og har stillet op i vanvittig mange konkurrencer indenfor ridebanespringning. Jeg kan derfor godt sætte mig ind i livet med heste og det at være jocky. Må også sige jeg ikke savner det! Det er en dejlig sport, men også meget krævende.

Savn på galopbanen ….

Min morfar har altid spillet på galopheste og altid været til Derby, og har også flere gange vundet lidt penge hist og her, men en gang har han vundet den helt store gevinst. Der var ingen tvivl om jeg sendte min kære elskede morfar ubeskrivelig mange tanker. Han er savnet, og dagen på galopbanen vækkede mange minder og følelser! (kender I det, jeg ville give min lillefinger for, at han kunne være her bare én dag og se, hvordan det er gået mig, se mine børn og opleve mit bryllup – årh gud bare at skrive denne sætning giver mig tårer i øjnene og alt vender sig i mig – savn når det er størst).

Men ingen tvivl om, at min kære morfar ville have elsket sådan en dag med mig og Karla, som i ELSKET ELSKET!!! Det ville have været en stor oplevelse – men er sikker på han var godt misundelig deroppe 😉

Mascha, Signe og jeg tog meget hurtig en beslutning om, at vi meget gerne kommer igen næste år, og dér vil vi gå all in på HATTE 😉 Tusinde tak for nogle dejlige timer!

GemGem