Banankage m. hasselnødder og citron

10-12 personer

En helt klassisk banankage med kaffeganache eller kaffeglasur om man vil. For mig er den kombination en klassiker og en virkelig lækker en af slagsen.

Som et nyt tvist har jeg dog kommet et lag af citrongelé på toppen. Det giver et herligt, syrligt touch til kagen.

Ingredienser

Banankage

1 tsk vaniljepasta
120 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
80 g kage hvedemel
1 tsk bagepulver
2 bananer, modne
80 g smør
50 g hasselnødder uden hinde

Kaffeganache

200 g god mørk chokolade 70%
2 dl piskefløde
2 tsk instant kaffe

CITRONGELE

4 blade husblas
4 citroner, saften heraf
vand
1-2 tsk guldstøv

I Øvrigt

guldstøv
skovsyre

Fremgangsmåde Udskriv

1
Banankage

Pisk vanilje, sukker og æg længe til en lys og luftig æggesnaps. Sigt hvedemel og bagepulver heri og vend det forsigtigt sammen. Mos bananer med en gaffel eller blend dem og vend dem i dejen. Smelt smør i en gryde og vend det forsigtigt i dejen. Hak hasselnødder mellemfint og vend dem i dejen.

Fordel dejen i en stor firkantet By Ditte Julie silikoneform (21×21 cm) og bag kagen ved 180 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad kagen køle af.

2
Kaffeganache

Hak chokolade og kom i en skål. Kom fløde og kaffe i en gryde. Varm op ved middelvarme. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør rundt. Hæld ganachen over bananbunden og glat ud med en kagespartel. Stil kagen på køl til ganachen har sat sig.

3
Citrongele

Udblød husblas i rigeligt koldt vand. Pres saft fra citroner. Tilføj vand indtil du har 2 dl væske i alt. Lun væsken op og rør den udblødte husblas ud heri. Tilsæt guldglimmer. Lad geléen køle inden du hælder den over kagen.

Hæld forsigtigt geléen over kagen. Stil på frys indtil geléen har sat sig.

4
I øvrigt

Befri forsigtigt kagen fra silikoneformen. Skær evt. kanterne til, så de bliver helt skarpe. Drys med guldstøv og pynt med skovsyre.