Emmas cheesecake med jordbær og rabarber

6-8 personer

I februar 2023 startede jeg en tradition på Instagram, hvor mine følgere bager en kage med sæsonens bær og frugter. April måneds #klubdittejulieisæson kage var en kage med rabarber. Her er Emmas bud på månedens kage. Opskriften er Emmas egen.

Ingredienser

Bund

150 g. Digestive
50 g. Mandler
100 g. Smør

Kompot

100 g. Rabarber
50 g. Jordbær
1 tom vaniljestang (eller 1 tsk. Vaniljesukker)
1/2 dl. Vand
1 spsk. Sukker
1 Blad husblas
Skal fra ½ citron

Jordbær flødeostcreme

200 g. Flødeost
50 g. Flormelis
3 dl. Fløde
1 Vaniljestang
3 Blade husblas
200 g. Jordbær
2 spsk. Sukker
1 spsk. Vand
Saft og skal fra 1/2 økologisk citron

Jordbær gelé

75 g. Sukker
1/2 dl. Vand
4 blade husblas
400 g. Jordbær
Evt. Rød konditorfarve

Pynt

Jordbær
Smeltet hvid chokolade (det sprøjtede jeg i en ring direkte på kagen)
Hvide chokoladeperler

Fremgangsmåde Udskriv

1
Bund

Blend kiksene og mandler i en minihakker. Imens smeltes smørret ved lav varme.
Kiks og mandler blandes med smeltet smør og røres sammen til en ensartet masse.
Sæt bagepapir fast i bunden af en springform (min er 20 cm. i diameter), og beklæd den med kageplast.
Fordel herefter kiksemassen, og tryk det evt. fast med et glas.

2
Kompot

Skær jordbær og rabarber i stykker og kom det i en kasserolle med de øvrige ingredienser, og lad det koge op.
Imens udblødes husblas i koldt vand. Når rabarberne er blevet møre fjernes den tomme vaniljestang og husblas røres ud i kompotten.
Beklæd springformen (12 cm.) med bagepapir og kageplast, og fyld kompotten i. Sæt på køl til den har sat sig.
Når kompotten har sat sig tages den ud af springformen og lægges i midten på kiksebunden.

3
Jordbær flødeostcreme

Jordbær, sukker, vand, saft og skal fra citron koges op til jordbærene er møre. Imens udblødes husblas i koldt vand.
Når jordbærene er møre blendes de til en ensartet masse med en stavblender, og husblas røres ud heri. Lad det køle helt af, så det ikke skiller når det vendes med fløde.
Imens piskes flødeost, vaniljekorn og flormelis sammen. I en anden skål piskes en let flødeskum.
Kom en lille smule af den letpiskede flødeskum i den afkølede jordbærmasse, og vend det forsigtigt sammen.
Lidt af gangen vendes mere fløde og jordbærmasse sammen. Herefter vendes jordbærfløden med flødeostcremen.
Jordbær flødeostcremen hældes over kiksebund og kompot og sættes på køl til det har sat sig.

4
Jordbær gelé

Kog jordbær, vand og sukker op i en gryde til jordbærene er møre. Pas på med at trykke på jordbærene, da det kan gøre geléen grumset at se på. Imens udblødes husblas i koldt vand. Når jordbærene er møre røres husblas ud heri.
Sigt det gennem en fin si og lad det køle af. Når det er kølet af hældes det over jordbær ostecremen og sættes igen på køl til geléen har sat sig.

5
Pynt

Du kan gøre, som du vil, men du kan også se på billedet, hvordan jeg gjorde.