Kageguide til Wien – må du ikke gå glip af
3. april 2017

Kageguide til Wien – må du ikke gå glip af

Jeg har lavet en kageguide til Wien. Som nogle af jer måske har set og ikke mindst læst, var jeg en smut tur til Wien i forrige weekend med min dejlige veninde. Vi havde en pragtfuld tur – I kan læse lidt om vores tur her og ikke mindst, hvorfor turen blev en tøsetur og ikke en kærestetur som planlagt 😀

Kort inden min afrejse blev jeg kontaktet af Ritzau, og blev spurgt om jeg ville være med til at lave en kort gastroguide til Wien – naturligvis ville jeg det. Den kommer engang midt/slut april. Men I skal selvfølgelig ikke snydes for en kageguide! Wien er et rent kagemekka – der er cafeer, kagebutikker og chokoladebutikker overalt. De har den mest naturlige kagekultur i Wien – en kultur jeg ville ønske vi havde mere herhjemme!

Skærmbillede 2017-03-28 kl. 10.16.32 Skærmbillede 2017-03-28 kl. 10.17.29

Kageguide til Wien

Første sted på min kageguide til Wien er: Demel – når du er i Wien anbefales det, at du besøger Demel, som på mange måder minder om La Glaze. Demel blev grundlagt i 1786. Demel er historisk indrettet og du er ikke i tvivl om dens historie og sjæl, når du er på besøg! Har du besøgt La Glaze, synes jeg faktisk den samme grønnefarve går igen, udvalget af kager minder en anelse om hinanden, og personalet er nærmest skolet på samme måde. Alt er som det skal være! Helt personligt synes jeg ikke kagerne var noget særligt, de smagte, men var ikke særlig imponeret (ja, undskyld Demel!!). Jeg synes du skal besøge Demel, hvis du ikke ønsker at få glip af den oplevelse “jeg har været der”. Men du får næsten samme oplevelse på La Glaze, og næsten også en bedre kageoplevelse.

Demel, Kohlmarkt 14, 1010 Wien, Østrig

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 20.07.34

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 20.07.43

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 20.07.50

Gerstner – blev grundlagt i 1847. Cafeen er super hyggelig, og særligt på 1. sal. Der kan du sidde og kigge lidt ud over gaden. Gerstner har en fin lille shop, hvor jeg bl.a. købte nogle trøffelkugler med hjem (mange varianter), men de har også et stor udvalg af kager og med lidt mere frugt og mousser end andre steder. Klart et besøg vær!

Gerstner, Kärntner Str. 51, 1010 Wien, Østrig

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 20.07.19

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 20.13.58

Landtmann’s Parkcafé – må, efter min mening, være Wiens hyggeligste cafe!! Kan kun anbefale alle at tage dertil og nyde en kop the og kage der! Ja, her er det vigtig du nyder en kop the! De laver den bedste the, som består af en hel masse foreskellige krydderurter. Vanvittig god ide. Deres cafe ligger i de hyggeligste omgivelser ved Schönbrunn Slotspark og parkens zoologiske have. Du må besøge den lille “have”!! Nej, du SKAL 😀

Landsmannes parkcafé, beim Neptunbrunnen, Schoenbrunner Schloss Park, Schönbrunner Tiergarten, 1130 Wien, Østrig

(Landtmann har også en cafe inde i centrum, som er langt mere tjekket! Der kan du få et lækkert glas vin, kage og en frokost)

Skærmbillede 2017-04-02 kl. 20.06.45

Zanoni & Zanoni – er en iscafe/bar, som jeg fik anbefalet som Wiens bedste is. Jeg fik desværre ikke prøvet andet, svært på kun 3 dage! Men på Zanoni & Zanoni får du de vildeste iscocktail, vaffelis, isshakes m.fl. Jeg fik en absurdt lækker bær-is-cocktail, mums!!

Zanoni & Zanoni, Lugeck 7, 1010 Wien, Østrig

Skærmbillede 2017-03-28 kl. 10.15.44

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem

GemGem