Glutenfri honningbomber med creme og chokoladeovertræk
12 kager
Glutenfri
Honningbomber hører i den grad julen til, hvis I spørger mig.
Jeg har endelig fundet frem til en opskrift på glutenfri honningkager, som jeg er tilfreds med. Så nu står den endelig på glutenfri honningbomber også. MUMS.
Ingredienser
HONNINGKAGE
2 æg, str. M/L
125 g brun farin
300 g glutenfri melblanding
1 tsk natron
1,5 tsk cake factor
1 dl vand
0,5 dl kold kaffe
250 g honning, flydende
VANILJESMØRCREME
180 g flormelis
250 g smør, blødt
1 tsk vaniljepasta
2 past. æggeblommer
Chokoladeovertræk
200 g god mørk chokolade
2 dl piskefløde
Marcipanlåg
100 g ren rå marcipan
vand
4 spsk flormelis
Fremgangsmåde Udskriv
HONNINGKAGE
Rør æg og sukker sammen til en æggesnaps. Sigt mel, natron og cake factor i en skål og rør det sammen med æggesnapsen. Rør vand, kaffe og honning godt sammen i en skål, så honningen ikke danner tråde i dejen og rør det i massen.
Fordel dejen i to By Ditte Julie silikoneforme, 6 store huller (ca. 1 dl i hver fordybning). Bag ved 150 grader varmluft i 12-15 minutter. Lad bundene køle helt af i formene. Befri hver honningkage fra formene og del hver i to.
VANILJESMØRCREME
Pisk flormelis, smør og vanilje lyst og luftigt. Tilsæt æggeblommer og pisk godt.
Fordel smørcremen på 12 bunde og placér de resterende 12 bunde herpå. Stil på køl.
Chokoladeovertræk
Hak chokolade groft og kom i en skål. Varm fløde langsomt op til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen. Lad chokoladen trække i et par minutter. Rør chokoladen glat og blank med en dejskraber.
Placér honningkagerne på en rist med noget under til at samle den overskydende chokolade. Hæld chokoladeovertræk over hver kage. Placér kagerne op et serveringsfad.
Marcipanlåg
Rul marcipanen ud i 2 mm tykkelse og udstik 12 marcipanlåg med en udstikker med bølger fra By Ditte Julie (ca. 7-8 cm i diameter). Rør vand og flormelis godt sammen og kom i et kornet. Dekorér marcipanlågene. Placér et låg på hver kage.
Tips
Denne opskrift er til 12 honningbomber. Alt efter smag og behag, så kan man ganske fint dele en enkelt kage op i to, da der er godt gods i dem.
Hvis du ikke ønsker hele 12 kager, så bag stadig samme mængde honningkage. Gem den ene halvdel på frys til at lave luksus juletræstammer eller romkugler.