Glutenfri honningbomber med creme og chokoladeovertræk

12 kager
Glutenfri

Honningbomber hører i den grad julen til, hvis I spørger mig.

Jeg har endelig fundet frem til en opskrift på glutenfri honningkager, som jeg er tilfreds med. Så nu står den endelig på glutenfri honningbomber også. MUMS.

Ingredienser

HONNINGKAGE

2 æg, str. M/L
125 g brun farin
300 g glutenfri melblanding
1 tsk natron
1,5 tsk cake factor 
1 dl vand
0,5 dl kold kaffe
250 g honning, flydende

VANILJESMØRCREME

180 g flormelis
250 g smør, blødt
1 tsk vaniljepasta
2 past. æggeblommer

Chokoladeovertræk

200 g god mørk chokolade
2 dl piskefløde

Marcipanlåg

100 g ren rå marcipan
vand
4 spsk flormelis

Fremgangsmåde Udskriv

1
HONNINGKAGE

Rør æg og sukker sammen til en æggesnaps. Sigt mel, natron og cake factor i en skål og rør det sammen med æggesnapsen. Rør vand, kaffe og honning godt sammen i en skål, så honningen ikke danner tråde i dejen og rør det i massen.

Fordel dejen i to By Ditte Julie silikoneforme, 6 store huller (ca. 1 dl i hver fordybning). Bag ved 150 grader varmluft i 12-15 minutter. Lad bundene køle helt af i formene. Befri hver honningkage fra formene og del hver i to.

2
VANILJESMØRCREME

Pisk flormelis, smør og vanilje lyst og luftigt. Tilsæt æggeblommer og pisk godt.

Fordel smørcremen på 12 bunde og placér de resterende 12 bunde herpå. Stil på køl.

3
Chokoladeovertræk

Hak chokolade groft og kom i en skål. Varm fløde langsomt op til lige under kogepunktet. Hæld fløden over chokoladen. Lad chokoladen trække i et par minutter. Rør chokoladen glat og blank med en dejskraber.

Placér honningkagerne på en rist med noget under til at samle den overskydende chokolade. Hæld chokoladeovertræk over hver kage. Placér kagerne op et serveringsfad.

4
Marcipanlåg

Rul marcipanen ud i 2 mm tykkelse og udstik 12 marcipanlåg med en udstikker med bølger fra By Ditte Julie (ca. 7-8 cm i diameter). Rør vand og flormelis godt sammen og kom i et kornet. Dekorér marcipanlågene. Placér et låg på hver kage.

Tips

Denne opskrift er til 12 honningbomber. Alt efter smag og behag, så kan man ganske fint dele en enkelt kage op i to, da der er godt gods i dem.

Hvis du ikke ønsker hele 12 kager, så bag stadig samme mængde honningkage. Gem den ene halvdel på frys til at lave luksus juletræstammer eller romkugler.