Efterår og bagning med børn
4. september 2018

Efterår og bagning med børn

Efteråret er skudt igang, og det betyder vi skruer op for hyggen. Det er i hvert fald nu vi hopper mere i køkkenet og hygger til de lidt mørkere eftermiddage. Lad os sammen hive vores børn med i køkkenet dette efterår og bage i børnehøjde! Bagning med børn skaber hygge!

FINAX og jeg har skabet en masse børnevenlig inspiration til dig. Jeg har taget Karla med i køkkenet, og bagt 4 lækre opskrifter til dig.

Vi håber, at vi ved hjælp af gode opskrifter, videoer og naturligvis gode produkter kan inspirere dig til at gå i køkkenet med dit barn/børn.

Reklame for Finax

Kage hvedemel fra FINAX

Jeg kan blive ved med at gentage mig selv. Men jeg gør det gerne, for at slå et slag for kage hvedemelet. Det er et helt igennem fantastisk produkt, som jeg er stolt af at ligge navn til. Jeg har ikke bagt med andet mel det sidste år! Har du endnu ikke prøvet at bage med kage hvedemel, så opfordres du hermed til at prøve det. Du vil opleve en forskel – læs om produktet på Finax’ hjemmeside og se de mange opskrifter, som jeg blandet har udviklet.

Bagning med børn

Bagning med børn kan være en udfordring. Hvor meget kan de, hvad skal man lave og hvordan skaber man hygge omkrig det?

Min datter er knap 5 år, og elsker at være med, men jeg synes personligt det kan være svært. Oftes fordi mine kager skal bruges til foto, events eller bare til flotte billeder. Jeg har hurtigt fundet ud af, at det for hende handler om at være med og en del af fællesskabet i bagningen. En lille klat dej eller marcipan kan aflede hende og hun føler hun er med til at bage. Det er bare mig, som ikke føler det. Derfor har jeg prøvet at lave nogle opskrifter, hvor jeg forbereder så meget som overhoved muligt, og Karla alene kan lege og være kreativ. Det er også begrænset, hvor længe hun kan holde fokus ad gangen.

4 børnevenlige opskrifter

Byg selv lagkage

Denne lagkage er en klassisk favorit hjemme hos os. Opskriften er også meget velegnet til eftermiddags hyggen eller til børnefødselsdagen. Bundene kan bages på forhånd og det samme med cremen. Lav et bord med chokolade, bær og krymmel. Udstik bundene og hæld cremen på sprøjteposer, og lad børnene bygge deres egen lagkage. Tror mig, du vinder prisen for “årets overskuds mor” – hihi.. Ps. bestil rengøringsdame bagefter 😀

Marmormuffins med hjemmelavet chokoladepynt

Muffins eller cupcakes er altid en sikker vinder hos børn. Særlig hele pyntedelen. Men hvorfor ikke gøre dem ekstra ud af dem. Du kan farve dem efter ønske og køn.

Brombærsnitter

Snitter er en virkelig god og børnevenlig kage. Alle børn elsker glasur, og her kan de virkelig lege. Brug årtidens bær eller gør det nemt for dig selv, og købe din eller børnenes yndlings marmelade.

Brownie med chokoladecreme og farvet kokostopping

Brownien kan laves på mange måder! Børn og voksne elsker den! Lad barnet indfarve kokosmelet i den farve eller de farver der ønskes og vær kreative. Pynt med bær langs kanten eller brug bærrene til at skrive 5 (hvis det var en 5-års fødselsdag) eller et navn. Kun fantasien sætter grænser.

Konkurrence

Du kan lige nu vinde lækre produkter fra Finax og en KitchenAid røremaskine! Deltag i konkurrence HER