Glutenfri brunkager
45-50 småkager
Glutenfri
Jeg har bagt glutenfri brunkager som kan bruges til både at pynte og nydes.
Disse glutenfri småkager er perfekte til julen da ungerne kan være med til at forme og pynte.
Jeg har pyntet mine med royal icing og hvidt sukker, så det ligner snefnug.
Ingredienser
Brunkagedej
125 g smør
200 g mørk sirup
150 g brun farin
0,5 økologiske citron, skallen heraf
2 tsk cake factor
2 tsk natron
1 æg, str M/L
500 g glutenfri melblanding
50 g kartoffelmel
1 nip salt
I ØVRIGT
100 g flormelis
30 g past. æggehvider
hvidt sukker
Fremgangsmåde Udskriv
Brunkagedej
Kom smør, sirup, brun farin og citronskal i en gryde og varm det op. Tilsæt cake factor og natron og lad massen køle. Sigt mel i en røreskål og tilsæt den lune smørblanding heri. Rør godt – helst på en røremaskine. Tilsæt æg og rør dejen homogen. Stil dejen på køl – gerne så længe som muligt og allerhelst i flere dage.
Udrul dejen i 2 mm tykkelse. Udstik småkager i den ønskede form. Jeg har brugt en By Ditte Julie udstikker på 6-7 cm i diameter. Bag småkagerne ved 180 grader varmluft i 7-8 minutter.
I ØVRIGT
Pisk flormelis og æggehvider til en royal icing. Pynt dine småkager med royal icing og drys med hvidt sukker.