Glutenfri jødekager
30-40 småkager
Glutenfri
Jødekager må siges at være en af de helt klassiske og traditionelle julesmåkager og jeg forstår det godt – for hold op de smager jo skønt!
Det er super nemt at lave hjemmelavede jødekager og er et super hyggeligt familieprojekt. Her er mit bud på en glutenfri jødekage, så du stadig kan nyde de klassiske julegodter uden gluten.
Lav en god portion så du har til hele julen og små, hyggelige værtsgaver.
Ingredienser
DEJ
165 g glutenfri melblanding
50 g kartoffelmel
125 g smør, blødt
100 g lyst rørsukker
1 æggeblomme
I ØVRIGT
1,5 spsk lyst rørsukker
0,5 spsk stødt kanel
25 g mandler uden hinde
1 æggehvide
Fremgangsmåde Udskriv
DEJ
Smuldr mel og smør mellem hænderne til det minder om brødkrummer. Tilsæt sukker og æggeblomme og ælt det hele godt sammen. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet og er samlet. Kom dejen i en frysepose og læg den på køl i minimum 30 minutter.
Udrul dejen i 2 mm tykkelse. Udstik småkager med en udstikker evt. en By Ditte Julie udstikker (4 cm i diameter). Placér småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir eller en airmåtte fra By Ditte Julie.
I ØVRIGT
Bland sukker og kanel godt. Hak nødder fint. Pensl småkagerne med æggehvide og drys med kanelsukker og mandler.
Bag småkagerne ved 190 grader varmluft i ca. 8 minutter. Småkagerne skal være let gyldne, når de er færdige.
Tips
Opbevar småkagerne i en lufttætbeholder, så har du sprøde småkager hele julen!