Karla 5 år – en rigtig pigefødselsdag
5. november 2018

Karla 5 år – en rigtig pigefødselsdag

STOP TIDEN !!!!!

WOW !! Da jeg vågnede igår med Karla i armene der blev jeg ramt! Ramt af den klassiske mor-følelse “stop-tiden-NU”! Den følelse kan jeg oprigtigt godt føle flere gange på et år, men igår slog den mig virkelig og denne gang blev jeg for alvor sentimental.

Igår for 5 år siden (04.11.2013) vågnede jeg op kl. 05.30 til de første veer. Jeg sagde ikke rigtigt noget til Marck, og sendte ham derfor på arbejde. Kl. 09.00 ringede jeg til min mor, som skulle med til fødslen, og fortalte, at nu var det idag. Ingen tvivl – der var en baby, som skulle til verden.

Kl. 11.00 kom min mor, og meget kort tid efter ringede hun Marck hjem. Jeg husker tydeligt det opkald “Marck, du skal komme hjem nu, du skal være far”. Kl. 15.00 turde Marck og min mor ikke længere at være alene med mig. Jeg hoppede og dansede hjemme på stuegulvet. Jeg havde en helt særlig dans, som min mor filmede flere gange. Ved alle veer lettede jeg mit højre ben, som en anden hund der tisser. Ja, vi har alle vores ting under veer 😉 Mine ting er; at jeg letter ben under veer og taler tilsyneladende engelsk til folk under mine fødsler – MEGET UNDERLIGT!!!

Kl. 16.00 var vi ankommet på Hvidovre, som by the way har Danmarks LÆNGSTE fødegang (den er nok tæt på de 1,3 km lang) – gad vide om de har lavet den bevidst?!?!? Nå, men tilbage til fødslen: jeg ville meget gerne i karbad, da jeg havde hørt det skulle være smertelindrende. Jeg var “kun” 1-2 cm åben da vi kom hvorfor et karbad virkede som verdens bedste idé. Efter kun 45 min. i karbad, havde jeg forvandlet stuen til en svømmehal, og mit karbad var nærmest tomt. Så meget havde jeg kastet mig rundt i bølgen blå 😉 Min jordemoder mente bestemt ikke man kunne have så ondt. Hun valgte at hive mig op af det efterhånden tomme bassin og foreslog lidt bedøvelse. MEN sandheden var jeg på under 45 min. havde åbent mig 10 cm og var i fødsel. AV!!

Herefter blev det en alt for lang og sej kamp med 4 timers presseever og med lidt hjælp til sidst kom Karla endelig til verden kl. 20.25 med en kampvægt på 4530 g. De sidste 4 timer af min fødsel ønsker jeg næsten ikke at beskrive for jer 😉

Nu ligger jeg med en 13 kg stor “baby” i mine arme og er lige blevet indkaldt til samtale på hendes kommende skole, som hun skal starte på om 5 måneder. WHAT!!!! Min lille mus! Ja, må nok hellere sande, at hun ikke er min “lille” mus længere, men er ved at være en stor pige. Måske er det derfor jeg blev ekstra ramt igår, fordi virkeligheden er gået op for mig. Min “lille” Karla er meget snart et skolebarn og er blevet kæmpe stor. WOW det rykker!!!!!

Pige fødselsdag med fuld knald

Marck mener jeg altid skal overdrive og altid gøre lidt for meget ud af det. Som Marck siger “hvad er der nu galt med lidt flag og sådan”? INGENTING. Men jeg har muligheden 2-3 gange om året, hvor jeg kan gå amok med mine ideer. Det er når Karla, Albert og jeg selv har fødselsdag. Så lad mig dog 🙂

Jeg havde shoppet lidt forskelligt hjem. Jeg havde shoppet balloner, og ballon guirlande hos Howabout. Jeg har meget længe gerne ville lave en ballonguirlande, så da jeg endelig fandt det hos Howabout, så måtte jeg simpelthen prøve! Det er super nemt – det tager natuligvis lidt tid, men effekten er alt alt for fed!

Ballon tal (5), ballon med konfetti indeni, engangsservice, happy birthday og rosagold konfetti er alt sammen shoppet hjem fra feststemning.

Det var også dem jeg brugte til Carinas babyshower.Resten af pynten havde jeg shoppet hos Søstrene Grene.

5 aar pige

engangsservice smukt piget

KAGEBORD

Som altid kan jeg ikke begrænse mig! Jeg laver altid et overflåd af kager. Karla ønskede sig et kagebord, og det skulle hun få. Bordet bestod af 2 tærter med mazarin, praliné og cremeux lavet på Ruby chokolade. Derudover var der en lagkage lavet på en blondiebund, skovbærcreme og en hindbærmousse pyntet med marcipanballoner og bånd.

Den store lagkage var en klassisk lagkage med vaniljecreme, mandelsplitter, marmelade og marcipanbånd og chokoladekugler. Sidst men ikke mindst havde jeg lavet en tal-kage til Karla. En 5-talskage bestående af en hvid chokoladecreme (dog lavet på Ruby chokolade), og 2 mørdejsbunde.

Alle kagerne er lavet fra elementer fra bloggen her. Så det er blot at bruge søgefunktionen og finde de forskellige elementer.

lagkage pige foedselsdag pigekage

Karla 5 aar

GAVEN TIL KARLA

Vi var meget i tvivl om gaven til Karla. Mest af alt fordi hendes værelse er så småt, og hun har så meget legetøj (synes jeg). Men vi fandt en dukke fra Our Generiantion med en masse tilbehør og tøj til. Det skulle være DUKKEN, som de kan lege med og samle dele til i rigtigt mange år. Ingen tvivl om den hittede helt vildt.  Genialt koncept.

Derudover havde rigtig mange af jer foreslået en oplevelsesgave, hvilket jeg er fan af! MEN jeg tvivl på en pige på 5 år forstår, hvad en oplevelsesgave er?!?! Hun vil gerne kunne pakke noget op, og bruge nu og her. Vi vil vildt gerne give hende en MGP Billet, når de frigives. Men jeg er bange for hun ikke helt forstår, hvad sådan en billet betyder, når den først er til marts 2019…. Så den del holder vi hemmelig lidt endnu. Personligt elsker jeg oplevelsesgaver!!!!!

(undskylder lige den dårlige billed-kvalitet! Men havde glemt mit kamera, og måtte tage alle billeder med min Iphone, hvilket bare ikke er helt det samme)

pige oensker foedselsdag

inspiration pige foedselsdag

Til Karlas 2 års fødselsdag lavede jeg en Minnie Mousse kage. Se opskriften på den her.