Luksus romkugler
15-20 romkugler
Romkugler går man bare ikke galt i byen med. Her er min opskrift på en luksus udgave af bager-klassikeren. Jeg har nemlig skiftet marmeladen ud med god chokolade.
Servér disse luksuskugler til eftermiddagsgæster i julen, snacks juleaften eller som en velkomst nytårsaften.
Ingredienser
ROMKUGLEMASSE
200 g kagerester (fx vandbakkelse, wienerbrød, gærdej)
35 g god mørk chokolade
75 g god gold chokolade
75 g ren rå marcipan
1 tsk vaniljepaste
1,5 tsk rom/portvin
I øvrigt
75 g god mørk chokolade
guldstøv
Fremgangsmåde Udskriv
ROMKUGLEMASSE
Smuldr kagerester i en stor skål. Smelt chokolade og kom i kageresterne. Riv marcipan og kom op i skålen. Vend vanilje og rom i dejen og ælt det hele godt sammen. Tril massen til små kugler.
I øvrigt
Temperér eller smelt chokolade. Kom en smule chokolade mellem hænderne og tril hver romkugle heri. Gør det ad et par omgange, til dine romkugler har den overflade du ønsker. Lad køle.
Kom guld i en frysepose. Kom alle romkuglerne heri og ryst forsigtigt.
Tips
Skal du undgå gluten, så brug glutenfri kagerester for glutenfri romkugler.
Prøv at trille romkuglerne i krymmel for et mere børnevenligt resultat. Du kan også erstatte chokoladen i romkuglemassen med marmelade, da det også kan gøre smagen mere børnevenlig – og husk selvfølgelig at droppe alkoholen.