Julechokolader

18 chokolader
Glutenfri

Jeg elsker at lave en god portion af hjemmelavede fyldte chokolader og en masse konfekt som jeg kan byde gæster på hele december.

Disse julechokolader er med en cremet ganache med hasselnødnougat.

Ingredienser

Chokoladeskaller

guld kakaosmør
rød kakaosmør
300 g god hvid chokolade

Hasselnødnougatcreme

70 g god mørk chokolade, 70%
40 g hasselnødnougat
1 dl piskefløde

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladeskaller

Puds en chokoladeform grundigt med vat. Se evt. denne video, hvor jeg viser hvordan og forklarer hvorfor.

Temperér guld kakaosmør. Sprøjt med kakaosmør i formen og lad sætte sig. Sprøjt tilfældigt ved hjælp af en tandbørste i en chokoladeform.

Temperér chokolade og indfarv med rød. Fyld chokoladen i formen. Bank/ryst overskydende chokolade ud igen. Skrab overfladen og stil den på køl. Gem overskydende chokolade til at lukke chokoladerne med til sidst.

2
Hasselnødnougatcreme

Hak chokolade groft. Varm forsigtigt nougat og fløde op. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør til en homogen masse. Fyld cremen i en sprøjtepose og lad køle.

Fyld creme i chokoladeskallerne. Temperér den overskydende chokolade igen, så du kan lukke chokoladerne. Hæld chokolade over skallerne og skrab forsigtigt overfladen, så chokoladerne ikke får “fødder”. Lad de fyldte chokolader sætte sig i formen før de bankes ud.

Tips

Husk at du kan bruge den chokoladeform du alligevel har i skuffen. Mængden passer til langt de fleste forme med 15-20 chokolader i.

Prøv at tilføje en smule kirsebærlage/saft til ganachen, det giver lige lidt ekstra jul.