Ferie i Sydfrankrig – guide
31. juli 2018

Ferie i Sydfrankrig – guide

Så er familien Topgaard hjemme fra en skøn uge i det syd franske. Som lovet vil jeg lavet et lille mini guide til de stedet, som vi besøgte på vores ferie i Sydfrankrig samt fortælle lidt om det hus vi havde lejet via Airbnb.

Det er første gang vi har prøvet Airbnb, og har derfor ingen erfaring med det. Vi kastede os ud i det! Vi gad ikke bo på hotel eller campangingplads. Vi ville vildt gerne have vores eget hus med egen pool, så vi selv kunne lave mad, bade og være lidt private 🙂 Vi søgte nette tyndt for muligheder og faldt over det her hus i den lille by Pierrefue du Var, som ligger i Provence i Sydfrankrig meget tæt på Hyeres og Toulon. Faktisk et meget fint område med gode muligheder. Vi følte vi lå tæt på mange ting og prisen for huset var helt okay.

Her er et link til huse i hele Provence området.

Udsigten fra 1. sal i huset.

Ferie i Sydfrankrig (GUIDE)

Her får i nogle af de byer, seværdigheder og strande som vi besøgte. Alt sammen kan jeg anbefale!

TIRSDAG

Blev en dag i Hyeres (grundet mit øje – læs om vores første 24 timer her). Meget smuk lille by! Der er et skønt marked i byen om morgen/formiddagen – dem er der faktisk rigtig mange af i alle byer!

ONSDAG

Der stod den på strand og hygge! Vi tog til stranden L’almanarre, som ligger ved Hyeres – virkelig en smuk strand og ret børnevenlig.

TORSDAG

Den stod på udflugt til Europas svar på Grand Canyon, nemlig Verdon st. Croix. Vanvittig smukt! Vi var der er del timer og lejede en cykelbåd med rutshebanen (genialt)! Gør dig selv den tjeneste også at se kløften by night – så smukt. Jeg kunne personligt godt have brugte 2 dage der!

Prøv lige at se søen by night.

Efter mange timer ved søen trillede vi mod en lille by kun 25 min. der fra – Moustriers st. Marie, som jeg fik anbefalet via Instagram. Jeg vil give den anbefaling videre, for hold nu op en BY !!! WOW…! På vejen dertil trillede vi forbi de smukkeste lavendelmarker og en stor solsikkemark.

Nu til BYEN – jeg tror faktisk dette er en af mine yndlings byer i Sydfrankrig (har ikke set så mange, men denne er utrolig smuk!) St. Marie:

FREDAG

Fredag blev til en halv dag hjemme i huset og poolen, og bagefter trillede vi til byen Bromes-les-Mimosas. Vi tog både en lille smut tur ned til stranden og herefter op i byen. SMUK BY!!!

Vildeste udsigt udover byen!!

LØRDAG

Nu er det blevet tid til lidt luksus 😉 Vi tager til St. Tropez og spiller lidt smarte med alle de rige! Shit en by!!!! Vi blev anbefalet at kører til St. Maxime også tage en båd derfra, men vi valgte at tage til Port Grimaud. Så kunne vi se byen. Tage en sejltur i byen som minder om Venedig (lidt i hvert fald), også kunne vi derfra tage en båd til St. Tropez – helt perfekt løsning. To seværdigheder på en gang 😉

Port Grimaud er en smuk lille perle! Klart et besøg værd.

Her spiste vi frokost i Port Grimaud inden vi tog til St. Tropez – super lækkert mad!

Nu sejler vi til St. Tropez.

I St. Tropez ligger en lille mini strand lige ved havnen, Wow en skjult perle! Så fik ungerne lige badet og vi andre blev kølet ned.

SØNDAG

Søndag blev til endnu en stranddag ved stranden Pampelonne tæt på St. Tropez – MEGET smuk strand! En ren afslutnings dag.

MANDAG

Faktisk var mandag hjem-rejse-dag. Men vi skulle først flyve kl. 20.40, så derfor blev dagen brugt i Toulon by, da vi skulle flyve hjem derfra. Den stod primært på shopping og slændren rundt i gaderne.

Vi spiste frokost nede ved havnen, simpelthen så lækkert og smukt.

Flere blogindlæg om ferier

Efterårsferie, familehygge og anbefalinger

Vores rejse til Indonesien og Fillipinerne – Bohol og Boracay – Del IIII

Mine bedste anbefalinger til Rom

Kageguide til Wien – må du ikke gå glip af

GemGem