Glutenfri karamelliseret julebrownie
8-10 personer
Glutenfri
En super simpel hverdagskage at hygge sig på i julen.
Jeg har bagt en klassisk brownie men på gold chokolade. Som et lille tvist har jeg tilføjet dessert kirsebær.
Ingredienser
KARAMELLISERET JULEBROWNIE
150 g smør, blødt
150 g gold chokolade
150 g brun farin
3 æg, str M/L
75 g nødder (jeg har brugt mandler og hasselnødder)
75 g amarena kirsebær
75 g glutenfri mel (hvedemel kan sagtens bruges)
1 nip havsalt
CHOKOLADECREME
1,5 dl piskefløde
50 g gold chokolade
100 g mørk chokolade, 70%
KARAMELLISEREDE NØDDER
80 g nødder (jeg har brugt mandler og hasselnødder)
80 g hvidt sukker
0,5 dl vand
Fremgangsmåde Udskriv
KARAMELLISERET JULEBROWNIE
Smelt smør og chokolade i en tykbundet gryde. Pisk brun farin og æg til en lys og luftig æggesnaps. Vend chokolade-smør blandingen i æggesnapsen. Hak eller blend nødder fint og vend i massen. Hak amarena kirsebær i mindre stykker og vend i. Tilsæt mel og salt. Vend dejen sammen til en homogen masse. Kom dejen i en firkantet By Ditte Julie silikoneform eller den form, du ønsker (ca. 20-22 cm i diameter eller 20×20/22×22 cm). Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i 30-35 minutter. Lad kagen køle i formen.
CHOKOLADECREME
Varm fløde op til lige under kogepunktet i en gryde. Tag herefter gryden af varmen og tilsæt chokolade. Vend det forsigtigt sammen til en glat chokoladecreme. Kom cremen ud over den afkølede kage.
KARAMELLISEREDE NØDDER
Kom alle ingredienser op på en pande. Bring blandingen i kog og lad det herefter simre og karamellisere. Når nødderene er karamelliserede kommes de over på et stykke bagepapir. Lad dem køle helt af. Blend herefter fint. Drys med blandingen over chokoladecremen og pres den gerne lidt ned i.