Fletlåg m. rabarber

1 fletlåg

Rabarber er og bliver bare én af forårets og sommerens helt store klassikere. De smukke rødlige og sarte nuancer passer perfekt til det sene forår og den tidlige sommer. Med et fletlåg af rabarber kan du hurtigt løfte dit bagværk til nye højder. Om det er en moussekage, en is, en lagkage eller noget helt andet, så kan dette fletlåg give et nyt og mere eksklusivt udtryk. I videoen sætter fletlåget prikken over i’et på en rabarberlagkage, men det er kun fantasien der sætter grænser.

Find hele opskriften på rabarberlagkagen her.

Ingredienser

RABARBERLÅG

5 dl vand
1 dl rørsukker
350 g rabarber

Fremgangsmåde Udskriv

1
RABARBERLÅG

Kog vand og sukker op ved middel varme. Rens rabarber og skræl tynde strimler med en tyndskræller eller et mandolinjern. Kom ca. 5 strimler i det varme vand ad gangen, giv dem 30-60 sekunder og læg dem på et viskestykke bagefter. Fold dem ud så de ikke ligger og krøller sig sammen. Når de alle er kogt, kan du starte din fletning og lave et gitterlåg, som skæres til så det passer til kagen.