Glutenfri kernegrød med blåbær og chokolade

Glutenfri
Sukkerfri
2 personer

En powerfuld morgenmad eller eftermiddags snack er vigtig for mig. Det er vigtigt for mig, at jeg fylder min krop med nærende og gode ingredienser. Derfor er denne kernegrød altid en sikker vinder. Den tager under 5 min at lave og du kan altid ændre i den ud fra, hvad du har i dine skabte og skuffer. Top den med din yndlings topping.

Ingredienser

Kernegrød

1 dl glutenfri havregryn
1 dl kerne (hørfrø, solsikkekerne, sesamfrø, græskarkerner)
1 dl nødder (vælg dine yndlings eller det du har i skuffen)
1 dl kokosmel
1 spsk kokossukker (kan undlades)
et nip salt
4-5 dl vand
2 spsk friske blåbær
1 spsk mørk chokolade, 70-80%
1 spsk tørrede tranebær
1 spsk bipolen

Fremgangsmåde Udskriv

1
Kernegrød

Kom havregryn, kerner/frø, nødder, kokosmel, salt og vand i en gryde. Vandet skal dække massen og gerne 2-3 cm over. Bring det i kog og lad det simre til en lækker grød. Fordel kernegrøden i to skåle. Drys med blåbær, chokolade, tranebær og bipolen. Nyd din powerfulde morgenmad.

Tips

Tilføj evt. 1 spsk peanutbutter til hver skål, for at få lidt flere proteiner i din kernegrød.