Juleroulade med mandarin

6-8 personer
Glutenfri

Ingredienser

MÆLKECHOKOLADECREME

250 g god mælkechokolade
2 dl piskefløde
1 nip havsalt

Mandarincreme

200 g god hvid chokolade
100 g mandarinsaft
20 g glukosesirup

ROULADEBUND

100 g æggeblommer
100 g lyst rørsukker
160 g æggehvider
20 g lyst rørsukker
50 g glutenfri melblanding
1 tsk bagepulver
1 tsk cake factor

Tuilles

30 g smør
30 g æggehvider
30 g lyst rørsukker
20 g glutenfri melblanding
10 g kakaopulver
solsikkeolie til pensling

I øvrigt

1 ds mandariner i sukkerlage

Fremgangsmåde Udskriv

1
MÆLKECHOKOLADECREME

Hak chokolade groft og kom i en skål. Varm fløde op til lige under kogepunktet og hæld over chokoladen. Tilsæt salt og rør til chokoladen er smeltet. Stil skålen på køl i et par timer. Rør løbende undervejs. Cremen er klar, når den tykner, men stadig er smørbar.

2
Mandarincreme

Hak chokolade groft og kom i en skål. Varm saft og sirup langsomt op til lige under kogepunktet. Hæld den varme lage over chokolade og rør til en homogen masse.

Stil skålen på køl i et par timer. Rør løbende undervejs. Cremen er klar, når den tykner, men stadig er smørbar.

3
ROULADEBUND

Pisk æggeblommer og (100 g) sukker sammen til en tyk og luftig æggesnaps. Pisk æggehvider let. Tilsæt (20 g) sukker og pisk det hele stift. Vend mel, bagepulver og cake factor i æggesnapsen. Vend herefter de stive æggehvider forsigtigt i æggesnapsen.

Fordel dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 190 grader i 10-15 minutter. Når bunden er bagt, vendes den ud på et nyt stykke bagepapir drysset med sukker. Fjern det bagepapir rouladebunden er blevet bagt på med det samme i et rent viskestykke. Derefter skal den på køl. På den måde holder den form som en roulade og revner ikke.

4
Tuilles

Smelt smør i en gryde. Bland sukker, mel og kakao i en skål. Tilsæt æggehvider til mel-sukkerblandingen og rør godt. Tilsæt herefter smør og pastafarve. Rør indtil alle klumper er opløst. Pensl en silikoneform med blade med olie. Smør dejen godt ud i formen med en kagespartel fra By Ditte Julie. Bag ved 175 grader varmluft i 7-9 minutter.

Befri bladene forsigtigt fra formen straks når den tages fra ovnen. Placér hvert blad i en lille kop eller lignende. Lad bladene blive kolde og “sætte sig” i koppen – på den måde skaber du liv i bladene.

5
I øvrigt

Rul den afkølede bund ud og fordel mælkechokoladecremen herpå. Placér mandariner i en række langs den ene kant. Rul rouladen stramt sammen omkring mandarinrækken.

Smør rouladen op med mandarincreme. Fordel først et lag med en kagespartel. Fold herefter et stykke bagepapir et par gange og brug det til at trække cremen glat. Kom den resterende mandarincreme i en sprøjtepose med en tylle. Skær enderne til. Sprøjt mandarincreme på toppen af kagen. Pynt med tuilles og mandariner.

Tips

Du kan sagtens lave begge cremer et par dage i forvejen. Tag blot cremen ud et par timer før, du skal bruge den og rør den godt.

Kan du ikke skaffe mandarinsaft, kan du sagtens bruge appelsinsaft i stedet.

Du kan sagtens udskifte glutenfri mel med almindelig hvedemel, hvis ikke du ønsker en glutenfri roulade.