Jordbærtærte med mousse

8-10 personer

Jeg elsker et godt stykke jordbærtærte.

Jeg har givet denne jordbærtærte et nyt udtryk, med en jordbærmousse på toppen i stedet for den klassiske creme og friske jordbær.

 

Ingredienser

Mørdej

150 g kage hvedemel
60 g flormelis
75 g smør, blødt
2 æggeblommer

Jordbærmousse

2 blade husblas
200 g jordbær
1 tsk vaniljepasta
2 spsk lyst rørsukker
1/2 citron, saften heraf
10 hele peberkorn
1,5 dl piskefløde

Mazarinfyld

100 g ren rå marcipan
75 g lyst rørsukker
50 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
1/2 citron, saften heraf

I øvrigt

friske jordbær
mynte

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mørdej

Smuldr mel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommer. Stop med at ælte så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad og læg den på køl i minimum 30 minutter.

2
Jordbærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hæld vaniljepasta, sukker, jordbær, citronsaft og peberkorn op i en lille gryde. Varm langsomt op under låg. Bring i kog til sukkeret er opløst. Sigt kompotten så der kun er saften er tilbage. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme jordbærsaft og lad den svale til den er lunt. Kassér jordbærrene. Pisk i fløde til en let flødeskum. Vend flødeskummen i den lune jordbærlage ad tre omgange. Hæld jordbærmoussen op i en firkantet indsatsform fra By Ditte Julie (17 x 17 cm). Stil den på frost i minimum 3 timer.

3
Mazarinfyld

Ælt marcipan, rørsukker og smør godt sammen, gerne med hænderne. Der må ikke være marcipanklumper. Rør æg i massen og rør herefter citronsaft i massen til den er homogen.

Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter dejen i 2 mm tykkelse på et bord let drysset med mel. Kom dejen i en firkantet tærteform fra By Ditte Julie. Kom mazarinfyldet op i den ubagte tærte, og bag den ved 190 grader varmluft i ca. 20 minutter. Lad tærten køle af i formen.

4
I øvrigt

Befri tærten og moussen fra formene og placér moussen på den afkølede mazarintærte. Pynt til sidst med jordbær og mynteblade.

Tips

  • Mørdej er bare allerbedst på serveringsdagen. Dog kan du sagtens lave din mørdej klar et par dage i forvejen. Du kan opbevare den ubagte mørdej i en frysepose i køleskabet. Så skal den kun udrulles og bages på serveringsdagen.