Glutenfri honningkage romkugler

glutenfri
20-25 romkugler

Glutenfri honningkage romkugler er lige next levet på jule romkuglen. De smager inderligt meget af jul!

Når jeg laver honningkager eller honningbomber, så fryser jeg altid lidt ekstra kage ned, så jeg har til en hurtig romkugle.

De kan sagtens laves med en honningskagedej på alm. mel.

Ingredienser

Glutenfri honningkage romkugler

200 g glutenfri honning kagerester (eller alm. glutenfri kagerester)
35 g god mørk chokolade
75 g god gold chokolade
75 g ren rå marcipan
1 tsk vaniljepaste
1,5 tsk rom/portvin

i øvrigt

75 g god mørk chokolade
50 g hasselnøddeflager eller nødder

Fremgangsmåde Udskriv

1
Glutenfri honningkage romkugler

Smuldr kagerester i en stor skål. Smelt chokolade og kom i kageresterne. Riv marcipan og kom op i skålen. Vend vanilje og rom i dejen og ælt det hele godt sammen. Tril massen til små kugler.

2
i øvrigt

Temperér eller smelt chokolade. Kom en smule chokolade mellem hænderne og tril hver romkugle heri. Gør det ad et par omgange, til dine romkugler har den overflade du ønsker. Når du triller sidste gang trilles de herefter i nøddeflager eller hakkede nødder. Lad dem køle.

 

Tips

Skal du ikke undgå gluten, så brug alm. kagerester fra alm. romkugler.

Prøv at trille romkuglerne i krymmel for et mere børnevenligt resultat. Du kan også erstatte chokoladen i romkuglemassen med marmelade, da det også kan gøre smagen mere børnevenlig – og husk selvfølgelig at droppe alkoholen.