Julefudge
18 stykker
Glutenfri
Julen står for døren og vi skal i køkkenet med vores kære og lave lækker hjemmelavet julekonfekt.
Jeg er de senere år blevet vil med fudge – det smager himmels og er en god måde at få ryddet op i skabene.
Ingredienser
FUDGE
1,5 dl fløde
125 g lys sirup
125 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljepulver
1 nip havsalt
100 g god mørk chokolade
50 g smør
50 g hasselnødder uden hinde
50 g rosiner
2 spsk frysetørrede hindbær
I øvrigt
200 g god mørk chokolade
50 g hvid chokolade
rød kakaosmør
guldstøv
hindbærstøv
frysetørrede hindbær
Fremgangsmåde Udskriv
FUDGE
Kom fløde, sirup, sukker, vanilje og salt i en gryde og bring blandingen i kog til den rammer præcis 124 grader.
Hak chokolade groft. Skær smør i tern. Når flødeblandingen er præcis 124 grader varm tages den af varmen. Rør chokolade og smør ud i den varme fløde.
Hak nødder groft. Vend nødder, rosiner og indbær i den nu lune flødeblanding. Fordel blandingen i to By Ditte Julie silikoneforme. Stil på frys til den har sat sig.
I øvrigt
Befri fudge fra silikoneformene.
Temperér mørk chokolade. Brug to gafler til at dyppe en fudge ad gangen i den temperede chokolade. Placér dem på et stykke bage bagepapir og lad chokoladen sætte sig.
Temperer hvid chokolade og kakaosmør og indfarv chokoladen. Kom den i et kornet og pynt din julefudge. Drys med guld og hindbær.
Tips
Det gode ved hjemmelavet fudge er, at du kan komme lige præcis dét fyld i, du elsker. Prøv fx med tørrede appelsinstykker og lidt nougat. Eller tranebær og valnødder.