Chokoladebarer med sablébunde og karamel

3 barer

Opskriften på disse chokoladebarer er virkelig lækker. Snyd ikke dig selv fra at prøve denne opskrift med sprøde kiksebunde, hjemmelavet saltkaramel og perfekt mørk chokolade.

Slip fantasien løs og dekorér dine chokoladebarer som du har lyst.

Ingredienser

SABLÉBUNDE

50 g kage hvedemel
20 g hvidt sukker
25 g smør, blødt
1 æggeblomme
1 nip havsalt

CHOKOLADESKALLER

30 g kakaosmør
guldstøv
hvid og rød pulverfarve eller kakaosmør
300 g god mørk chokolade

KARAMEL

120 g kondenseret mælk
2 spsk lys sirup
120 g brun farin
120 g smør

Fremgangsmåde Udskriv

1
SABLÉBUNDE

Smuldr mel, sukker og smør mellem hænderne. Saml og ælt herefter dejen sammen med æggeblomme og salt. Læg på køl i minimum 30 minutter.

Udrul sablé i 2 mm tykkelse. Skær til så du har 3 bunde, der passer til din form. Bag mellem to By Ditte Julie airmåtter ved 190 grader varmluft i 8-10 minutter. Lad køle.

2
CHOKOLADESKALLER

Temperer kakaosmør. Del i tre portioner og indfarv i guld, hvid og rød. Spray med guld i en By Ditte Julie chokoladeform, barer med bobler. Spray med en pensel eller en tandbørste. Lad sætte sig. Dup med hhv. hvid og lys rød kakaosmør med en svamp. Lad sætte sig.

Temperér chokolade. Hæld chokoladen i formen og bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen, og stil den på køl. Gem den overskydende chokolade til at lukke dine chokolader med til sidst.

Fyld skallerne med hindbærkaramel når skallerne har sat sig. Luk barerne med overskydende chokolade. Stil formen på køl til chokoladen har sat sig helt. Bank barerne ud.

3
KARAMEL

Kom alle ingredienser i en gryde og bring det langsomt i kog ved middelvarme. Lad karamellen koge ind i nogle få minutter under konstant omrøring. Efter nogle minutter tages gryden af varmen. Rør fortsat i gryden i yderligere tre minutter. Hæld karamellen i en sprøjtepose og lad køle.

Fordel karamel i hver chokoladeskal. Placér en sablebund i hver. Lad sætte sig kort. Temperér overskydende chokolade og luk barerne. Lad sætte sig på køl og bank dem ud af formen.