Karolines rabarber cheesecake
10-12 personer
I februar 2023 startede jeg en tradition på Instagram under #klubdittejulieisæson, hvor mine følgere bager en kage med sæsonens bær og frugter. I maj måned var det en kage med rabarber. Her er Karolines (@kager.med.Karo) bud på månedens kage. Opskriften er Karolines egen.
Ingredienser
Kiksebund
220 g digestive kiks
150 g smeltet smør
Rabarber curd
500 g rabarber
150 ml vand
200 g sukker
2 æg
50 g smør
Fyld
150 g fløde
100 g sukker
1 citron
450 g flødeost
(150 g rabarber curd)
Fremgangsmåde Udskriv
Kiksebund
1. Blend kiksene fint
2. Bland kiksene med det smeltede smør
3. Tryk bunden fast i en bageform (bagepapir i bunden)
4. Sæt bunden i køleskabet
Rabarber curd
1. Vask rabarberne og skær dem i små stykker
2. Kog rabarberne med vand til en “marmelade”
3. Kom rabarberne gennem en sigte
4. Tilsæt rabarbersaft, æg og sukker i en gryde
5. Varm den langsomt op, indtil den tykner
6. Når det er færdigt kom det i en beholder og tilsæt smørret, så det smelter
7. Lad det køle ned i køleskabet
Fyld
1. Pisk fløden til stive toppe
2. Tilsæt sukker og citronskal i en anden skål og pisk det sammen
3. Tilsæt flødeosten ved at piske den sammen med sukker og citron
4. Bland ostemassen og citronsaften sammen med fløden
5. Put fyldet på kiksebunden
6. Lad det køle ned
7. Put rabarber curden ovenpå cheesecake
8. God appetit